Nefeslerin Tutulacağı Yarış Gününde PRENSES SYLVESTER En Güvendiğim İsim "İSTANBUL"

2.Koşu: 7.2

3.Koşu: 2.4.3.7

4.Koşu: 7

5.Koşu: İngiliz kısraklarının start alacağı Zübeyde Hanım Koşusu'nda; 175 günlük aranın ardından pistlere kazanarak dönüş yapan (6) LADYS SECRET yine ilk şansı almayı hak eden bir isim. Üst üste 2.tamamladığı yarışları sonrası etkili formu devam eden ve yine ekürisiyle start alacak olan (9) SPLENDID rakip görünürken, istikrarlı koşan (4) HANİFE SULTAN mutlaka yazılmalıdır. 1600 çimdeki son koşusunu düzlüğü 9.dönüp iyi bir bekleme yaparak kazanan (10) VALLEY OF FLOWERS yine şansı yüksek kısrak olup, İstanbul'daki başarılarına Ankara çiminde kazanarak yenisini ekleyen (1) ANABELLA yine yazılmalıdır.

6.Koşu: 3 Yaşlı İngilizlerin start alacağı Anafartalar Koşusu'nda; jokeyi Ö.Yıldırım ile uyum içerisinde olan (12) REPAIR MAN iyi formunu sürdürmesiyle rakiplerinden biraz daha ön plandadır. Kayıtlı olduğu Gazi Koşusu'nda sıra gelmediğinden dolayı koşamayarak bu yarışta start alacak olan (17) VENİ VİCİ bizzat E.Çizik nezaretindeki dikkat çeken hazırlıklarıyla güven verirken, (16) SWORD MASTER eküri avantajıyla mutlaka yazılmalıdır. Bu yarışında kapalı gözlük takılacak olan (4) GRACİAS SİNYOR önde istediği tempoyu bulması halinde bitirmeye çalışacak olup, (10) OĞUZUN RÜYASI'nı dikkate almanızı öneririm. Bugüne kadarki kum yarışlarında gayet istikrarlı bir performans sergileyen (5) HAÇIM, sonlardaki etkili sprintini gerçekleştirebilirse (6) JEFE DE JEFES ve uzun mesafede önde boş bırakılması durumunda (9) MİRBEY sırasıyla değerlendirilmesi gereken diğer isimlerdir.

7.Koşu: Atçığılın büyük derbisi olan 97.Gazi Koşusu'nda Erkek Tay Deneme'deki 4.lüğü sonrası uzun mesafede 3.lük elde ederek sürekli daha iyi  duruma ulaştığını gösteren (7) LORD OF PELENNOR fit durumuyla ilk şans tanıdığım taydır. Üst üste kazanıp özellikle uzun mesafedeki son Gazi provası olan Sait Akson Koşusu'nda sergilediği performans ile dikkatleri üzerine çeken (10) QUALIZTO bu önemli yarışta da fotoyu önde geçecek güçtedir. Çim pistin başarılı ve formda diğer ismi (6) HEAD VORKER start aldığı yarışlarında düzlükten sonra yürüyüp adından söz ettirmesi ve öne erken düşebilen bir isim olmasının verdiği avantajla etkili olacak güçtedir. Mesafeye yatkın olan ve üst sıralardan düşmediği yarışlarından sonraki hazırlıklarında gayet iyi görünen (8) NATIVE POWER'da mutlaka değerlendirilmelidir.

8.Koşu: İngiliz safkanlarının start alacağı Haliç Koşusu'nda; Ankara 1600 çim pistinde kazanıp ardından yine aynı mesafede bu defa İstanbul'da Tractor'e geçilerek 2.olan (1) AEGEAN FINALE Bursa'da çok iyi hazırlanmasıyla rövanşı alacak güçtedir. Bir süre aradan sonraki yarışında tabela dışı kalan (3) EGREGIOUS ROCK hazırlıklarında çok daha farklı duruma ulaştığını göstermesiyle rakip görünürken, en son 1600 çim pistte Gr-3 kazanan (8) TRACTOR iyi durumunu sürdürmesi ve yine jokeyi Ö.Yıldırım ile etkili olacak güce sahiptir.

