Son yarışları ve formu iyi TOUCH THE CAT’in kazanmasını bekliyorum “İSTANBUL”

1.Koşu: 5-2-1-3-6-4-7

2.Koşu: 5-6

3.Koşu: 4-3

4.Koşu: Her geçen gün artan bir form durumuna sahip bulunduğunu dikkat çeken son yarışı ile belli eden önemli kilo avantajına sahip bulunan (10) LIBERTALIA’ya sevdiği mesafede ilk şansı veriyorum. Ankara’da güzel bir hazırlık devresi geçirip İstanbul’a gelen zaman zaman bu mesafede etkili koşular sergileyen (2) CANDOİD ve son koşusunu fazlaca ölçü almadığım ciddi hazırlığa sahip (7) RAGAZZO favorimin rakipleri. Kısa bir aranın yararlı geldiğini gördüğüm (1) ASUDE SULTAN, sevdiği pist ve mesafede sprint mesafesini iyi ayarlaması halinde rakiplerine üstünlük sağlayabilir, formda binicisi S.Altay ile ihmal edilmemeli. İşin ehli bir ekibi tarafından hazırlanarak idmanlarında son koşularındaki formsuzluğunu üzerinden atmış görülen Özcan Yıldırım’ın bindiği (5) HEVA şanslı bir başka isim olup son üç yarışında tabeladan düşmeyerek verdiği mücadelesini beğendiğim iyi hazırlığa sahip müsait kilolu (9) BUSHFIRE kuponlarda bulunulmalıdır.

5.Koşu: Yarış koştukça gelişen bir form durumuna sahip bulunup son koşusunda 1600’de çim pistte boyun farkıyla ikinci kalan ve hafta arası bu koşusu için yaptığı 800/48,2 23,0 R güzel dereceli galobunda bu kez kazanacak forma sahip görülen (8) TOUCH THE CAT’i günün en güvenilir ismi olarak öneriyorum.

6.Koşu: Sentetik pistteki ilk yarışını koşacak olsa da mükemmel bir forma sahip görülen Bursa’dan fit durumda gelen (1) AEGEAN FINALE ve geçen yıl bu koşuyu kazanmayı başaran, Adana’daki son koşusunda 2000 kum pistte uzun bir süre önde forse ettiği yarışı yarım boyla ikinci bitirirken formunu toparlamış gördüğüm temnpo yarışlarını seven (7) KING BERKAY arasında geçmesini beklediğim birincilik mücadelesine ideal pist ve mesafesinde koşacak idman pisti görünümü de iyi olan (10) TIME TO SHINE’nin kazanmasını bekliyorum

7.Koşu: Sentetik pistteki ilk sınavını gösterişli bir şekilde kazanma başarısını gösterdikten sonra usta ellerde bu yarışa iyi hazırlanarak idman pistinde form durumu beğenilen H.Karataş’ın ısrarla bindiği (4) MAGIC FLUTE, yine birinciliğe en yakın isim. Bu safkanın arkasından ikinci olduğu son koşusu ile eski havasını yakalamış görülen, bu yarışında “dilbağı” aksesuarı denenecek olan (5) SMART DAD ve bir yarışı diğerini tutmasa da idmanlarında ayakları yere değmeyen seri safkan (2) WIZARD MAN favorimin rakipleri olup son yarışlarında sürekli sert gruplarla mücadele veren sentetik pisti seven (1) OPERASYON ihmal edilmemelidir.

8.Koşu: Bu pist ve mesafedeki son koşusunu virajı 12.durumda dönmesine rağmen sondaki güçlü atağı ve 1,20,84 ile kazanma başarısını gösterirken buradaki birçok rakibi geçen (8) NATUREL, Bursa’dan hazır ve bir  o kadar da formda gelecek olup ilk planda şans verdiğim isim. Son koşularında tabeladan düşmeyip iç pistteki idmanlarında genel form durumu beğenilen bu kez Karataş’ın bindiği (9) NEZENGÜL ve Bursa’dan fit durumda gelen (5) HAZBALIK favorimin rakipleri olup güzel formuyla (3) BELKIS ANA ihmal edilmemeli.

9.Koşu: Uzun bir aranın ardından koşup dördüncü olduğu yarışını beğendiğim (11) ZAFER RÜZGARI, daha iyi durumda gireceği bu yarışta ilk şans verdiğim isim. Sentetik pistteki başarılı ikinciliği ardından, geçen hafta bir üst grupla mücadele verdiği son çim pist dördüncülüğü de tatminkar formu iyi (6) BAŞAYDIN ve son haftalarda formunda ilerlemeler kaydeden tempo yarışlarını seven (12) GÜLAĞA favorimin rakipleridirler. Bu sezon bu pist ve mesafede M.Kaya ile kazanan, son üç koşusu da olumlu (5) BABA ZAMAN’sız bence kupon olmaz. Ankara’dan iyi durumda gelen A.Kurşun’un bindiği (7) DARLÖY bir diğer şans verdiğim isim olup gücü nispetinde başarılı koşabilen tempo yarışların uzmanı S.Boyraz’lı (4) HOPADAN’a dikkat diyorum.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 10-2-7-1-5-9

