12 Temmuz Çarşamba günü Elazığ Hipdromunda yapılan Vali koşusunda son 400 de Ferit Yardımcı  SARARHAN isimli safkan ile birlikte koşunun lİderliğini aldı, son 200'den sonra dışından gelen DÖRTNALBEYİ kazanma mücadelesinde yarım boy farkla SARARHAN koşuyu Ferit Yardımcı ile kazandı. Faul olayı iki at üzerinde olmadı. DÖRTNALBEYİ son 400'den sonra iç kulvardan dış kulvara açılarak kazanabileceği koşudan yarım boy farkla ikinci ayrıldı. Koşu sonrası Ekrem Yardımcı, Resul Yardımcı, Mithat Yardımcı arasında çıkan kavgayı güvenlik görevlileri ayırması sonucu Komiserler kuruluna getirilmiştir süre cezaları almışlardır.

6 numaraya kayıtlı olarak koşan ONKUT isimli atın jokeyi M.Emin DOĞAN, start çıkışından sonra usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

15 numaraya kayıtlı olarak koşan RADATE isimli atın jokeyi Sami KAPLAN, start çıkışından sonra usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

13 numaraya kayıtlı olarak koşan KANATLI TAY isimli atın jokeyi Menderes AVŞAR, start çıkışından sonra usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bentleri uyarınca ihtar ve 1.861 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

12 numaraya kayıtlı olarak koşan REMİLİKIZ isimli atın jokeyi A.Hasan BAYAR, yarışın son 600 virajında usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bentleri uyarınca ihtar ve 1.861 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

6. koşu sonrasında at ilgilileri Ekrem YARDIMCI, Resul Can YARDIMCI, Eyyüp YARDIMCI ve Mithat YARDIMCI arasında kavga çıkmıştır. Kavgaya karışanlar güvenlik görevlileri tarafından ayrılmış ve kurulumuza getirilmişlerdir.

- Ekrem YARDIMCI, yarış yerlerinin düzen ve disiplininin bozulmasına sebep olduğundan komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu 4. maddesi (b/1) ve(c/1) bendi gereğince 30 (otuz) gün süreyle yarışlarla ilgili her türlü yerlerden ve sanat icrasından geçici olarak yasaklanma cezası ve 1861 Tl para cezası ile cezalandırılmıştır.

-Resul Can YARDIMCI,yarış yerlerinin düzen ve disiplininin bozulmasına sebep olduğundan komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu 4. maddesi (b/1) ve (c/1) bendi gereğince 30 (otuz) gün süreyle yarışlarla ilgili her türlü yerlerden ve sanat icrasından geçici olarak yasaklanma cezası ve 1861 Tl para cezası ile cezalandırılmıştır. ,

-Eyyüp YARDIMCI, yarış yerlerinin düzen ve disiplininin bozulmasına sebep olduğundan komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu 4. maddesi (b/1) ve (c/1) bendi gereğince 15 (onbeş) gün süreyle yarışlarla ilgili her türlü yerlerden ve sanat icrasından geçici olarak yasaklanma cezası ve 1861 Tl para cezası ile cezalandırılmıştır.

Mithat YARDIMCI, yarış yerlerinin düzen ve disiplininin bozulmasına sebep olduğundan komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu 4. maddesi (b/1) ve (c/1) bendi gereğince 15 (onbeş) gün süreyle yarışlarla ilgili her türlü yerlerden ve sanat icrasından geçici olarak yasaklanma cezası ve 1861 Tl para cezası ile cezalandırılmıştır.