12 Haziran Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromu'nda 1200 metre çim pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarının katılım gösterdiği günün 2.Koşusu olan Şartlı-1/D yarışta 15 tay start aldı. Start ile birlikte koşunun liderliğini YAZGICAN aldı. Son virajı pisti ortalıyarak 1 boy önde döndü. Son 200'de farkı 3 boya çıkarttı. Son metrelerde dışından kuvvetli atakları ile gelen BAYINDIRLI KIZ'ina karşı koyarak boyun farkı, 1.20.20'lik derecesi ve binicisi Mah.Turan ile bütünleşerek kazanırken, son 800: 53.96 oldu. Aynı gün diğer Şartlı-1’i kazanan SOPRANO'nun 1.20.52’lik derecesinden daha iyi iyi bir derece eldi. ilk yarışında kazanabilecek safkanlar içine notlarınızı alınız. Koşuyu ikinci bitiren BAYINDIRLI KIZ, start çıkışında 13 starttan çıkan ELLER GÜLÜ ve 12 starttan çıkan ELİF ECE'yi biçti. Safkanlar 9. ve 12. oldular. İlk maiden yarışında bu iki safkandan özellikle ELLER GÜLÜ günün sürprizini yapabilecek güçte görülürken, notlarınızı alınız. Son viraj dönüldükten sonra barıyer dibinden sprinte kalkan GÜLNAZ HANIM kazanabilecek moduna girmesi bir anda kontrolsüz bir şekilde BAYINDIRLI KIZ'ın binicisi E.Aktuğ, GÜLHAZ HANIM'a öyle bir yan tampon faulu yaptı ki at iç barıyere girecek konuma geldi. Binicisi Y.E.Yüksel atını kurtardı. Atın tekrar yarışa kendini verecek gücü kalmadı. Binicisi son 250'den sonra enseye basarak koşuyu 12'inci bitirirken, ilk maiden yarışında bu koşusundaki derecesi ve sıralamasını ölçü almayın günün sürprizini % 90 yapabilir güce sahip. Çim aksiyonları çok iyi olup kazanabilecek safkanlar içine notlarınızı alınız. Komiserler kurulu E.Aktuğ yapmış olduğu biçmelere sadece ihtar verdi. “Bravo Bursa Komiserler kurulu yaşasın Yüksek Komiserler Kurulu." Son metrelerde kuvvetli atakları ile gelen NİHAVENT ve KUKITAY fotoya birinci ve ikinci olan safkanlardan daha canlı girmeleri ilk Maiden yarışında kazanabilecek güçte görüldüler, notlarınıza alınız.

Komiserler Kurulu Raporu

Koşuda 1 numarada kayıtlı ALLER GÜLÜ isimli atın Binicisi ONUR ÖZTÜRK, koşuda son düzlüğe çıkarken hatalı kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici ONUR ÖZTÜRK; 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrasının (A) bendine göre İhtar cezası ile cezalandırılmıştır.

Koşuda 2 numarada kayıtlı BAYINDIRLI KIZ isimli atın Binicisi ERHAN AKTUĞ, start çıkışı hatalı kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici ERHAN AKTUĞ; 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. Maddesinin 1. Fıkrasının (A) Bendine göre İhtar cezası ile cezalandırılmıştır.

 

Koşuda 6 numarada kayıtlı KUKİTAY isimli atın aksesuarları resmi forma renklerinden farklı takılmıştır. Atın Antrenörü MİKAİL ALTIN; 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. Maddesinin 1. Fıkrasının (A) Bendi gereğince İhtar cezası ile cezalandırılmıştır.