Formda ARAPOVİÇ'in Kazanmasını Bekliyorum "İSTANBUL"

1.Koşu: 2

2.Koşu: 6.8.1

3.Koşu: 4.2.1.3.5

4.Koşu: Sentetik ve çim pistteki son uzun mesafeli yarışları etkili olan (7) MİRA LİNDA'yı formda jokeyi G.Kocakaya ile başta tutuyorum. 1600 çimdeki son koşusunu ağır kilosuna rağmen kazanan (5) ÇAKALIN KIZI ile İzmir ve Bursa çim pistindeki son yarışları birbirinden başarılı olan (1) YOOMEE mutlaka yazılmasını tavsiye edeceğim diğer kısraktır.

5.Koşu: Ankara kum pistinde iki de iki yapan (2) BEYAZ IŞIK süper formuyla ve çim pistte de orijin yönünden ümit vermesiyle favorimdir. Sentetik kumdaki iki koşusunu da kazanarak yarış yaşamına parlak başlayan diğer tay (3) O BİR ÇELİK ilgi çeken hazırlıklarıyla yakın rakibidir. 1000 metre sentetik kumda 1.06.37 ile kazanan (8) HÜKÜM güven verirken, (1)ALTINTEPE grubun başarılı diğer tayı olması ve 1100 sentetik kum ve çim pistte kazanmasıyla değerlendirilmelidir.

6.Koşu: 2 yaşlı İngilizlerin Şartlı-1 mücadelesinde; Kurtel ekürisinin uzun zamandır idmanda olan safkanı (1) DAYWALKER ilk planda önerimdir. Eküri taylardan (4) RIDE THE LIGHTNING iç pistteki çalışmalarında gelişme içerisinde görünmesiyle iddialıdır. Her geçen gün daha farklı duruma geldiğini ilgi çeken hazırlıklarıyla gösteren (3) LIFEGUARD'ı da değerlendirmenizi tavsiye ederim.

7.Koşu: İstanbul'daki başarılı yarışları sonrası Adana'ya giderek etkili 4.lük elde eden (1) ARAPOVİÇ uyum sağladığı aprantisi F.Çetinbaş ile önde iyi bir tempo bularak kazanmasını beklediğim isimdir, tek yazılabilir.

8.Koşu: 1400 çim pistteki son 2.liğinde 1.33.59 derece elde eden (6) KILIÇ MEHMET'i hafif kilosuyla yine en şanslı isim olarak görüyorum. Uzun aradan sonra ağır kilo ile başarılı 2.lik elde eden (5)SÜLOTERCAN geliştirdiği nefesi ve uygun sıkletiyle bu kez kazanacak güçte olup, iki ay aradan sonra start alacak olan (4) TURBODİZEL mutlaka yazılmalıdır. (2) TİLKİ ANDREA Şanlıurfa'da adından söz ettirmesi ve çim piste de yatkın olmasıyla iyi koşacak güçte olup, (3) ELİTTAY ile (1) TAŞTEPE sırasıyla değerlendirilmesini önereceğim diğer isimlerdir.

9.Koşu: Kapalı gözlük takılmasının yararlı geldiğini son yarışını iyi bir bekleme yapıp kazanarak gösteren (5) VENİ VİCİ uyum sağladığı G.Kocakaya ile rakiplerine yine üstünlük sağlayabilir. İlk çim pist deneyiminden 4.lükle ayrıldığı son yarışı Ankara'da etkili olan (4) MR JINGLES ile Anadolu Koparan'ın gerisinde 2.bitirdiği son koşusunu beğendiğim (13)URFA ASLANI'da bana göre mutlaka yazılması gereken bir isimdir.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 7.5.1

2.Ayak: 2.3.8.1

3.Ayak. 1.4.3

4.Ayak: 1

5.Ayak: 6.5.4.2.3.1

6.Ayak: 5.4.13

WOLKA MARIA Eksiksiz Hazırlanmasıyla Çok Şanslı "ADANA"