2.Ayak: 8

3.Ayak: 1-7-10

4.Ayak: 4-5-2-1

5.Ayak: 8-9-5-3

6.Ayak: 11-6-12-5-7-4

YANKIALP ve BABA COŞKAN’a müsait rakipler “İZMİR”

1.Koşu: 4-2-1

2.Koşu: 2

3.Koşu: 3-1-5

4.Koşu: Bu aralar formunda ilerlemeler kaydedip dikkat çeken yarışlar koşan (5) ZALDIR, uzun mesafe avantajı ile ilk şans verdiğim isim. Geçtiğimiz hafta 1800 çim pistte Şartlı-4’de koşup beşinci olurken verdiği mücadeleyi beğendiğim bu kez dişine göre grubu bulan (9) RIDER ON THE RAIN ve kazandığı yarıştaki güzel formunu muntazam idmanlar yaparak muhafaza eden (6) COCO JAMBOO favorimin rakipleridirler. Son yarışını fazlaca ölçü almadığım (8) REBELLIOUS’dan bu kez farklı bir yarış bekliyorum. (4) KAİHO şans verdiğim bir başka isim olup önemli kilo avantajına sahip (12) AKKAYA ATEŞİ kuponlara yazılmalı.

5.Koşu: Grubun en formda ismi olup geçtiğimiz hafta bu pist ve mesafede 2,26,03 ile etkili bir ikincilik elde eden (7) ATEŞBİLEK güzel formu ile başta şans verdiğim isim. Üst üste kazanıp son dördüncülüğünü tatminkar bulduğum (3) TAŞDEMİRBEYİ yatkın olduğu mesafede favorimin en yakın rakibi. Pist ayırt etmeden bu tip mesafelerde dikkat çeken yarışlar koşan hafif kilolu (9) VARLIKLIŞAH ihmale gelmez.

6.Koşu: Kocaeli ve buradaki son kum pist yarışlarında başarılı sonuçlar elde eden (2) GÖKALAN, güzel hazırlığı ve M.M.Bilgin’le birinciliğe uzanabilir, başta şans verdiğim isim. İstanbul çimindeki son koşusu bu yarışının galobu gibi gelen (4) ILDIRLI, sevdiği İzmir kum pistinde bu kez farklı koşacak olup ikinci şanslı atım. Uzun mesafeli tempolu yarışlarının başarılı ismi olan formda safkan (3) ADAMIM’ın koşuları üst üste gelse de önde rahat bırakılması halinde bitirebilir. Kazandığı yarıştaki güzel formunu devam ettiren (1) HAVZA ASLANI, ağır kilosuna rağmen sprint mesafesini iyi ayarlaması halinde rakiplerine hakim olabilir. İstikrarlı yarışları ile göz dolduran (5) ANAYURT dişine göre rakipleri yanında bir diğer şans verdiğim isim.

7.Koşu: Uzun bir aranın ardından 2000 kum pistte koşup 2,08,47 ile starttan çıktığı gibi güle oynaya kazanan (6) PİKO PİKO ve üst gruplardaki son yarışlarında fotoyu önde geçemese de koşularını beğendiğim (4) VAİZ arasında geçmesini beklediğim birincilik mücadelesinden bence binicisi sonda az hata yapan kazanacaktır.

8.Koşu: Kapalı gözlük aksesuarı denendiği bu pist ve mesafedeki son yarışını 1,17,49 ile Kv-7’de kazanmayı başaran (1) BABA COŞKAN’ın koruduğu formuyla kazanmasını bekliyor, günün bankosu olarak öneriyorum.

9.Koşu: En az kendisi kadar formda ekürisi Cary Horse ile bu yarışa iştirak edecek olan (7) PRENSES SYMIRNA güzel hazırlığıyla başta şans verdiğim isim. Her geçen gün artan bir form durumuna sahip bulunan (10) OLENTİS, ön tarafta istediği tempoyu bulması halinde bitirebilir, ikinci şans verdiğim isim. Çim pistteki son yarışını ölçü almadığım kumcu safkan (5) GOOD WINNER’dan bu kez farklı bir yarış bekliyorum. Beş ay arası olmasına rağmen bu koşusu için güzel bir hazırlık devresi geçiren (3) SECRET ADA ihmal edilmemeli. Bu tip mesafeli kum pist yarışlarını seven idman durumu da iyi (4) MEKANSIZ’dan sürprizi bekliyorum.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 5-9-6-8-4-12

2.Ayak: 7-3-9

3.Ayak: 2-4-3-1-5

4.Ayak: 6-4

5.Ayak: 1

6.Ayak: 7-10-5-3-4