AEGEAN FINALE Rövanşı Alır "İSTANBUL"

2.Koşu: 2.5.1.9.6

3.Koşu: 2.3.7

4.Koşu: 7

5.Koşu: İngiliz kısraklarının mücadelesinde; bu pist ve mesafedeki son yarışını kazanan (10) VALLEY OF THE FLOWERS'ın iyi durumu devam etmesiyle yine önde gelen isimdir. Müthiş bir forma sahip bulunarak 175 gün ara verdikten sonra uzun mesafede kazanıp birinciliklerine kaldığı yerden devam eden (6) LADYS SECRET ciddi rakibidir. Ankara 1400 çim pistinde kazanan (1) ANABELLA formunu aynı şekilde sürdürürken, (9) SPLENDID yine bu yarışta start alan ekürisi Beyond Expectatıon'un arkasında 2.tamamladığı son yarışına göre üst sıraları zorlayacak güçtedir.

6.Koşu: Anafartalar Koşusu'nda üst üste kazandığı yarışlarından sonraki 6.lığında istediği sonucu alamasa da idman görünümü kusursuz olan jokeyi A.Kurşun'un da tanıdığı (14) SFORZA RING en güvendiğim isimdir. Ankara'da jokeyi Ö.Yıldırım ile uyum sağlayıp üst sıralardan düşmediği son yarışları ardından iyi durumu devam eden (12) REPAIR MAN ile bu koşusunda kapalı gözlük takılacak olmasıyla biraz daha farklı sonuç almasını beklediğim (4) GRACİAS SİNYOR rakipleridir. Ankara'dan fit durumda gelen (5) HAÇIM ile adından söz ettirdiği yarışları sonrası iyi hazırlanan (2) BANK ACCOUNT'u da dikkate alınız.

7.Koşu: Nefeslerin tutulacağı 97.Gazi Koşusu'nda; üst üste kazanarak özellikle en son Gr-2 yarıştaki performansıyla bu önemli koşunun favorisi olmayı hak eden (10) QUALIZTO kendisini tanıyan jokeyi A.Kurşun ile önde gelen isimdir. Adana ve Ankara çim pistindeki son yarışlarını kazandıktan sonra etkili formu devam eden (6) HEAD VORKER ile Erkek Tay Deneme'deki 2.liğinden sonra Qualızto'nun arkasında 2.olan (8) NATIVE POWER fotoyu önde geçebilir. Her ne kadar son 5.liğinde bekleneni verememiş olsa da jokeyi G.Kocakaya ile (4) COSMKIC KID ve en son uzun mesafede Gr-2 yarışta 4.olup kusursuz hazırlanan (2) ANADOLU KOPARAN'ı da yazmanızı tavsiye ederim.

8.Koşu: Ankara 1600 çim pistinde kazandığı yarıştan sonra İstanbul çiminde Tractor'e yarım boy farkla geçilerek 2.olan (1) AEGEAN FINALE Bursa'daki çalışmalarında rövanşı alacak güçte görünmesiyle tek yazılabilir.

9.Koşu: 1600 çim pistte Gr-1 kazandıktan sonra 2400 çimde 3.olan (10) GÜL HATMİ fit durumunu devam ettirmesiyle sabırlı bekleme yaparak rakiplerine üstünlük kurabilir. Son koşusunu Deniz Efe'nin arkasında 2.tamamlayan (8) YOLLARAZ kendisini tanıyan jokeyi S.Boyraz ile iddialıdır. 1600 çimde kazandıktan sonra uzun mesafedeki son koşusunda 2.olan (1)AYPARS müthiş formunu sürdürmesiyle yazılmalıdır. Sentetik kumdaki son Gr-2 yarışını 2.bitiren (3) DEMİRPERDE'yi de jokeyi H.Karataş'la değerlendirmenizi tavsiye ederim.

10.Koşu: İngiliz Kısraklarının Gr-2 Nene Hatun Koşusu'nda; grubun en formda isimlerinden olan (13) PRENSES SYLVESTER ilk defa çıktığı son uzun mesafeli yarışında önde numara götürerek 2.olurken iyi durumunu devam ettirmesiyle favorimdir. Bekleneni veremediği 7.liği sonrası idmanlarında formda görünen (5) DEFIANT rakip görünürken, (10) MATSUKAZE mutlaka yazılmasını önereceğim diğer isimdir.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 10.6.1.9

2.Ayak: 14.12.4.5.2

3.Ayak: 10.6.8.4.2

4.Ayak: 1

5.Ayak: 10.8.1.3

6.Ayak: 13.5.10

Formunu Koruyan ZAMBURİ Güven Veriyor "ADANA"

1.Ayak: Şanlıurf a'dan geldikten sonra Adana çiminde kazanan (9) FIRTINALAR DİYARI formunu korurken, (10) GALATA KULESİ son haftalardaki yükselişinin devam etmesi ve hafif kilosuyla şansı yüksek diğer isimdir. Yine sevdiği kısa mesafede güven veren (1)ULUBATUR güven verirken, (2) GÜZELÇOCUK dikkat çeken son yarışlarıyla yazılmalıdır. Tabeladan düşmeyen (7) KIRATKIZI'da bana göre bu koşunun en şanslılarından olacaktır.

2.Ayak: Son haftalarda iyi bir form tutan (2) DANCING ADDER bu defa fotoyu önd geçebilecek güçtedir. Çim pistin başarılı isimlerinden (6) KAZABLANKA en ciddi rakip görünürken, formunu bu grup için yeterli karşıladığım (5)SPEEDBLUE ile dikkat çeken son 3.lüğünde kendini bulmaya başladığını gösteren (7) PERİ ANA'da etkili sonuç elde edebilir.

3.Ayak: Kısa mesafede daha iyi koşmasını beklediğim (1) GEL OGLİM ağır kilosuna rağmen ilk şans tanıdığım isimdir. Grubun formda ve istikrarlı diğer ismi (4) TAYYAR ALİ rakiplerini geçebilecek kadar formda görünürken, (3) ONOFRE 1900 çimde kazanarak ardından yine uzun mesafedeki dikkat çeken 2.liğine göre mutlaka yazılmalıdır. Her yarışı bir öncekinden başarılı olan (6) GEZZAL'ı da değerlendirmenizi öneririm.

4.Ayak: 1800 çim pistteki son Kv-7 koşusunu kazanıp formunu sürdüren (2) ZAMBURİ denk rakipleri arasında ve sevdiği mesafede bence tek yazılabilir.

5.Ayak: Bu pist ve mesafedeki son 2.liğine göre (1)QUEIMADA GRANDE'yi birincilğin en güçlü adayı olarak görüyorum. Beş ay aradan sonra yarış görerek çok daha iyi duruma gelen (7) ÇETREFİLLİ ile son yarışı ölçü olmayıp bir önceki koşusunu 1300 çimde kazanan (2) KING FURY mutlaka yazılmasını tavsiye edeceğim diğer safkandır.

6.Ayak: Çim pistte farklı bir isim olacağını son yarışını kazanarak gösteren (4) DEMİR HAZALIM, 1300 çimde Maiden kazanarak etkili formu devam eden (3) BALAKATUN ve son koşusunu 1200 çim pistte kazanmayı başaran (2) LAL HANIM birlikte değerlendirilmeliler.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 9.10.1.2.7

2.Ayak: 2.6.5.7

3.Ayak: 1.4.3.6

4.Ayak: 2

5.Ayak: 1.7.2

6.Ayak: 4.3.2