1.Ayak: Yarış hayatının ilk startında dikkat çeken 4.lük elde ederek formunu ileriye taşıyan (7) NIKITA bu kez birinciliğin en güçlü adayıdır. İlk kez koşacak olan (1) ÇAKIRGÖZLÜM her geçen gün kondisyonunu geliştiren bir isim olmasıyla güven verirken, (4) HEYFA grubun tecrübeli isimlerinden olmasıyla değerlendirilmelidir. Kaizbert yavrusu (8) YARDERE'nin her ne kadar ilk startı vasat olsa da bu kez daha iyi sonuç alabilecek güçte bir isimdir.

2.Ayak: Her yarışını bir öncekinden daha başarılı koşmakta olan (8) GÜNEŞİN GÜLÜ'nü jokeyi Müslüm Çelik ile başta tutuyorum. Son koşusunda önde numara götürerek fotoya yakın temposu düşüp 3.lük elde eden (4) ATEŞ HANIM ile dikkat çeken 4.lüğünden sonra aşama kaydeden (9) NARLIDERE rakip gördüğüm isimlerdir. (5) ES ES KAN başarısız son koşusunun izlerini ilgi çeken idman görünümüyle silerken, (6) KÖYLÜ EFEM Maiden kazanarak ardından 6.tamamladığı yarışında da dikkat çekmesiyle sürpriz yapabilir. 63 kilo ile start alacak olsa da (1) ÇILGIN SEBAHAT ayağına çabuk olmasının verdiği avantaj ile ses getirebilir.

3.Ayak: Formunda önemli gelişmeler olduğunu son koşusunu 2.bitirerek gösteren (5) BONA FORTUNA bir adım öndedir. (3) ONOFRE Kv-8 yarıştaki 5.liğinde dikkatimi çekerek bu defa daha müsait rakipleri arasında fotoyu önde geçebilecek güçte görünürken, (2) TAYYAR ALİ 1200 çimdeki son koşusunu 2.bitirip bir önceki 2100 çim 4.lüğünde de iyi mücadele vermesiyle etkili sonuç alabilir. (1) BABA HAMDİ'nin 2000 çim pist 3.lüğü dikkat çekerek son kum yarışında bekleneni veremese de bana göre sürpriz şansı var.

4.Ayak: Beş gün önce 1400 kumda kazanırken 1.28.45 derece elde eden (2) TORTUGA formunu devam ettirmesiyle yine rakiplerine üstünlük kuracak güçtedir. Ağır kilosundan etkilenerek son koşusunu tabela dışında bitiren (3) DARK DESTINY rakip görünürken, pist çalışmalarında artan forma sahip bulunduğunu belli eden (4) MEDELLIN dikkate alınmalıdır. Kilosu ağır olmasına rağmen 1400 kumdaki son 2.liğinde beğendiğim (1) SABIR HAN'da devreye girecek güçtedir.

5.Ayak: Maiden koşuda; ilk defa start alacak olan (7) WOLKA MARIA dikkat çeken hazırlıklarında ilerisi için umut saçarken bence kazanmaya çok yakındır, tek yazabilirsiniz.

6.Ayak: Başarılı ve istikrarlı koşan (1) ALEKO BOY ayrıca mesafenin de verdiği avantajı iyi değerlendirmesi halinde kazanabilir. Uzun mesafede tabela dışı kalarak idmanlarında formda görünerek bu defa daha uygun pist ve mesafesinde (5) KING FURY üst sıralarda kendisine yer bulabilecek güçtedir. Yakın ara 5.bitirdiği son koşusunda etkili sprintiyle gelerek dikkatimi çeken çimci (6) SEMİH BEY'in de bana göre şansı vardır.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 7.1.4.8

2.Ayak: 8.4.9.5.6.1

3.Ayak: 5.3.2.1

4.Ayak: 2.3.4.1

5.Ayak: 7

6.Ayak: 1.5.6