KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ'dan Yine Birincilik Bekliyorum "ANKARA"

1.Koşu: 1.2.6

2.Koşu: 3.4.5.1

3.Koşu: 3.6.2

4.Koşu: Denk güçteki isimlerin mücadelesi ile başlayacak olan ikinci altılıda; 55 gün önce İstanbul sentetik kumundaki uzun mesafeli yarışını kazanan (2) JUST UNIQUE'den yine birincilik gelebilir. Yakaladığı formunu sürdüren (8) SÜPÜRÜCÜ hafif kilosuyla güven verirken, (1) VICTORY WEAPON bu gruba gücünün yetmesini beklediğim isimdir. Çim pistte adından söz ettirerek son kum yarışını 5.bitiren (3) PRESIDENT OF CITY jokeyi Müslüm Çelik ile uyum sağlarken, (5) ROTOVATÖR önde boş kalması halinde çıktığı gibi bitirebilir. Ağırlıklı olarak kum pistte koşarak çimde bir defa start alıp 2.olan (6) TARMATEBEBİ'de jokeyi G.Kocakaya ile mutlaka yazılmalı.

5.Koşu: Arap kısraklarının Handikap-15 yarışında; Bursa'daki son 1200 çim pist koşusunu 1.19.47 ile kazanıp formunu sürdüren (2) KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ bence yine rakiplerine üstünlük sağlayacak güçte olup tek yazılabilir.

6.Koşu: Daha güçlü rakipleri arasındaki son koşusunu 4.tamamladıktan sonra iyi hazırlanan (5) SIKIDOST mesafeye olan yatkınlığı ile bir adım öndedir. Grubun formda diğer ismi olan (4) ROCKSTAR idman pistindeki fit görünümü ile şansı yüksek diğer isim olup, müthiş bir form yakalayıp üst üste kazanan (1) ALDA GÖR birinciliklerine yenisini ekleyebilir.

7.Koşu: Yamak-1 aprantilere ait olan yarışta; son haftalardaki yükselen performansıyla  dikkatimi çeken (5) BÜYÜKKALE sevdiği uzun mesafede ilk şans tanıdığım isimdir. 2100 kumda kazandığı koşusu sonrası iyi durumu devam eden (1) KAŞEMUM KARA ile önde iyi bir tempo bulması durumunda (2) SEMİH STAR birinciliğin güçlü diğer adayları olacaktır. Son yarışları bana göre gücünün karşılığı olmayan (4) GÜNPINAR farklı koşacak güçte olup, (6) OĞLUM GİRAY bekleme yaparak rakiplerini sonlardaki sprinti ile geçecek güçtedir. Ara verdikten sonra iki yarış koşan (8)DORUYİĞİT bu kez farklı sonuca imza atabilir.

8.Koşu: Bugüne kadar start aldığı yarışlarında adından söz ettirerek son koşusunu kazandığında dilbağı takılmasının ayrıca yarar sağladığını gördüğüm (3) SPAS yine ilk şansa sahiptir. Kocaeli 2000 kum pistindeki son koşusunu kazanan (1) MY SARAYYERLİM'in etkili formu devam ederken, (7) KARSAMBAÇ tabelada yer bulduğu son yarışlarında formunda artış kaydetmesiyle devreye girebilir.

9.Koşu: Son koşusunu tabela dışında bitiren (5) BAŞKASAP bir önceki yarışını 1600 çimde kazanması ve grubun da denk olmasıyla önde gelen isimdir. İstanbul çim pistindeki son 4.lüğünde dış kulvardan etkili gelerek dikkatimi çeken (9) TARSUS ŞELALESİ ile istikrarlı koşarak uygun kilosu ve ayağına çabuk olmasıyla (10) BASGİT'de şansını yüksek bulduğum diğer isimlerdir.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 2.8.1.3.5.6

