Pist ve Mesafesinde ÇAKMAKŞAH Yine Kazanır "ANKARA"

1.Ayak: Koştuğu her yarışı sonrası daha iyi duruma gelerek en son üst gruptaki Handikap-16 koşusunda dilbağı denenip yakın ara 5.olan (5) TAYLOLO ümit verdiği uzun mesafede ve ilk şans tanıdığım isimdir. Grubun formda ve istikrarlı diğer tayı (1) AMANDERO yarış hazırlıklarında kazanacak kadar formda görünmesiyle yakın rakibi olup, ayırt edilmemeliler.

2.Ayak: İngiliz kısraklarının Şartlı-4 mücadelesinde; Adana 1300 çim pistinde kazandığı yarışından sonra formunu sürdüren (5) FORLORN yine önde gelen isimdir. Üst sıralarda yer bulduğu koşuları ardından iyi durumunu sürdüren (1) SER VEYRON ile art arda 2.tamamladığı yarışları sonrası kazanacak güçte gördüğüm (2) ALWAYS LUCKY rakipleridir. Bu haftaki hazırlıklarında daha farklı görünen (6) LEGA LADY, ara verdikten sonra yarış gören (3) CANDOİD ve son koşuları bana güç ve kalitesinin karşılığı olmayan (4) PÜR DİKKAT'de sırasıyla değerlendirilmeliler.

3.Ayak: İyi bir bekleme yaparak 1500 kumdaki son koşusunu kazanan (7) UÇAN KARDEŞ yine rakiplerine göre uygun olan kilosuyla rakiplerinden bir adım öndedir. Farklı şehirlerde start aldığı son yarışlarında adından söz ettirirken fit durumda olduğunu belli eden (1) KAŞEMUM KARA koruduğu formuyla rakip görünürken, (2) YAĞMUR GÜZELİ 2100 kumdaki son koşusunu beyaz bayrak ayna yaparak kazanma başarısını göstermesiyle yine devreye girebilir.

4.Ayak: Başarılı yarışlarından sonra etkili formu devam eden (3)TOMHAGEN ile Bursa'dan 1400 kum pistte 1.26.25 gibi iyi bir derece ile kazanarak gelecek olan (6) WILD DANGER arasındaki mücadelenin birinciyi belirlemesini bekliyorum.

5.Ayak: Formunu bulan (3) ÇAKMAKŞAH en son 1900 çimdeki son koşusunu iyi bir bekleme yaparak kazanma başarısını göstermesi ve formunu düzenli hazırlıklarıyla sürdürerek yine jokeyi Ö.Yıldırım ile bence tek yazılabilir.

6.Ayak: İngiliz safkanlarının Şartlı-2 mücadelesinde ön plana çıkan bir isim olmayıp etkili sprintiyle 4.bitirdiği son koşusunu beğendiğim (7) NİKKO'ya dikkat çekmek istiyorum. Son koşusunu tabela dışında tamamlasa da 1200 çimde 1.12.22 bitiriş derecesini bu grup için yeterli bulduğum (6) GEZZAL jokeyi G.Kocakaya ile şanslıdır. (12) PIPELINE çim pistte iyi koşması ve .bu kez biraz daha müsait grubu bulması ile güven verirken, (4) ATİLLAHAN etkili son yarışlarıyla devreye girecek güçtedir. (8) MOON AND SUN 1200 çimde 1.12.14 ile son koşusunu 3.bitirerek iyi hazırlanırken, 1400 çimde Maiden kazanan (2) TONIGHT GAMER ve toparlanmaya başlayan (10) EL QUEEN bu ayaktaki sürprizlerimdir.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 8.1

2.Ayak: 5.1.2.6.3.4

3.Ayak: 7.1.2

4.Ayak: 3.6

5.Ayak: 3

6.Ayak: 7.6.12.4.8.2.10

NURBEK Uygun Grupta Günün En Güvenilir İsmi "İZMİR"

1.Ayak: Bariyer dibinden etkili ataklarıyla gelerek yakın ara 5.tamamladığı son koşusu ilgi çekici (8) SAILOR KINGDOM bu ayakta en fazla güvendiğim cazip bir isim olup, kazandığı yarışından sonraki formu devam eden (1) OĞLUM UTKUN ağır kilosuna rağmen yine şanslıdır. Bu defa hücumda geç kalmadığı taktirde (6) BIANCO ve ön tarafta istediği tempoyu bulması halinde (11) KANEKONUN OĞLU sırasıyla şans tanıdığım diğer isimler.

2.Ayak: 1900 çim pistteki son koşusunu kazanan (12) SEÇER BEY'in iyi durumu devam ederken, aynı yarışı yarım boy gerisinde 2.bitiren (3) MAMUŞOĞLU rövanşı alabilecek güçte olan diğer isimdir. Her yarışı bir öncekinden daha başarılı olması ile (7) PRENS CORA'yı da yazmanızı tavsiye ederim.

3.Ayak: Formunu bulmaya başladığını son koşusunu 3.tamamlayıp gösteren (3) NAKKAŞTEPE önde gelen isimdir. Kum pistte kazandığı yarışından sonra çim pistte 4.olan (5) DUYGUDENİZİM formunu aynı şekilde sürdürmesiyle şansı yüksek diğer isimdir. 1200 kum pistte 1.22.40 ile kazanan (2)ÇAMSAKIZI formunu sürdürmesiyle güven verirken, (1) BİZİM 800/56.0 28.0 R galobundaki formda görünümü ile değerlendirilmeye alınmalıdır.

4.Ayak: 1300 çim pistteki son koşusunu beyaz bayrak ayna kazanan (2) MUHARREM ABİ formunu sürdürmesiyle yarışlarının üst üste gelmesine rağmen yine ilk şansı almayı hak ediyor. Aynı koşuda 2.lik elde ederek iyi mücadele veren (1) LION PIECE bu defa rakibini mağlup edebilecek kadar formda görünerek, önde bu iki ismin erken kapışması durumunda sprinter yapısıyla (3) MEA PUELLA adını birinciliğe yazdırabilir.

5.Ayak: Çim pistteki ilk deneyiminden 6.lıkla ayrılan (4) DUBAI EXPRESS bir önceki kum yarışını kazanmasıyla ilk planda değerlendirilmesi gereken isimdir. (1) KINGSA üst üste kazanarak en son Kv-6 koşuda üst grupta 5.lik elde ederken farklı sonuç alacaktır. Son haftalarda yakaladığı formunu devam ettirmekte olan (3) DREAM DUST güven verirken. (2) BARİ kendisini tanıyan aprantisi S.Akşın ve etkili formuyla mutlaka değerlendirilmelidir. (6) HOTFLICK mesafe ayırt etmeden son 2.liklerinde formunu bulmaya başladığını belli ederek devreye girmesini beklediğim bir diğer isim olacaktır.

6.Ayak: Dört ay ara verdikten sonra start aldığı kum yarışlarını üst üste 2.tamamlayarak fit durumda olduğunu gösteren (8) NURBEK pist ayırt etmeyen bir isim olmasının yanısıra uygun rakipleri arasında ve formda jokeyi M.Çiçek ile benim tek önereceğim isimdir.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 8.1.7.11

2.Ayak: 12.3.7

3.Ayak: 3.5.2.1

4.Ayak: 2.1.3

5.Ayak: 4.1.3.2.6

6.Ayak: 8