15 MAYIS ÇARŞAMBA İSTANBUL VELİEFENDİ HİPODROMU

1.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (ŞARTLI-4) 1400Çim

EL MAESTRO: Kolay tempoda virajı 3.dönen safkan orta kulvardan yaptığı atakları ile ekürisi Prınce Of Darkness'a son 100'de hakimiyetini hissettirip kazanırken 1.22.77 bitiriş derecesiyle ilk yarışında yine etkili koşar.

PRINCE OF DARKNESS: Yarışı ilk metrelerden itibaren önde götüren safkan son 100'e kadar üstünlüğünü korurken ekürisi El Maestro'ya bu metrelered geçilse de fotoya kadar pes etmeyip boyun farkıyla 2.olurken 1.22.82 derecesiyle ilk yarışında değerlendiriniz.

GUTSHOT: Bekleme yapan safkan orta kulvardan son 100'de etkili sprintiyle gelip Harlan Draka ile verdiği 3.lük mücadelesinden yarım boy farkla kurtarırken ilk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

HARLAN DRAKA: Dış kulvardan son 100'de güçlü sprinti ile gelip Gutshot ile üçüncülük mücadelesi veren safkan rakibine yarım boy farkla geçilerek 4.olurken ilk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

JUDGMENT: İç kulvardan son 50'de güçlü sprinti ile gelerek yakın ara koşuyu 5.bitiren safkanın ilk yarışında geç kalmaması halinde daha farklı koşabilecek güçte olduğu not edilmiştir.

2.KOŞU: 3 YAŞLI ARAPLAR (MAIDEN/DHÖW) 1200Sent.

BENDENİZ: Virajı 5.dönen safkan dış kulvardan etkili atakları ile gelerek Serokcan'a son anda yarım boy farkla hakim olup kazanırken 1.20.83 derecesiyle ilk yarışında yine adından söz ettirir.

SEROKCAN: Startla birlikte liderliği alan safkan üstünlüğünü son ana kadar korurken dışından gelen Bendeniz'e fotoya yakın geçilerek 2.olurken 1.20.93 bitiriş derecesiyle Maiden'dan çıkmasının yakın olduğunu belli etmiştir.

3.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (HAND-16) 1400Sent.

SANDUHAN: Startla birlikte liderliği alan safkan temposunu son 200'den sonra yükselterek fazla zorlanmadan kazanırken bundan sonraki yarışında da etkili sonuç alır.

LIFEGUARD: Düzlüğü 4.dönerek bariyer dibinden ataklarına başlayan safkan öndeki Sanduhan'ın farkı açmasıyla 2.liği kurtarırken ilk yarışında dikkat edilmelidir.

NAKAMA: Orta kulvardan son 400'den itibaren ataklarına başlayan safkan içindeki Lıfeguard'a ikinciliği son anda kaptırarak 3.olurken ilk yarışında daha farklı koşabilecek güçtedir.

HURRICANE HEART: Makineden 7 boy geç çıkarak grubun gerisinde kalan ve binicisinin kontrolü dışında dış kulvara açılmak isteyen safkan virajı 9.dönüp en dış kulvardan güçlü sprinti ile gelerek koşuyu yakın aralarla 5.tamamlarken fotoya 3. ve 4.olan rakiplerinden daha canlı girmesiyle ilk yarışında sürprize imza atabilecek güçte görülmüştür.

4.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (HAND-16/D) 2000Sent.

EVOLVE: Uzun mesafede hafif kilosuyla önde koşuyu forse eden safkan temposunu viraj dönüldükten sonra bozmayıp 3 boy farkla beyaz bayrak ayna kazanırken formunu bulmasıyla ilk yarışında dikkat diyoruz.

ADAL: 63 kilo ile start aldığı yarışında bekleme yapan safkan iç kulvardan virajı dönüp son 300'de orta kulvara açılarak gerçekleştirdiği sprinti ile 2.liği kurtarırken formunu bulmaya başladığı görülmesi ile takibe alınmalıdır.

