KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ’ın yine kazanmasını bekliyorum “ANKARA”

1.Koşu: 1-2-6

2.Koşu: 5-3

3.Koşu: 3-2-4-6

4.Koşu: Üç yarış önce burada 2200 çimde bugün start alacağı jokeyi M.Keskin ve 2,17,12 ile kazanan, İstanbul Hipodromun’daki son koşusunda 2100 çimde 2,13,57 ile ikinciliği etkili (8) SÜPÜRÜCÜ, Kocaeli'den hazırlanıp gelirken, adeta bomboş kilosu ile favorimdir. Son yarışında sert rakiplerinden etkilenen ideal mesafesini bulan (1) VICTORY WEAPON ve yaklaşık iki ay arası olsa da Bursa Karacabey idman merkesinde hazırlanıp Ankara’ya gelen uzun mesafe deneyimi başarılı (2) JUST UNIQUE favorimin rakipleri. Bu yarışı için yaptığı hazırlığındaki form durumu oldukça iyi görülen (3) PRESIDENT OF CITY'nin kum pistteki son yarışını ölçü almıyorum, ihmal edilmemeli. Bursa'dan tırnağının ucunda gelen (5) ROTOVATÖR bugün özlediği birinciliğe uzanabilir. G.Kocakaya’nın bindiği (6) TARMATEBEBİ kuponlarda bulunulmalı.

5.Koşu: Geçtiğimiz hafta Bursa’da koştuğu yarışını 1200 ağır çim pistte bugün start alacağı jokeyi E.Aktuğ ve 1,19,47 ile kazanan (2) KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ’ı koruduğu formu ile günün bankosu olarak öneriyorum.

6.Koşu: Son üç yarışından da galibiyetle ayrılan ve deklare sabahı 800/55,5 27,9 R galobunda kusursuz bir görünüm sergileyen (1) ALDA GÖR, önde istediği tempoyu bulması halinde yine kazanmaya en yakın isim. Bu pist ve mesafedeki son koşusunda A-3’de mücadele verip 2,09,24 ile tabelada kendisine yer bulan güzel hazırlığa sahip (5) SIKIDOST ve son yarışlarında sert gruplarda başarılı bir performans sergileyen (4) ROCK STAR favorimin en yakın rakipleri olup bu kez grubunu bulan (2) CANKO'dan sürprizi bekliyorum.

7.Koşu: Bu pist ve mesafedeki son yarışını ikinci bitirmesine rağmen protesto sonucu birinciliğe alınan (1) KAŞEMUM KARA, devam ettirdiği formu ve aprantisi İ.Akın ile iyi uyum sağlaması halinde en şanslı isim. Aranın ardından iki yarış koştuktan sonra 1000/1,11,0 28,8 Ç galobunda iyi duruma geldiğini belli eden grubun kaliteli safkanlarından (8) DORU YİĞİT ve ağır çim pistteki son yarışında beşinci kalsa da form durumunu beğendiğim uzun mesafeye yatkın (5) BÜYÜKKALE favorimin en yakın rakipleri. İstikrarlı ve başarılı yarışlar sergileyen (2) SEMİH STAR önde istediği tempoyu bulması halinde kazanabilecek diğer bir isim olup Kocaeli’den bir hayli formda gelecek olan bu aralar çıkıştaki (6) OĞLUM GİRAY kuponlarda bulunulmalı.

8.Koşu: Kısa bir ara verdikten sonra dilbağı aksesuarı denendiği son koşusunu 1400'de kumda 1,27,41 ile 4 boy önde kazanan ve 800/49,6 24,2 R galobunda fotoyu oldukça diri geçişi ile formda olduğunu belli eden (3) SPAS ilk kez uzun mesafeye çıkacak olmasına rağmen yine birinciliğe en yakın rakibi. Son haftalarda çok iyi bir form yakalayıp iki yarış önce burada 2000 kumda ikinci kalan, Kocaeli’deki son koşusunu 2000’de 2,10,49 ile kolay kazanan mesafe deneyimi iyi (1) MY SARAYYERLİM bence Spas’ın en ciddi rakibi olacaktır.

