14 Temmuz Cuma günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda yapılan 1.koşuda TAMDEVRAN 2.21.16 derecesi fotoya DOĞU YILDIZI'dan daha canlı girmesi ile ilk yarışında günün sürprizini yapabilecek güçte görüldü, notlarınızı alınız. ÖZGÜNTAŞ son 100'den sonra içindeki TAMDEVRAN ile birlikte birbirlerini sürüklemesi boyun baş farkıyla koşuyu dördüncü bitirirken ilk yarışında çok daha farklı koşacak olup kazanabilecek safkanlar içine notlarınızı alınız.

14 Temmuz Cuma günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda 3.koşuya protesto çekildi önünde safkanların gezinmesi koşu sıralaması değişmesi için gereken faul olmayıp Komiserler Kurulu kararı doğrudur. SEÇERBEY ilk yarışında daha farklı koşacak olup kazanabilecek safkanlar içine notlarınızı alınız.

7 numaraya kayıtlı olarak koşan SEÇER BEY isimli atın antrenörü Aydın Güven GÖNÜLTAŞ’ ın Kurulumuza vermiş olduğu dilekçesinde; 2 ve 6 numaralı atların jokeylerinin kendi atını engellediğinden neticeyi protesto ettiği bildirilmiştir. Yapılan protesto Kurulumuzca incelenmiş olup, protestonun reddine karar verilmiştir. 2 numaraya kayıtlı olarak koşan BERKALP isimli atın aprantisi Kadir DEMİREL, uygunsuz biniş yaparak yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağrılmış olup, sözlü uyarı almıştır.

6 numaraya kayıtlı olarak koşan MAVİ DENİZ isimli atın aprantisi Burak AKÇAY, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4. maddesinin (a) ve (b-1) bentleri uyarınca ihtar ve 1861 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

7 numaraya kayıtlı olarak koşan SEÇER BEY isimli atın aprantisi Kaancan GÖKÇE, uygunsuz biniş yaparak yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4. maddesinin (a) ve (b-1) bentleri uyarınca ihtar ve 1861 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

***********

 14 Temmuz Cuma günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda yapılan 4. koşuda KERPİÇLİ ve AKKUŞ GÜZELİ liderlik mücadelesinde arka grubu bölerek birbirlerini temizlemeleri boşlukta BAY TAYLAN son 200'de liderliği alarak 3.5 boy fark yaparak 1.19.66 derecesi jokeyi Mehmet Kaya ile kazandı 800:0.53.00 oldu. Aynı gün diğer maiden'ı kazanan KAYIP PRENS 1.19.67 - AK FİLOZOF 1.20.79 derecelerinden daha iyi derece yapması ilk yarışında da kazanabilecek güçte görüldü, notlarınızı alınız. ELİZA Kocaeli Kartepe Hipodrom'unda iki kez start aldı kum pistte 12. ve 7. olan tay 10 gün sonra İstanbul çim pistte son 200 den sonra dış  kulvardan yapmış olduğu güzel sprinti ile 1.20.22 derecesi ile koşuyu ikinci bitirirken aynı gün diğer maiden'ı kazanan AK FİLOZOF 1.20.79 derecesinden daha iyi olmasıyla notlarınızı alınız.

14 Temmuz Cuma günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda yapılan 6. Koşu Kemal Ararat koşusu  KV-6 koşusunda UÇANKUTLUTAY  AGF %43 (1) at olmasına rağmen biz lider form da Altılı ganyan da şans vermedik. 34 günde G2 - KV-9  1200 metre çim pistten 1400 metrede bu kez havaların sıcak olması sınır gücünün noksan koşacağına hesapladık, lider form tahminlerine altılıda yer vermedik UÇANKUTLUTAY padokta süzülmüş görünürken iyi değildi. Son 200 de dama diyen safkanın jokeyi Gökhan Kocakaya enseye basarak koşuyu 7'inci bitirdi. Koşacağı ilk yarışında bu koşusundaki derecesi ve sıralamasını ölçü almayın, ilk yarışında daha farklı koşacak olup notlarınızı alınız.

Bursa Osmangazi Hipodromu

14 Temmuz Cuma günü 1.Koşu FIRAT BABA son metrelerde yapmış olduğu müthış sprinti ile koşuyu üçünçü bitirirken bir aksiyon daha olsa koşuyu ikinci bitirebilirdi. İlk yarışında günün sürprizini yapabilecek güçte görüldü notlarınızı alınız.

 14 Temmuz Cuma günü Bursa Osmangazi Hipodromu'nda 2.Koşu ARAPDEDE 3 boy starta kalması 15 safkan arasından çıkarak son 100'de müthiş sprinti ile koşuyu ikinci bitirirken fotoya kazanan safkandan daha canlı girmesi 1.33.45 derecesi koşacağı ilk yarışında çim pistte kazanabilecek güçte görüldü notlarınızı alınız. Kocaeli Kartepe Hipodrom'unda ilk Şartlı 1 yarışında 5. olan safkan daha sonra 4. ve 6. oldu. Kum pistte noksan olan safkan çim pistte çok daha fazla ümit vermesiyle ilk yarışında notlarınıza alınız.

14 Temmuz Cuma günü Bursa Osmangazi Hipodromu'nda yapılan 9.Koşu LALABANY 10 boy starta kalan safkan  yakın aralarla koşuyu dördüncü bitirirken fotoya üçünçü olan safkandan daha canlı girmesi ilk yarışında kazanabilecek güçte görüldü notlarınızı alınız