UÇANKUTLUTAY günün en güvenilir ismi "İSTANBUL"

1.Koşu: 7-3-2-1

2.Koşu: 10

3.Koşu: 2-1-3

4.Koşu: 10-2-1

5.Koşu: Kısa bir aranın ardından sert grupta yarış görüp hem formunu hem de kondisyonunu geliştiren çimci tay (2) PRINCESS DIANA'dan bu kez farklı bir yarış bekliyor, M.Kaya ile ilk şansı bu taya veriyorum. Bir kez start alıp 1000 çim pistte son 100'e kadar önnde geldiği yarıştan ikincilikle ayrılırken kabiliyetli bir tay izlenimi veren H.Karataş'ın bindiği (7) MONTRESTA ve kazandığı yarışlarındaki g üzel formunu muhafaza eden çimci tay (1) MY LITTLE GIRL favorimin rakipleri. Bir kez start alıp bu pist ve mesafede bugün start alacağı binicisi C.Tepe ve 1,13,80'lik performansı ile çıktığı gibi kazanırken beğenilen (8) PRIME diğer şans verdiğim isimdir.

6.Koşu: Değişik hipodromlarda hem çim hem de kum pistte koştuğu yarışlarını ve formunu bu rakipleri için yeterli karşıladığım Gr-2 tecrübesi bulunan (5) UÇANKUTLUTAY'ı jokeyi G.Kocakaya ile günün banko ismi olarak öneriyorum.

7.Koşu: Daha sert gruplardaki son yarışlarında bir türlü hedefe uzanamasa da koşularını beğendiğim ve Ankara'daki idmanlarında adeta kanatlanan (3) BRIGHT HOPE, bu kez dişine göre rakiplerini buldu, G.Kocakaya'nın da bindiği bu yarışta bugün fotoyu önde geçebilir, favorim. Muhtemelen süratli gidecek olan yarışta sonlarda yapacağı can alıcı sprintiyle (1) AZMANTOR ikinci şans verdiğim isim. Son haftalarda iyi bir çıkış yakalayıp son startında 1400 çim pistte Kv-8'de 1,25,01 ile fotoda ikinci kalan ve Halis Karataş'ın ısrarla bindiği tırnağının ucundaki isim (6) SUBUTAI bir diğer şans verdiğim isim olup son yarışındaki sıralamasını kesinlikle ölçü almadığım çimdeki bir yarışı başarılı (2) HARLAN DRAKA ihmal edilmemeli.

8.Koşu: Son yarışlarında sürekli sert gruplarla mücadele veren, bu sezon bu pist ve mesafede 1,30,70 ile A-3 birinciliği bulunan (2) BRIGHT FORE, güzel hazırlığı ile bence bu kez farklı koşacak olup en şanslı isim. Bu sezon sentetikte 1300-1400'de kazanarak 2x2 yapan, bir süre aranın ardından çimde yarış gösterilip nefes açan (3) EL AUDAZ, daha iyi durumda gireceği bu yarışta ve sevdiği sentetik pistte favorimin en yakın rakibi. İlk kez dilbağı takısı ile mücadele verdiği son yarışında 1600'de çim pistte Gr-3'de 1,36,28 ve bugün start alacağı jokeyi G.Kocakaya ile başarılı bir ikincilik elde eden (8) WHITE KHAN bir diğer şans verdiğim isim olup sert gruplardaki son yarışlarında tatminkar bir performans sergileyen sentetik piste yatkın (1) ALANALP kuponlarda bulunulmalı.

9.Koşu: Bir yarış koştuktan sonra idman pistinde aşama kaydettiğini gösteren bu yarışında "gözlük" takısı denenecek olan (6) SUZİ AMCA ve ilk kez start alacak olmasına rağmen dereceli galoplar sergileyen orijini de iyi (2) AK FİLOZOF arasında geçmesini beklediğim birincilik mücadelesine koştuğu her yarışının ardından formunu bir adım daha ileriye taşıyan (7) YALNIZ HAN'ın da katılmasını bekliyorum.

10.Koşu: Bursa'da 2200 çimde 2,18,16'lık performansıyla ikinciliği bulunup 1400 çimde 1,23,89 ile kazanan, hafta başındaki yarışını fazlaca ölçü almadığım (6) EARENDEL'in koşuları üst üste gelmesine rağmen ilk planda şans verdiğim isim. Uzun mesafe deneyimi başarılı olup gücü oranında tatminkar koşular çıkartabilen sağlıklı pist görünümüne sahip (2) GUEST OF HONOUR ve ilk kez uzun mesafeye çıktığı Ankara'daki son koşusunu 2200'de 2,20,27 ile kazanmayı başaran grubun formda ismi (9) MR TOPRAK favorimin rakipleri. Uzun mesafeli tempolu yarışlarının başarılı ismi (8) LONDON INSURANCE, önde rahat bırakılması halinde beyaz bayrak ayna yapabilir. Sentetik pistteki son yarışını fazlaca ölçü almadığım çim pist performansı daha iyi olan uygun kilolu (13) BATMACIOKAN şanslı bir başka isim olup bu sezon İstanbul'da hem çimde hem de sentetik pistte başarılı koşular sergileyip son iki yarışında sert rakiplerinden etkilendiği görülen (1) AFACAN AĞA kuponlarda bulunulmalı.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 2-7-1-8

