15 Mayıs Pazartesi günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda 1400 metre çim pistte yapılan, 4 ve Yukarı Arap Kısraklarının katılım gösterdiği GR-1 Anneler Günü Koşusu’nda 15 kısrak start aldı. HOPA ŞAHI, bilinen stiliyle koşuyu önde forse etti. Temponun düşük olması atlar toplu olarak birbirlerine yakın gidip GÜLHATMİ sonuncu durumdaydı. Son viraj bu sıralama ile dönüldükten sonra safkanlar topaç gibi oldu. GÜLHATMI, biraz fazla mesafe koşmasına rağmen safkanların dışına çıkması son 200'de KURŞUNİLİ liderliği alıp safkan H.Karataş ile son 100'de 4 boy fark olmasına rağmen son 50’deki müthiş sprinti ile son metrelerde boyun farkıyla GÜLHATMI, koşuyu 1.46.71'lik derecesi ve jokeyi G.Kocakaya ile bütünleşerek kazanırken, son 800: 0.51.80 oldu. KURŞUN İLİ, H.Karataş ile ikinci oldu. Koşuya protesto çekildi. GÖKÇE HATUN'un antrenörü Sedat Çiftçi protesto red edildi. Bu kez ARYALIVA'nin Antrenörü Aykut Ecevit Baş, GÖKÇE HATUN'a Protesto çekti. Komiserler kurulu protestoyu kabul etti. Hişman Çizik 10 gün rapor aldı. BÜYÜK YILDIZ, trafik sorunları ile geç kalıp koşuyu beşinci bitirirken, ilk yarışında daha farklı koşacak olup kazanabilecek safkanlar içine notlarınızı alınız. ARYALIVA, artık çim pistte günün sürprizini yapacak güçte görülürken, notlarınızı alınız.

Komiserler Kurulu Raporu

7 numaraya kayıtlı olarak koşan GÖKÇE HATUN isimli atın antrenörü Sedat ÇİFTÇİ’ nin Kurulumuza vermiş olduğu dilekçesinde; 15 numaralı atın jokeyinin kendi atını engellediğinden neticeyi protesto ettiği bildirilmiştir. Yapılan protesto Kurulumuzca incelenmiş olup, protestonun reddine karar verilmiştir.

1 numaraya kayıtlı olarak koşan ARYALİVA isimli atın antrenörü Aykut Ecevit BAŞ’ ın Kurulumuza vermiş olduğu dilekçesinde; 7 numaralı atın jokeyinin kendi atını engellediğinden neticeyi protesto ettiğini bildirmiş olup; 7 numaraya kayıtlı olarak koşan GÖKÇE HATUN isimli atın binicisi, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiği Kurulumuzca inceleme sonucunda tespit edildiğinden;

1 inci 8 numaraya kayıtlı GÜLHATMİ

2 nci 15 numaraya kayıtlı KURŞUNİLİ

3 üncü 7 numaraya kayıtlı GÖKÇE HATUN

4 üncü 1 numaraya kayıtlı ARYALİVA

5 inci 13 numaraya kayıtlı BÜYÜK YILDIZ

Şeklinde sonuçlanan koşu sonucu 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 122. maddesinin 7. fıkrası uyarınca protesto Kurulumuzca kabul edilmiş olup

1 inci 8 numaraya kayıtlı GÜLHATMİ

2 nci 15 numaraya kayıtlı KURŞUNİLİ

3 üncü 1 numaraya kayıtlı ARYALİVA

4 üncü 7 numaraya kayıtlı GÖKÇE HATUN

5 inci 13 numaraya kayıtlı BÜYÜK YILDIZ şeklinde değiştirilmiştir.

7 numaraya kayıtlı olarak koşan GÖKÇE HATUN isimli atın jokeyi Hışman ÇİZİK, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır.

Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4. maddesinin (b-1) ve (c-2) bentleri uyarınca 10 (on) gün süreyle idman yeri dışında, yarışlarla ilgili yerlerde geçici sanat icra etmekten yasaklanması ve ayrıca 1861 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

15 numaraya kayıtlı olarak koşan KURŞUNİLİ isimli atın jokeyi Halis KARATAŞ, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Konu ile ilgili savunmasını tebliğ edildiği tarihi izleyen günden itibaren 7 (yedi) gün içerisinde Kurulumuza ilettikten sonra karar verilecektir.