ROCKET SCIENCE: Orta kulvardan yaptığı ataklarıyla son 50'ye kadar koşuyu ikinci durumda götüren safkan Adal'a fotoya yakın geçilerek koşuyu 3.tamamlarken ilk yarışında daha farklı koşabileceği not edilmiştir.

5.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (KV/HAND-22/DHÖW/ENGELLİLER HAFTASI KŞ.) 1400Çim

İLLEDE SÜRMELİ: Startla birlikte yarışın liderliğini alan safkan tempolarını ilk 400/26.99, 600/39.99, 800/52.99, 1000/1.05.11, 1200/1.17.59 gibi sıkı dereceler ile geçerek fotoya kadar rakipilerine direnip Şah Dragon'un burun farkıyla önünde kazanırken son 800'ünün 0.51.20 olmasıyla bundan sonraki yarışında da adından söz ettirir.

ŞAH DRAGON: Son 200 geçildiğinde öndeki İllede Sürmeli ile arasındaki farkı azaltarak buruna kadar indirerek gelip koşuyu 2.tamamlayan safkan o gelişiyle bir aksiyon daha olsa kazanabilirdi. Yakaladığı formu ile ilk yarışında dikkat diyoruz.

ALKANLI: Düzlüğü grubun en gerisinde 7.dönen safkan orta kulvardan özellikle son 100 geçildiğinde güçlü sprinti ile gelerek koşuyu 3.tamamlarken bugün için hücumda geç kalmasa çok daha farklı sonuç alabilirdi. İlk yarışında etkili formu ile değerlendiriniz.

6.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (G3/DHT/SAİM ÖNHON KŞ.) 1400Çim

AKATAHAN: Son virajı 5.dönen safkan orta kulvardan yaptığı atakları ile son 200'de yarışa hakimiyetini hissettirip dışından gelen Soyluşah'a  karşı gelerek kazanırken sahip bulunduğu formu ile başarılı koşmaya devam eder.

SOYLUŞAH: Orta kulvardan son 200'den itibaren etkili ataklarıyla gelip Akatahan ile arasındaki farkı fotoya kadar 1 boya düşürerek koşuyu 2.bitiren safkan iyi formuyla ilk yarışında adından söz ettirir.

7.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (ŞARTLI-4/DHÖW) 1300Çim

LEONİDAS: Önde Yiğitbatuhan ve Leonidas'ın yüksek tempo verdikleri yarışta bekleme yapan safkan dış kulvardan etkili sprinti ile gelip son 50'de rakiplerine hakim olarak kazanırken ilk yarışında değerlendirilmelidir.

TOPAZ GIRL: 168 gün aradan sonraki yarışında öndeki Yiğitbatuhan'ı kovalayan safkan rakibini son 300'de yakalayıp bu metreler geçildiğinde hakim olurken dıştan gelen Leonidas'a son 50'de karşı gelemeyerek koşudan 2.ayrıldı. İlk yarışında dikkat diyoruz.

YİĞİTBATUHAN: Yarışın liderliğini alarak kendisini sıkı markaja alan Topaz Gırl'ün önünde numara götüren safkan ilk 400/26.71, 600/39.11, 800/51.50, 1000/1.03.90 1200/1.17.50 gibi sıkı tempolar ile geçerek rakibine son 300'de yakalanıp dıştan gelen Leonidas'a da karşı gelemese de fotoya kadar mücadelesini sürdürüp yakın ara 3.olurken bugün için koşu içerisindeki temposunu daha iyi ayarlayabilse çok daha farklı sonuç alabilirdi. Formu gayet iyi olup ilk yarışında adından söz ettirir.

DUMAN: Yüksek tempoda giden yarışta bekleme yapan safkan en dış kulvardan son 50'de güçlü sprinti ile gelerek koşuyu yakın ara 4.bitirirken o gelişiyle daha iyi sonuç alabilirdi. Fotoya canlı girişi dikkat çekip takibe alınız.

8.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-4/D) 1300Sent.

