Daha İyi Duruma Gelmesiyle ESSEN'in Kazanmasını Bekliyorum "ANKARA"

1.Koşu: 5

2.Koşu: 1.6.3.4

3.Koşu: 2.1.3

4.Koşu: Uzun mesafedeki son 4.lüğünde bekleme yapıp düzlüğü gerilerde dönerek 4.olurken dikkatimi çeken (7) UMUTBEY geçebileceği grupta önde gelen isimdir. Her geçen gün daha farklı duruma ulaşarak son yarışları ışıklı (9) MAKAWEE ile starttan düzgün çıkması durumunda (3) SWIHILI bu safkana rakip gördüğüm diğer isimlerdir.

5.Koşu: Maiden koşuda; grubun formda ve tecrübeli ismi (1) TARSUS RÜZGARI bir adım öndedir. Geri alındıktan sonraki iki yarışı kum ve çim pistte gayet başarılı (10) QUEEN KIYMET ile 141 gün aradan sonra start alacak olan (13) SUPER NICE yeterli hazırlıklara sahip bulunmasıyla sonraki ihtimallerdir. Yarış yaşamına bu koşusu ile başlayacak olan (12) SEONDEOK yeterli forma ulaşmaya çalışırken, (4) ESTIMATE altı ay ara vermiş olmasına rağmen eksiksiz hazırlıklara sahip bulunmasıyla değerlendirilmelidir.

6.Koşu: Jokeyi Ö.Yıldırım ile uyum içerisinde olan (8) ZOLO MUUM en son 2000 kum pistte kazandığı Kv-7 koşusu sonrası idmanlarındaki fit görünümüyle yine rakiplerini geride bırakacak güçtedir. İzmir ve Adana kum pistindeki son Gr-1 koşularında adından söz ettiren (3) KING MAN GO Bursa'daki 600/35.5 23.3 R sprintinde Ankara'ya formda geleceğini göstermesiyle en ciddi rakibi olacaktır.

7.Koşu: 133 gün aradan sonraki yarışında sonlara kadar mücadeleden kopmayıp yakın ara 5.olurken dikkatimi çeken (7) TOWARDS VICTORY kısa mesafede ilk şans tanıdığım isimdir. Çim pistte iyi koşmakta olan (5) BLUE VALENTINE ile 1400 çimde 2.tamamladığı yarışı sonrası kazanacak formuna ulaşan ekürilerden (3) MATRA GÜLÜ en ciddi rakip gördüğüm isimlerdir. Kilosu biraz ağır olmasına rağmen son 3.lüğüne göre (1) AMADİS sonlardaki kuvvetli sprintiyle rakiplerine üstünlük sağlayabilecek güçteki diğer safkandır.

8.Koşu: Arap kısraklarının Handikap-16 koşusunda; uzun mesafeleri seven (3) FOTOKIZI bir adım önde gördüğüm isimdir. 1600 çimdeki son yarışını etkili sprintiyle 2.tamamlarken formunu bulmaya başladığını belli eden (11) MALYA GÜZELİ uygun kilosuyla rakip görünürken, (2) SEVALCAN uzun mesafedeki dikkat çeken 2.liği sonrası iyi hazırlanmasıyla yazılkmalıdır. Her geçen gün gelişme içerisinde olduğunu son 1600 çim pist 2.liğinde gösteren (6) KUBAT KIZI, çim piste yatkın (5) BİR MATRA, uzun mesafelerdeki son çim yarışlarında adından söz ettiren (8) GÜR BEYAZ ve ekürisiyle birlite bu yarışına katılacak olan (7) SUFLE sırasıyla şans tanıdığım diğer kısraklardır.