9.Koşu: Bu sezon burada 1600 çim pistte iki kez kazanan, son koşusunun izlerini sildiğini 800/56,0 28,2 R galobunda belli eden (5) BAŞKASAP’dan bu kez farklı bir yarış bekliyor, ilk çarpıyı bu safkana atıyorum.  İstanbul’da tabela diplerinde bitirdiği son koşularında dikkat çekici bir bir performans sergileyip buraya gayet iyi durumda getirilen müsait kilolu (9) TARSUS ŞELALESİ favorimin en yakın rakibi. Grubun istikrarlı ismi olup arka arkaya başarılı yarışlar koşmaya başlayap hazırlığı da iyi (10) BASGİT şanslı bir başka isimdir.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 8-1-2-3-5-6

2.Ayak: 2

3.Ayak: 1-5-4-2

4.Ayak: 1-8-5-2-6

5.Ayak: 1-3

6.Ayak: 5-9-10

Kusursuz formuyla BÜYÜKDÜNYA günün sığınılacak limanı “KOCAELİ”

1.Ayak: Son haftalarda artan bir forma sahip bulunup üst gruptaki son yarışlarında dikkat çekici bir performans sergileyen (8) LIGNIN ENGRY’e ilk şansı veriyorum. Ankara’dan formda gelen mesafeye yatkın (3) SIRIUS BLACK ve Bursa’daki son yarışında 1400 kumda Şartlı-5’de mücadele verip dördüncü olurken dürbünüme takılan hazırlığı iyi (4) SYNCHRONICITY favorimin öncelikli rakipleri. Uzun mesafedeki son yarışını ölçü almadığım kısa mesafe lehine olan (9) FEEL THE VICTORY kazanabilecek aday isimlerden birisi olup gücü nispetinde başarılı yarışlar çıkaran (2) ÇAYIRAĞASI ve formu iyi (7) KAPTAN CEM kuponlara yazılmalı.

2.Ayak: Başarılı bir Adana kış sezonu geçirdikten sonra bu sezon ilk yarışını koşacak olsa da grubun kaliteli ismi olan (4) NANSIO ve bu pistteki son ikinciliğini beğendiğim (1) MALİ GIRL arasında geçmesini beklediğim mücadeleye Kocaeli kumuna çok seven (6) SPRING CODE’nin katılmasını bekliyorum.

3.Ayak: Yarış koştukça gelişen bir form durumuna sahip bulunup son startında 1100’de 1,10,82 ile yarım boyla ikinci kalırken denenen dilbağı aksesuarından olumlu netice alınan (2) RUN FOR FRANCESCO favorimdir. Çim pistte bir yarış koştuktan sonra sabah idmanlarında formunu ilerletmiş görülen (1) FOR YURDABAK bu kez kaba kum pistte ikinci şans verdiğim isim. Tatminkar ilk yarışı sonrasında düzenli hazırlığında daha iyi duruma gelmiş görülen (3) RÜZGAR CELAL kesinlikle ihmale gelmez. Kocaeli’de ve Bursa’da başarılı iki yarış koşan artan form durumuna sahip (6) Mİ PRİNCESA ŞÜKRAN şans verdiğim diğer isim olup İstanbul çimindeki son koşusu ölçü almadığım bu kez kum pistte (5) GIRL OF FODES kuponlara mutlaka yazılmalı.

4.Ayak: Kusursuz bir forma sahip bulunup, geçen hafta Bursa’daki koşusunu 2000’de kumda Kv-8’de 2,20,99 ile kazanırken bu rakiplerini geçen (1) BÜYÜKDÜNYA, ağır kilosuna rağmen günün sığınılacak limanıdır.

5.Ayak: İstanbul’da bu koşusu için güzel bir hazırlık devresi geçirip Kocaeli’ye gelen ve bu kez şansını kaba kum pistte deneyecek olan (4) ARSİYAN, moralli jokeyi M.Kaya ve yatkın olduğu mesafede favorimdir. Tabela diplerinde dolaştığı koşularının ardından İstanbul’da iç pistteki hazırlığında formunda önemli ilerlemeler görülen (2) RIBANDO ve başarılı yarışlar koşmaya başlayan form durumu iyi (1) THE LIFE KING favorimin rakipleri olup önde istediği tempoyu bulmasi halinde (3) AĞUSTOS AHMET bitirebilir.

6.Ayak: Bu aralar formunda önemli gelişmeler kaydedip İstanbul sentetik pistteki beşinciliğini beğendiğim (13) BERKİTHAN ve Bursa’daki son koşusunda 1400 kumda yakın ara dördüncü olurken yeniden formunu bulduğunu belli eden pist görüntüsü iyi (11) ŞANSLI KAFKAS arasında geçmesini beklediğim birincilik mücadelesine kaba kum pist performansını başarılı bulduğum (5) KÖROĞLU’da katılmaya çalışacaktır.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 8-3-4-9-2-7

2.Ayak: 4-1-6

3.Ayak: 2-1-3-6-5

4.Ayak: 1

5.Ayak: 4-2-1-3

6.Ayak: 13-11-5

26 Haziran Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda yapılan, (5/12/9/11/8/4) şeklinde sonuçlanıp 1.378,26 TL veren 2.6’lı ganyanı sitemizin başarılı yorumcusu ERCAN TEMELTAŞ kendi sütunlarında doğru tahmin ederek bayram öncesi takipçilerinin yüzünü güldürmüştür. Kendisini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.