LADY ELIZABETH: Öndeki Tizy'i kovalayan safkan rakibine son 400 geçildiğinde hakimiyetini hissettirip içten gelen Sumel Kızı'na karşı gelerek kazanırken ilk yarışı için de ümit vermiştir.

SUMEL KIZI: Bariyer dibinden son 200'den itibaren güçlü atakları ile gelerek koşuyu 2.tamamlayan safkanın fotoya canlı girişiyle ilk yarışında daha farklı koşabilecek güçte olduğu belirlenmiştir.

TİZY: Yarışı ilk metrelerden itibaren önde kabullenen safkan son 400 geçildiğinde Lady Elızabeth'e yakalanıp içten gelen Sumel Kızı'na da karşı gelemeyerek 3.olurken ilk yarışında daha farklı koşacak güçte bir isimdir.

MONTRESTA: 109 gün aradan sonraki yarışına 2 boy geç başlayıp virajı 11.dönen safkan dış kulvardan sonlarda güçlü sprinti ile gelip koşuyu 4.tamamlarken fotoya canlı girişiyle dikkat çekip ilk yarışında mutlaka değerlendirilmelidir.

LA GASOLINA: Hayatının ilk yarışında sentetik pistte 1300 metrede 1,19,41'lik derecesi ve Ayhan Kurşun ile kazanan safkan, ikinci yarışında yine aynı pist ve mesafede koşarak 1,18,62 ile kazanırken üstüne koyması ile bu kez İstanbul sentetik pistte jokey Ayhan Kurşun ile pist dönüşleri aynı olmasına rağmen son 150'den sonra gerilemeye başladı. Koşu içerisinde anlık bir sağlık sorunu yaşamış olabileceği binicisi enseye basarak koşuyu 10.bitirdi. Bu koşusundaki sıralamasını ve derecesini unutun, bir sonraki ilk yarışında daha farklı koşmasını bekliyoruz. Buna göre değerlendiriniz.

 

15 MAYIS ÇARŞAMBA ELAZIĞ HİPODROMU

1.KOŞU: 2 YAŞLI İNGILIZLER (MAIDEN) 1000Kum

KÜÇÜK OSMAN: Startla birlikte liderliği alan safkan dışından farkı azaltarak gelen My Iron'a fotoya kadar karşı gelerek kazanırken ilk yarışında dikkat edilmelidir.

MY IRON: İç kulvardan son 200'den itibaren etkili ataklarıyla gelip Küçük Osman ile arasındaki farkı fotoya madar başa indirip 2.olan safkan o gelişiyle kazanabilirdi. İlk yarışında değerlendiriniz.

2.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (ŞARTLI-4/DHÖW/Y1) 1900Kum

HİLVANLIOĞLU: Yarışın liderliğini son viraj dönüldüğünde alan safkan dışından farkı azaltarak gelen Ulugöl'e fotoya kadar karşı gelerek kazanırken ilk yarışında da dikkat diyoruz.

ULUGÖL: Son viraj dönüldüğünde öndeki Hilvanlıoğlu ile arasında 6 boy fark olan safkan dışından etkili ataklarıyla gelip farkı başa kadar düşürerek 2.olurken o gelişiyle kazanabilirdi. Formu gayet iyi olup ilk yarışında etkili koşar.

3.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (HAND-15/DHÖW) 1600Kum

HİMAYUN: Yarışı önde kabullenerek numara götüren safkan temposunu hiçbir metrede bozmayıp 7 boy farkla kazanırken fazla zorlanmadığı görülmesi ile ilk yarışında adından söz ettirir.

REBER: Düzlüğü 4.dönen safkan iç kulvardan yaptığı ataklarıyla 2.liğe girip dışındaki Özerdinç'e direnerek formunu bulmaya başladığını gösterirken yakın takibe alınız.

ÖZERDİNÇ: 100 gün aradan sonra start aldığı yarışında bekleme yapan safkan dış kulvardan son 200 geçildiğinde güçlü ataklarıyla gelip Reber ile arasındaki farkı eriterek 3.olurken o gelişiyle 2.olabilirdi. İlk yarışında daha farklı koşacak güçte bir isimdir.

