11 Haziran Pazar günü Adana Yeşiloba Hipodromu’nda yapılan 9.Koşu’da; 3 numaraya kayıtlı ZİRVEZRA isimli atın binicisi Yusuf CENGİZ, son 900 metrede usulsüz kulvar değişikliği yaparak yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 Sayılı At Yarışları Hakkındaki Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğin 117/1. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunması istenmiştir. Konu ile ilgili savunmasını yasal süresini beklemeden Kurulumuza vermiş ancak yeterli görülmemiştir. Adı geçen binici cezasının 13.06.2023 tarihinden itibaren başlatılmasını talep etmiştir. Bahse konu olayla ilgili olarak 6132 sayılı At Yarışları Hakkındaki Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğin 117/1-b-1,c maddesi gereği ( 13.06.2023 gününden başlamak üzere ) 10 ( ON ) GÜN süreyle sanat icrasından geçici men ve 1.861 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

07 Haziran Çarşamba günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda yapılan 3. koşuda 5 numaraya kayıtlı olarak koşan KAYALARIN EFENDİSİ isimli atın jokeyi Mehmet KAYA, son düzlükte fazla sayıda (6 ADET) kamçı kullandığından dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Konu ile ilgili savunmasını tebliğ edildiği tarihten 4 (dört) gün sonra 11.06.2023 tarihinde Kurulumuza iletmiştir. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 123. maddesinin 6. fıkrası uyarınca 7 (yedi) gün süreyle idman yeri dışında, tribün ve eklentileri dışında, yarışlarla ilgili yerlerde geçici sanat icra etmekten yasaklanması ve ayrıca 1861 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

09 Haziran Cuma günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda yapılan 10. koşuda 18 numaraya kayıtlı olarak koşan LEOMORD isimli atın jokeyi Ali KAÇMAZ, son düzlükte fazla sayıda (6 ADET) kamçı kullandığından dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Konu ile ilgili savunmasını tebliğ edildiği tarihten 2 (iki) gün sonra 11.06.2023 tarihinde Kurulumuza iletmiştir. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 123. maddesinin 6. fıkrası uyarınca 7 (yedi) gün süreyle idman yeri dışında, tribün ve eklentileri dışında, yarışlarla ilgili yerlerde geçici sanat icra etmekten yasaklanması ve ayrıca 1861 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

Kamçısını düşüren binici gözlükle teşvik ederek boyun farkı ile ikinci oldu

11 Haziran Pazar günü Adana Yeşiloba Hipodromu’nda yapılan 1.Koşu’da; 2 numaralı ONOFRE isimli atın binicisi Halef KATI, son düzlükte atını kamçısını düşürdükten sonra gözlükle teşvik ederek yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 Sayılı At Yarışları Hakkındaki Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğin 117/1. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunması istenmiştir. Adı geçen binici konu ile ilgili savunmasını yasal süresini beklemeden Kurulumuza vermiştir. Ancak savunması yeterli görülmediğinden İHTAR cezası verilmiştir.