10 Mayıs Çarşamba günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda 1300 metre sentetik pistte yapılan, 3 Yaşlı İngiliz Kısraklarının katılım göstereceği günün 3.Koşusu olan Şartlı-4 yarışa 4 safkan katılım gösterdi. Start ile birlikte koşunun liderliğini TİME OF RUNNER aldı. MY PRETTY GIRL ikinci durumda koşuyu takip etti. Koşunun temposu yüksek olup TIME OF RUNNER son virajı 1.5 boy önde döndü. Son virajı barıyer dibinden MARCH VİOLET döndü. Bir safkanı girip çıkacağı kadar boşluğun olması son 450'de TİME OF RUNNER’ın binicisi Özcan Yıldırım bir anda barıyer dibine gitti. MARCH VIOLET, sprint kulvarı kapanması binicisi atını tutarak TİME OF RUNNER dışına çıkarak onun dışından MY PRETTY GIRL safkanla başa baş mücadelesinde son 100'de Özcan Yıldırım TIME OF KHAN ile üçünçü duruma düşeceğini hissetti. Dışındaki iki safkana at göstererek yanlarına gelmesi MARCH VİOLET kulvarı girmesi MY PRETTY GIRL yanına gelmesi baş farkı, 1.19.30’luk derecesi TİME OF RUNNER jokeyi Özcan Yıldırım ile kazandı. Koşuya protesto çekildi. Komiserler Kurulu red etti Özcan Yıldırım'a sadece ihtar verilmesi yanlış bir karar. Koşu sıralaması değişmemesi tartışma açık % 50 ortada ama gün ve para cezası olmaması bize göre yanlış bir karardır.

Komiserler Kurulu Raporu

3 numaraya kayıtlı olarak koşan MARCH VİOLET isimli atın antrenörü Tarkan ŞİT’ in Kurulumuza vermiş olduğu dilekçesinde; 2 numaralı atın jokeyinin kendi atını engellediğinden neticeyi protesto ettiği bildirilmiştir.

Yapılan protesto Kurulumuzca incelenmiş olup, protestonun reddine karar verilmiştir. 4 numaraya kayıtlı olarak koşan TIME OF RUNNER isimli atın jokeyi Özcan YILDIRIM, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4. maddesinin (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.