2.Ayak: 5

3.Ayak: 3-1-6-2

4.Ayak: 2-3-8-1

5.Ayak: 6-2-7

6.Ayak: 6-2-9-8-13-1

Beğenilen ilk yarışı ile CANEKO'nun Maiden'dan çıkmasını bekliyorum "BURSA"

1.Koşu: 7-4-1-3

2.Koşu: 4-6-5

3.Koşu: 5

4.Koşu: 1-4-3

5.Koşu: Son haftalarda iyi bir çıkış yakalayıp Ankara ve İstanbul'daki başarılı son uzun mesafeli çim koşularının ardından Bursa'ya formda gelen A.Sözen'in bindiği (9) SOYLU YAĞMUR, sevdiği pist ve mesafede favorimdir. Uzun mesafeli tempolu yarışlarının başarılı ismi (7) KANDIRA GÜZELİ favorimin en yakın rakibi. Son üç yarışında başarılı koşular sergileyen her geçen gün artan form durumuna sahip bulunan (5) ANNA HENRIETTA, sprint mesafesini iyi ayarlaması halinde özlediği birinciliğe uzanabilir. Tedaviden çıktıktan sonra bir yarış koşup daha iyi duruma geldiğini idmanlarında gösteren (2) LA PLATA'dan bu kez farklı bir yarış bekliyorum. İki yarış önce 1800 çim pistte kazanıp son koşusunda sert rakiplerinden etkilenen (10) TRUDI, adeta bomboş kilosu ile kuponlarda bulunulmalı.

6.Koşu: Yarış koştukça artan bir form durumuna sahip (9) NAZLI ATEŞ güzel hazırlığı ile ilk planda şans verdiğim isim. İlk yarışında fazlaca sıkıştırılmayıp 1000/1,10,0 28 R galobunda daha iyi duruma geldiğini gösteren (5) KRAL AREK'e bu koşusunda "dilbağı" aksesuarı denenecek olup ikinci şans verdiğim isim. İlk yarışında startta 5 boy kaldığı için etkili olamayıp 800/56,5 28,0 Ç galobunda beğenilen (4) HALİD BEY'den bu kez starttan düzgün çıkması halinnde etkili bir koşu bekliyorum. İlk kez start alacak olmasına rağmen bu yarışı için güzel bir hazırlık devresi geçiren (2) AKYEL ABİ diğer şans verdiğim isim olup ilk yarışında Kocaeli'de üçüncü olurken beğenilen bu koşusunda "dilbağı" denenen (3) BAYELMAS kuponlarda bulunulmalı.

7.Koşu: Bu tip mesafeli kum pist yarışlarına yatkın bir isim olan, arka arkaya ciddi galoplar yaparak hazırlanan Özcan'ın bindiği (4) GÜVENDİK'den bugün farklı bir koşu bekliyor, ilk çarpıyı bu safkana atıyorum. Uzun aranın ardından İstanbul'da iki yarış gördükten sonra iç pistteki idmanlarında formunu toparlamış görülen (9) SANCAR ve beğenilen ikinciliğiyle her geçen gün artan form durumuna sahip bulunduğunu gösteren (3) EYMENAĞA favorimin rakipleri olup sürprizi (5) ASLANSOYLU'dan bekliyorum.

8.Koşu: İki yarış önce İstanbul'da 1600 çimde 1,36,48 ile Gr-3'de kazanan, yine aynı pist ve mesafedeki son koşusunda Gr-1'de çetin ceviz rakibi Aegean Finale'nin gerisinden ikincilik yapan ve Ankara'dan hazırlanıp gelen (7) TRACTOR, bu formu ile birinciliğe en yakın isim. İstanbul'daki son iki yarışını çok beğendiğim hazırlığı da iyi (5) PEEKABOO, favorimin en yakın rakibi olup form durumu iyi (4) HARDMET ihmal edilmemelidir.

9.Koşu: Bu sezon İstanbul'da 1500 sentetikte kazanan, iki yarış önce bu pist ve mesafede başarılı bir ikincilik elde edip son koşusunu ölçü almadığım (6) WINTER MY LOVE ve her geçen gün artan formu olduğunu beğenilen son üçüncülüğüyle belli eden (8) ZINGARELLA arasında geçmesini beklediğim birincilik mücadelesine kısa bir arası olsa da bu koşusu için güzel bir hazırlık devresi geçiren çime yatkın (4) CHA CHA MACHA'nın da katılmasını bekliyorum.

10.Koşu: Hayatının ilk yarışını 1200 çim pistte koşup son 50'ye kadar önde forse ettiği yarıştan üçüncülükle ayrılan ve idmanlarında daha iyi duruma gelmiş görülen (10) CANEKO'nun edindiği yarış tecrübesi ile kazanmasını bekliyorum. N.Avci ile bankomdur.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 9-7-5-2-10

2.Ayak: 14-5-4-2-3

3.Ayak: 4-9-3-5

4.Ayak: 7-5-4

5.Ayak: 6-8-4

6.Ayak: 10