2.Ayak: 2

3.Ayak: 5.4.1

4.Ayak: 5.1.2.4.6.8

5.Ayak: 3.1.7

6.Ayak: 5.9.10

ARSİYAN'ın Kaba Kumda da İyi Koşmasını Bekliyorum "KOCAELİ"

1.Ayak: Yeni ilgililerinde start alacak olan (4) SYNCHRONICITY başarılı olduğu pist ve mesafede önde gelen isimdir. Son koşusunu tabela dışında bitirse de bir önceki kısa mesafeli yarışını Ankara'da kazanan (9)FEELTHEVICTORY ve Ankara 1300 kumunda 2.bitirdiği yarışı sonrası fit durumu devam eden (3) SIRIUS BLACK rakipleridir. Bursa 1400 kumunda 1.27.67 ile 4.olduğu son koşusunda etkili sprintiyle gelip dikkatimi çeken (8) LIGNIN ENERGY, kendisini tanıyan jokeyi ile (6) BARTUBEY ve Bursa 1400 kumunda kazanarak ardından 4.olan (7) KAPTAN CEM sırasıyla şans tanıdığım safkanlardır.

2.Ayak: En son Adana kumunda kazanıp geri alınan (4)NANSİO ile 2000 kumda 2.bitirdiği yarışı sonrası daha iyi duruma ulaşan (1) MALİ GIRL önde gelen isimlerdir. İstanbul'da hazırlanıp ara verdikten sonra yarış gören (7) ELMASTAŞIM bu ayakta dikkat çekmek istediğim bir safkan olup, (6) SPRING CODE dikkate alınmalıdır. Kum pistte iki kez start alarak adından söz ettiren (5)ORIONIS ile bu grupta farklı koşabilecek güçteki (2) DORUQ yazılmasını önereceğim diğer kısraklar olacaktır.

3.Ayak: Dilbağı takılarak 2.tamamladığı son koşusunda gelişme içerisinde olduğunu gördüğüm (2) RUN FOR FRANCESCO ile bugüne kadar Kocaeli ve Bursa'da iki defa start alarak adından söz ettiren (6) Mİ PRİNCESA ŞÜKRAN ikilisinden biri bence Maiden'e veda edecektir.

4.Ayak: Müthiş formu ve jokeyi Vedat Abiş ile birbirinden başarılı yarışlara adını yazdırarak en son Bursa 2000 kum pistinde 800'de aldığı liderliği fotoya kadar taşıyarak zafere ulaşan (1) BÜYÜKDÜNYA daha önce geçtiği rakiplerinin yanında yine fotoyu önde geçmeye yakındır. Bu defa kısalan mesafede koşacak olan (3) DÜNDARZADE önde istediği tempoyu bulması durumunda rakibinin ağır kilolu olmasından dolayı adeta gölgesi olacaktır.

5.Ayak: İstanbul sentetik kumunda uzun mesafede bir defa kazanan bir isim olan (4) ARSİYAN'ın kaba kum pistte Onyekuru gibi bir isimle anneden kardeş olmasıyla etkili koşmasını bekliyorum, rakipleri de uygun olduğu için tek yazılabilir.

8.Koşu: İstanbul'daki son 5.likleri ardından takip atlar listemdeki atlardan biri olan (13) BERKİTHAN'ın bu defa jokeyi N.Avci ile daha etkili koşmasını bekliyorum. Daha güçlü rakipleri ile karşılaşarak 5.bitirdiği son Şartlı-3 koşusuna göre (3) SON BAŞAK mutlaka yazılmalıdır. Kocaeli kumuna uyum sağlayan (5) KÖROĞLU güven verirken, (11) ŞANSLI KAFKAS tabelada yer bulduğu son koşusuna göre yazılmalıdır. Her ne kadar son yarışı etkisiz olsa da (2) SARRAFŞAH'ın bence bu gruba gücü yetecektir.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 4.9.3.8.6.7

2.Ayak: 4.1.7.6.5.2

3.Ayak: 2.6

4.Ayak: 1.3

5.Ayak: 4

6.Ayak: 13.3.5.11.2