9.Koşu: Arap safkanlarının start alacağı Ali Rıza Bey Koşusu'nda;  Ankara çim pistindeki son yarışlarında gayet iyi koşarak üst sıralardan düşmeyen (1) AYPARS uyum sağladığı jokeyi A.Kurşun ile bu defa kazanmaya yakındır. 1600 çim pistte Gr-1 kazanıp ardından 2400 çim pistte 3.olan (10) GÜL HATMİ formunu devam ettirmesiyle rakip görünürken, aralarındaki mücadele bana göre birinciyi belirleyecektir.

10.Koşu: Dişi İngiliz taylarının start alacağı Nene Hatun Koşusu'nda; bugüne kadar start aldığı yarışlarında gayet başarılı bir performans sergileyerek en son 2100 çimdeki Kısrak Koşusu'nda önde numara götürerek uzun mesafede yarışın tük yükünü çekerek fotoya kadar mücadelesini sürdürüp 2.olurken beğendiğim (13) PRENSES SYLVESTER'i günün en güvenilir teki olarak öneriyorum.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 6.9.4.10.1

2.Ayak: 12.17.16.4.10.5.6.9

3.Ayak: 7.10.6.8

4.Ayak: 1.3.8

5.Ayak: 1.10

6.Ayak: 13

QUEIMADA GRANDE Bu Grubu Geçer "ADANA"

1.Ayak: Ankara 1400 çim pistinde kazanan (1) ULUBATUR ağır kilosuna rağmen yine ilk şansı almayı hak ediyor. Son haftalarda kendini bulan (2) GÜZELÇOCUK ile kum pistten sonra çimde de kazanarak fit durumda olduğunu gösteren (9) FIRTINALAR DİYARI şansı yüksek diğer isimdir. İdeal pist ve mesafesinde (6) SULEIMAN güven verirken, (7) KIRATKIZI tabelada yer bulduğu son dikkat çeken koşularıyla etkili sonuç alabilir. (10) GALATA KULESİ son yarışlarındaki performansıyla çıkış yakaladığını gösterirken uygun kilosuyla dikkat edilmelidir.

2.Ayak: Uzun mesafede kazanarak son kısa mesafeli yarışında 5.olan (6) KAZABLANKA'yı etkili formuyla en şanslı isim olarak görüyorum. Mesafe ayırt etmeden her yarışı bir öncekinden başarılı olan (2) DANCING ADDER mesafe avantajıyla rakip görünürken, kendini bulmaya başladığını son 3.lüğünde gösteren (7) PERİ ANA'da yazılmalıdır.

3.Ayak: Bugüne kadar çim pistteki iki yarışı da başarılı olan (5) RAYMOND REDDINGTON kısa bir istirahatin ardından eksiksiz hazırlanmasıyla bir adım öndedir. Uzun mesafedeki son yarışı ölçü olmayan (1) GEL OĞLİM ile son haftalarda iyi form tutan (3) ONOFRE'yi rakip görüyorum. Pist ve mesafenin başarılı ismi (4) TAYYAR ALİ ile her yarışı bir öncekinden başarılı (6) GEZZAL yazılmasını tavsiye edeceğim diğer safkanlardır.

4.Ayak: Formda (2) ZAMBURİ 1800 çim pistteki son Kv-7 yarışını kazanarak formunu korumasıyla yine ilk şansa sahiptir. Uzun mesafede fotoyu önde geçtiği koşusu sonrası fit durumunu sürdüren (3) İNCİOĞLU adını yine birinciliğe yazdıracak güçte olup, bu aralar gelişme gösteren (5)SURUÇ AĞASI'na dikkat edilmelidir. (4) BABAŞAKİR kum pistteki son yarışı ölçü alınmadan bu defa çimde daha farklı koşabilecek güçte olup, (1) KOÇ KAÇIĞI'nın ilk çim yarışı olmasına rağmen dikkat edilmelidir.

5.Ayak: Ankara çim pistindeki son yarışını bu mesafede 2.bitiren (1) QUEIMADA GRANDE formunu bulurken uygun rakiplerinin yanında tek yazılabilir.

6.Ayak: 1200 çim pistteki son koşusunu 1.20.98 ile kazanan (2)LALHANIM formunu korumasıyla yine rakiplerine hakim olabilecek güçte görünürken, ilk çim pist sınavından kazanarak ayrılan (4) DEMİR HAZALIM en yakın rakibidir.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 1.2.9.6.7.10

2.Ayak: 6.2.7

3.Ayak: 5.1.3.4.6

4.Ayak: 2.3.5.4.1

5.Ayak: 1

6.Ayak: 2.4