9.Koşu: Yedi ay aradan sonraki 1600 çim pist yarışında önde giderek ekürisi Filyos'a son 200'de geçilip 2.olan (5) ESSEN formunu geliştirmesi ve jokeyi Vedat Abiş ile tek yazılabilir.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 7.9.3

2.Ayak: 1.10.13.12.4

3.Ayak: 8.3

4.Ayak: 7.5.3.1

5.Ayak: 3.11.2.6.5.8.7

6.Ayak: 5

 İyi Durumdaki BIG BOSS Risk Edilebilir "İZMİR"

1.Koşu: 4.3.1.2

2.Koşu: 4.6.7.11

3.Koşu: 3

4.Koşu: 3.1

5.Koşu: Handikap-14 yarış ile başlayacak olan ilk ayakta; son haftalardaki yükselen form grafiği ile (5) ZALDIR'ın rakiplerine göre bir adım daha önde görüyorum. (4) KÖSTENCELİ bir süre aradan sonra yarış görerek açıklarını gidermeye başlarken, (1) BONE ağı sıkletine rağmen önde iyi bir tempo bulması durumunda etkili olacaktır. (10) ZEYBEK FLIGHT Bursa çim pistindeki son 3.lüğünde dikkatimi çekerek sonlara kadar mücadeleden kopmazken, (2)KANEKONUNOĞLU denk rakipleri arasında mutlaka yazılmalıdır. İdmanlarındaki iyi görünümünü bu yarışına yansıtması durumunda (6) MATRIX'den ise sürpriz gelebilir.

6.Koşu: İlk startındaki 3.lüğünde yarışa iyi başlayıp sonlarda temposu düşerek 3.olan (10) DÜŞ GÜLÜ bu defa çim pistte çok daha farklı sonuç alabilir. (8) ARSLAN PRENSES kum pistteki ilk koşusunda düzlükten sonra dış kulvarları fazla dolaşarak 5.kalırken bu kez çim pistte üst sıralarda yer bulabilir. Etkili 3.lüğü ile ilerisi için ümit veren (2) COŞKUNKAN,  grubun en tecrübeli ismi olan (12)MELANUR ve koştuğu her yarışı sonrası gelişme kaydeden (4) HÜKÜMSÜZ sırasıyla değerlendirilmesini tavsiye edeceğim diğer taylardır.

7.Koşu: Etkili yarışları sonrası güçlü rakipleri yanındaki son Kv-6 koşusunu fazla ölçü almadığım (1) GÜZEL MUĞLALI kazanmasını beklediğim isimdir. En son Gr-2 yarışını gerilerde tamamlayıp bir süre istirahat ettirilen (6) TOKATEŞ rakip görünürken, yine bir süre geri alındıktan sonra bu koşusuna dinç girecek olan (5) NAKKAŞTEPE mutlaka yazılmasını tavsiye edeceğim isimdir.

8.Koşu: Güçleri sınırlı olan isimlerin bir araya geldiği Maiden niteliğindeki Şartlı-19 yarışta, (8) FİDAN KIZI çim piste daha yatkın bir isim olmasıyla rakiplerine oranla ön plana çıkıyor. (3) GÜRTAHA son 4.lüğünde önde numara götürerek sonlarda düşen temposuna rağmen tam pes etmeyerek dikkatimi çekerken, (1) TAŞKIRAN bu grupta yazılmasını tavsiye edeceğim bir isimdir. Çim pistte kuma nazaran daha etkili koşan (2) PRENSES DİDEM ile toparlanmaya başlayan (6) PRENSES SONGÜL ise sürprizde tavsiyelerimdir.

9.Koşu: Pist ayırt etmeyen (6) BİGBOSS en son kum pistteki 3.lüğünde iyi bir bekleme yaparak kuvvetli sprintiyle dikkatimi çekerken bugün için rakiplerine göre daha formda görünmesiyle benim tek önereceğim isimdir.

10.Koşu: Bölünen Maiden koşunun diğer ayağında; ilk kum yarışı bana göre gücünün karşılığı olmayan (2) GÜRSUYUM orijin yönünden çim pistte çok daha fazla ümit vermesinin yanısıra Gürsu ve Özgürsu gibi isimlerle de tam kardeş olmasıyla başta değerlendirilmelidir. İlk startında 4.olup ardından dilbağı takılarak 1100 kumda 2.lik elde eden (1) GÜRKAN BEY şansı yüksek diğer isim olup, (9) ÖZDEN HANIM başarılı 2.liği sonrası idman pistinde gelişme kaydetmesiyle mutlaka değerlendirilmeye alınmalıdır.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 5.4.1.10.2.6

2.Ayak: 10.8.2.12.4

3.Ayak: 1.6.5

4.Ayak: 8.3.1.2.6

5.Ayak: 6

6.Ayak: 2.1.9