10 Mayıs Çarşamba günü İstanbul ve Elazığ Yarışlarında start çıkışında hatalı start çıkışlarda sadece sözlü veya ihtar %95 olması Para cezası %5 gün cezası %2 olunca sadece İstanbul ve Elazığ değil tüm Hipodromlarda aynı Uygulaması olması safkanların çarpışan arabalar gibi safkanlar bunlardan etkilenip geri alınıp tedavi gören safkanların milli servet olması Komiserler kurulu caydırıcı cezalar vermelidir.

10 Mayıs Çarşamba İstanbul Komiserler Kurulu Raporu

07.05.2023 tarihinde 9. koşuda 16 numaraya kayıtlı olarak koşan SERHADIN TAYI isimli atın jokeyi Adem ASLAN, starttan çıktıktan sonra usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ancak davete icabet edememiştir. Konu ile ilgili savunma tutanağı kendisine 3 (üç) gün sonra 10.05.2023 tarihinde tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4. maddesinin (a) ve (b-1) bentleri uyarınca ihtar ve 1861 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 2

2 numaraya kayıtlı olarak koşan PIXY isimli atın aprantisi Kadir DEMİREL, starttan çıktıktan sonra usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4. maddesinin (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO 5

5 numaraya kayıtlı olarak koşan WIZARD MAN isimli atın jokeyi Vedat ABİŞ, start çıkışı usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış olup, sözlü uyarı almıştır.

KOŞU NO 6

1 numaraya kayıtlı olarak koşan AKSU HAN isimli atın jokeyi Mehmet KAYA, start çıkışı usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış olup, sözlü uyarı almıştır.

KOŞU NO: 8

1 numaraya kayıtlı olarak koşan AKBEDİR isimli atın jokeyi Mehmet KAYA, starttan çıktıktan sonra usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4. maddesinin (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

7 numaraya kayıtlı olarak koşan DİLDE HANIM isimli atın jokeyi Görkem ÖZÇELİK, start çıkışı usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış olup, sözlü uyarı almıştır.

10 Mayıs Çarşamba Elazığ Komiserler Kurulu Raporu

KOŞU NO: 3

7 numarada kayıtlı AŞKAR DEVZADE isimli atın Binicisi Yusuf CENGİZ koşunun 1200 metrelerinde usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Savunmasını aynı gün kurulumuza vermiş ancak, savunması yeterli görülmeyip, 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi ve bu Kanuna dayanılarak çıkarılan Yönetmeliğin 117/1. Maddesinin (a) ve (b-1) bendleri gereğince ihtar ve 1.861 Tl para cezası ile cezalandırılmıştır.

5 numaraya kayıtlı GEDİZKAYA adlı atın binicisi Menderes AVŞAR, start çıkışında hatalı kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici ifadeye çağırılmış ve savunma istem tebligatı yapılmıştır. Kendisinin isteği üzerine savunmasını yasal süresi olan 7 gün içerisinde vereceğini beyan etmiştir.

KOŞU NO: 4

3 numaraya kayıtlı VINALES adlı atın binicisi Mehmet TAŞKAYA start çıkışından sonra usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve sözlü olarak uyarılmıştır.

5 numaraya kayıtlı olarak koşan EFSANE MISTO isimli atın jokeyi Yunus ÇELİKBAŞ, start çıkışında usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

12 numaraya kayıtlı olarak koşan SELEXS isimli atın jokeyi Murat AKDAĞ, start çıkışında usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 6

8 numaraya kayıtlı olarak koşan YENİPAR isimli atın jokeyi M.Baran ÇAKMAK, start çıkışından sonra usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 8

11 numaraya kayıtlı HAPPY PRINCESS adlı atın binicisi Abdullah ÇANKAYA start çıkışından sonra usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve sözlü olarak uyarılmıştır.

14 numaraya kayıtlı TOROCADERTO adlı atın binicisi Murat AKDAĞ start çıkışından sonra usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve sözlü olarak uyarılmıştır.

2 numaraya kayıtlı GÜL MATRA adlı atın binicisi Sami KAPLAN start çıkışından sonra usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve sözlü olarak uyarılmıştır.