15 Mayıs Pazartesi günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda 1600 metre çim pistte yapılan, 3 Yaşlı İngiliz safkanlarının katılım gösterdiği GR-1 Erkek Tay Deneme Koşusu’nda 16 safkan start aldı. Start ile birlikte koşunun liderliğini POYRİ aldı. Bir boy dışında EMIL KURJAK, bunların 2 boy gerisinden barıyer dibinden NATIVE POWER vardı. Son virajı EMIL KURJAK'ın binicisi Mustafa Çiçek NATIVE POWER'ın içinden dönüp boşluk yarattı. Son 400’den sonra POYRİ'nin temposu düştü. NATIVE POWER, binicisi Ahmet Çelik aralardan çıkmak isteyip buna EMIL KURJAK ile Mustafa Çiçek izin vermedi. Hafif tampon yapması 300’de Ahmet Çelik, NATIVE POWER’ı tutarak EMIL KURJAK'ın dışına çıkarak zaman kaybederek farkın 3 boya çıktı. Son 100'de EMIL KURJAK'ı müthış sprinti ile geçecek gibi geldi. EMIL KURJAK'ın binicisi Mustafa Çiçek bu kez at göstererek boyun farkıyla koşuyu 1.35.20'lik derecesi ile kazanırken, son 800;0.48.24 oldu. NATIVE POWER, % 100 kazanabileceği koşuyu 1.35.23’lük derecesi ile ikinci bitirdi. Mesafe uzadıkça çok daha farklı koşacak olup Gazi Koşusu'nun favorilerine adını yazdırdı. NATIVE POWER, hayatında 6 kez start alıp ilk 5 yarışının 3’nü çim pistte kazandı. Aksesuar değişiklikleri yapılıp Ahmet Çelik, Gazi Koşusu’nda bu safkandan başka ata hiç binmez. Yıpranmamış mermi gibi at. Hadi diyince yürüyen hareketli şiir gibi Gazi Koşusu'nun şu an %50 birinci atı. ALANALP, son 300'de ve son 100’de trafik sorunları yaşaması binicisi son 50’den sonra tutarak 1.35.95'lik derecesi ile koşuyu altıncı bitirdi. Hayatının ilk yarışında üçüncü olan safkan sentetik pistte 6 kez start alıp 5 kez kazandı. Nimet Üyken Koşusu’nda üçünçü oldu. Erkek Tay Deneme’de trafik sorunları yaşamasaydı günün sürprizini yapabilecek güçte görüldü. İlk yarışında bu koşusundaki derecesi ve sıralamasını unutun çok daha farklı koşacak olup sınırları çok fazla olması ile notlarınıza yazınız. EMIL KURJAK, Ankara çim pistte hayatının ilk yarışında Şartlı-1 Koşusu’nda ikinci oldu. Daha sonra Ankara pisttinde iki kez kazandı. A-3 Hitit Koşusu’nda 3 oldu. Kış sezonunu dinlenerek geçirmesi 5 ay sonra sentetik pistte KV-18’de ikinci olup nefes açtı. İlk kez EMIL KURJAK ile start alan Mustafa Çiçek aķıl dolu binişi, 1.35.20'lik derecesi ile kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0.48.12 oldu. Kısa ve orta mesafe atı gibi görünüyor. Uzun mesafede başarılı olması halinde sınıf değiştirecek güçte görüldü. PAPAGALLO 'ya binen ünlü Jokey Jamie SPENCER ile koşuyu dokuzuncu bitirdi.EMIL KURJAK'ın kazanmasına katkı yapan bağlantılarını tebrik ederiz.

Komiserler Kurulu Raporu

1 numaraya kayıtlı olarak koşan ALANALP isimli atın antrenörü Metin ACAR’ ın Kurulumuza vermiş olduğu dilekçesinde; neticeyi protesto ettiği bildirilmiştir. Yapılan protesto Kurulumuzca incelenmiş olup, protestonun reddine karar verilmiştir.

4 numaraya kayıtlı olarak koşan COSMIC KID isimli atın jokeyi Gökhan KOCAKAYA, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Konu ile ilgili savunmasını tebliğ edildiği tarihi izleyen günden itibaren 7 (yedi) gün içerisinde Kurulumuza ilettikten sonra karar verilecektir.

6 numaraya kayıtlı olarak koşan EMIL KURJAK isimli atın jokeyi Mustafa ÇİÇEK, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Konu ile ilgili savunmasını tebliğ edildiği tarihi izleyen günden itibaren 7 (yedi) gün içerisinde Kurulumuza ilettikten sonra karar verilecektir.

9 numaraya kayıtlı olarak koşan MY PRIVATE isimli atın jokeyi Hışman ÇİZİK, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4. maddesinin (a) ve (b-1) bentleri uyarınca ihtar ve 1861 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.