10 Haziran Cumartesi günü Ankara 75.Yıl Hipodromu'nda 1300 metre kum pistte yapılan, 4 ve Yukarı İngiliz safkanlarının katılım gösterdiği, günün 3.Koşusu olan Kv-7 yarışta 8 safkan start aldı. Start ile birlikte koşunun liderliğini BEDESTAN alırken farkı da bir boya çıkarttı. Son 700'de ikinci duruma LION EMPIRE ve onun dışında 1100 metrede safkanların dışından LİKE THE STARS binicisi teşviklerle gitmesine rağmen ilk üçte koşuyu takip etti. Son virajı döndükten sonra binicisi sol taraftan son 500'de iki sert kamçı vurdu, safkan aynı yere basarak dama derken, koşuyu sonuncu bitirdi. Safkan ile binicisi birbirlerine hiç uyum sağlayamadı. İlk yarışında LIKE THE STARS'ın bu koşusundaki derecesi ve sıralamasını ölçü almayın daha farklı koşacak olup notlarınızı alınız. Son vırajı lider dönen BEDESTAN, son metrelerde safkanların taraklama olması fotada dışından mermi gibi gelen LAST BEST fotoda BEDESTAN'ı avlayarak burun farkı, 1.19.05'lik derecesi ve jokeyi Ayhan Kurşun ile bütünleşerek koşuyu kazanırken, son 800: 0,48,16 oldu. BEDESTAN, 1.19.06’lık derecesi ile ikinci bitirirken, en az kazanan safkan kadar başarılı koşup ilk yarışında günün sürprizini yapabilecek güçte görüldü. BEBESHA ve FLASH BANG son 100 de trafik sorunları yaşayarak kulvarda kalmaları yarıştan kopmuyarak koşuyu üçüncü ve dördüncü bitirirlerken ilk yarışında iki safkan da kazanabilecek güçte görülürken, BEBESHA ve FLASH BANG’i notlarınıza alınız.

Komiserler Kurulu Raporu

3 numaraya kayıtlı olarak koşan BEDESTAN isimli atın binicisi Serkan YILDIZ, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Kurulumuzca daha dikkatli olması konusunda İHTAR’en uyarılmıştır.

7 numaraya kayıtlı olarak koşan LAST BEST isimli atın binicisi Ayhan KURŞUN, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanun ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. Maddesi gereğince savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanunun 4. maddesi ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b/1) bentleri gereğince 1861 TL PARA ve İHTAR CEZASI ile cezalandırılmıştır.