4.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (ŞARTLI-4/D) 1200Kum

CRİSTİNA: Orta kulvardan yaptığı etkili atakları ile son 100'de koşuya hakimiyetini hissettirerek kazanan safkan yakaladığı formuyla ilk yarışında dikkate alınmalıdır.

MODEST GIRL: Yarışa viraj dönüldükten sonra biraz geç adapte olan safkan dış kulvardan etkili atakları ile gelip 2.liği Bali Kızı'ndan kurtarırken ilk yarışında dikkat diyoruz.

BEGONYA: Kısa mesafede makineden 2 boy geç çıkarak bekleme yapan safkan dış kulvardan güçlü sprinti ile gelip koşuyu 3.tamamlarken ilk yarışında takibe alınmalıdır.

5.KOŞU: 2 YAŞLI İNGILIZLER (MAIDEN) 1000Kum

SECRET PARTNER: Startla birlikte aldığı liderliği fotoya kadar koruyup kendisini kovalayan Gözkemal Beyi'nin ataklarından etkilenmeyerek kazanan safkanın 1.07.17 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan Küçük Osman'ın 1.08.35 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışında değerlendirilmelidir.

GÖZKEMAL BEYİ: Öndeki Secret Partner'i kovalayan safkan rakibini tüm çabalarına rağmen yakalayamayıp boşlukta koşuyu 2.bitirirken 1.08.04 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan Küçük Osman'ın 1.08.35 derecesinden daha iyi olmasıyla takibe alınmalıdır.

6.KOŞU: 3 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-3/DHÖW) 1000Kum

BAYINDIR TAY: Temposunu düzlüğe çıkıldığında yükselterek son 300'de yarışa hakimiyetini hissettiren safkan rakiplerine fotoya kadar karşı gelerek kazanmasıyla İlk yarışında adından söz ettirir.

HAKİMTAY: Dış kulvardan son 200 geçildiğinde canlı ataklarıyla gelip Bayındır Tay'ın 1 boy gerisinde koşuyu 2.bitiren safkan ilk yarışında mutlaka değerlendirilmelidir.

RODİNYA: İç kulvardan son 200'den itibaren ataklarına başlayıp fotoya kadar verdiği mücadele ile yakın ara koşuyu 3.tamamlayan safkan iyi formuyla ilk yarışında dikkate alınmalıdır.

7.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-4) 2000Kum

BAYBARS HAN: Önde yarışın hakimi olan Rutbar'ın dışından ataklarına başlayan safkan rakibine son 100'de hakim olup 4.5 boy farkla kazanmasıyla ilk yarışında da etkili sonuç alacak güçtedir.

RUTBAR: Yarışı önde kabullenen safkan dışından gelen Baybars Han'a son 100'de karşı gelemese de 2.liği vermezken ilk yarışında daha farklı koşacak güçte bir isimdir.

FOÇA STORM: En dış kulvardan son 200 geçildiğinde güçlü sprinti ile gelerek koşuyu 3.bitiren safkan o gelişiyle 2.olabilirdi. Formu gayet iyi olması ile yakın takibe alınız.

8.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (HAND-14) 1200Kum

KING OF THE CITY: Startla birlikte yarışın liderliğini alan safkan dışından farkı boyuna kadar indirerek gelen Superlıne'a karşı gelerek kazanırken ilk yarışında da dikkat diyoruz.

SUPERLINE: 77 gün aradan sonraki yarışında öndeki Kıng Of The Cıty'i kovalayan safkan dışından etkili gelip farkı fotoya kadar boyuna düşürerek 2.olurken ilk yarışında çok daha farklı koşabilecek güçte bir isimdir.

MIRAGE EFFECT: Düzlüğü 7.dönen safkan bariyer dibinden sonlarda güçlü sprinti ile gelip 3.lüğü kurtarırken fotoya canlı girişiyle ilk yarışında takibe alınmasını tavsiye ederiz.