22 Haziran Perşembe günü İzmir Şirinyer Hipodromu'nda yapılan 2.Koşu'da yarışa protesto çekildi. ZALİMKAN, koşuya üçünçü bitirirken faullere maruz kalması ile sıra değişikliğine % 40 gidilebilir ve % 60 gidilmezdi. Komiser Kurulu’nun protestoyu red etmesi doğru bir karardır. ZALİMKAN, ilk yarışında kazanabilecek güçte görülürken, notlarınıza alınız.

Komiserler Kurulu Raporu

1 numarada kayıtlı ZALİMKAN isimli atın antrenörü, kendi atının engellendiği gerekçesi ile yarışa protesto çekmiştir. Kurulumuzca yapılan inceleme sonucunda protestonun reddine oy birliği ile karar verilmiştir.

2 numarada kayıtlı YALI EFESİ isimli atın binicisi İbrahim Sefa SÖĞÜT son düzlükte usulsüz kulvar değiştirmek suretiyle yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış ve savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiştir. Adı geçen binici savunmasını aynı tarihte Kurulumuza vermiş olup, konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi (a) bendi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. maddesi (a) bendi gereği ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

4 numarada kayıtlı BANDIRMALI isimli atın binicisi Halil YOLAÇICI son düzlük boyunca usulsüz kulvar değiştirmek suretiyle yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış ve savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiştir. Adı geçen binici savunmasını yasal süresi içerisinde vereceğini beyan ettiğinden gerekli işlem savunmasını takiben yapılacaktır.