Kalitesini Kanıtlayan ÇALDIRAN Kazanmaya Çok Yakın "İSTANBUL"

1.Koşu: 8.2.10.4.7.9

2.Koşu: 6.1

3.Koşu: 1

4.Koşu: Çim pistte iyi koşarak Bursa'daki son yarışını az farkla kaybeden (4) BURSA EFESİ en güvendiğim isimdir. 1500 sentetik kumda kazanarak çim pistte de birincilikleri bulunan süratli safkan (8) GÜLAĞA ile kendini bulmaya başladığını dikkat çeken son 3.lüğünde belli eden (2) JAVELIN rakipleridir. (7) CESURBUĞRA son günlerde gelişme göstermesi ile güven verirken, (10) BALIK GÖZLÜM uygun kilosuyla sürpriz yapabilir. 61 kilo ile 5.tamamladığı koşusu sonrası daha iyi koşmasını beklediğim (5) EDİTÖR'ü de yazmanızı öneririm.

5.Koşu: Sentetik pistte üst üste kazanarak en son çim pistte 4.olan (2) ASLAN LUIGI'yi dereceli yarış hazırlıklarıyla başta tutuyorum. Uzun mesafedeki son yarışını az farkla kaybederek 2.olan (8) GOLD POWER ile aynı yarışta bu rakibini bu rakibini boyun farkıyla geride bırakan (4) OKLAHOMA rakipleri olacaktır.

6.Koşu: Gazi Koşusu'ndaki 7.liği sonrası iyi hazırlanarak bu defa hemcinslerinin yanında kazanacak güçte olduğuna inandığım (3)ÇAKALIN KIZI'na ilk şansı veriyorum. Gr-2 Nene Hatun Koşusu galibi (4) DEFİANT kusursuz idman görünümüyle formunu korurken en ciddi rakibi olacaktır. Aynı yarışı bu rakibinin dört boy gerisinde 2.bitiren (1) ARYA SANSA mesafe uzadıkça daha iyi koşacak izlenimi vermesiyle yazılmalıdır. Kısrak Koşusu'ya yakın aralarla 5.tamamladıktan sonra Gazi Koşusu'nda mücadele veren (6) HORROR ciddi hazırlıklara sahip bulunmasıyla bu kez mutlaka şans tanınması gereken bir isimdir.

7.Koşu: Yarış yaşamına çim pistte kazanarak başlayıp ardından ilk kez karşılaştığı rakipleriyle Gr-3 koşuda mücadele vererek 3.olurken 1.11.73 derece elde ederek güç ve kalitesini kanıtlayan (1) ÇALDIRAN'ın bu grubu geride bırakacağını inanıyorum.

8.Koşu: Jokeyi Ö.Yıldırım ile uyum içerisinde olan (5) REPAIR MAN en son Anafartalar Koşusu'nu 2.tamamlayıp Ankara'daki hazırlıklarında formunu devam ettirdiğini göstermesiyle kazanmasını beklediğim isimdir. Etkili sprinti ile gelerek 3.tamamladığı yarışı ardından Bursa'daki hazırlıklarında gayet iyi görünen (2) CESİ AFFETMEZ jokeyi H.Karataş ile şansı yüksek diğer isimdir. Müthiş sprintiyle gelerek kazandığı Anafartalar Koşusu sonrası formunu devam ettirmekte olan (4) JEFE DE JEFES ile pist ayırt etmeyip en son Gazi Koşusu'nu 9.bitiren (1) ALTINSİMA Ankara'daki ilgi çeken hazırlıklarıyla mutlaka yazılmalıdır.

9.Koşu: Yarış yaşamlarına yeni başlayacak olan Arap taylarının Şartlı-1 mücadelesinde; güçlü kan hattı ve eksiksiz hazırlıklarıyla ön plana çıkan (2) GÜZEL GÜNLER'e ilk şansı veriyorum. (1) DOYRANLI dereceli hazırlıkları ile bu safkandan sonra düşünülmesi gereken bir isim olup, (3) IWOJIMA'nın üst sıraları zorlayacak bir nefese sahip olduğunu söyleyebilirim. Sıkı hazırlıklarıyla grubun dikkat çeken diğer ismi (4) KAÇKAR GÜZELİ'ni de mutlaka yazmanızı tavsiye ederim.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 4.8.2.7.10.5

2.Ayak: 2.8.4

3.Ayak: 3.4.1.6

4.Ayak: 1

5.Ayak: 5.2.4.1

6.Ayak: 2.1.3.4

KEEN EYE Bu Gruptan Üstün Bir İsim "İZMİR"

1.Koşu: 5.3.6.1

2.Koşu: 3

3.Koşu: 2.3

4.Koşu: İkinci altılı zor bir yarışla başlarken; formunu bulmaya başladığını son 2.liğinde gösteren (4) BARİTON ilk şans tanıdığım isimdir. Üst üste fotoyu önde geçerekson koşusunda 6.kalan (10) TAŞKALP rakip görünürken, (12) SAHRANIN GÜLÜ'nü yükselişte olmasıyla sürpriz isim olarak görüyorum. (3) ALTIN ŞİMŞEK formunu bu grup için yeterli karşıladığım bir isim olup, (1) CANAGEL her ne kadar 61 kiloyla start alacak olsa da bu grupta yazılmalıdır. Mesafeye olan uyumu ve tabeladan düşmemesiyle (2) VARLIKLIŞAH yazılması gereken bir isim olup, (9) MERCANKIZI son 3.lüğüne göre değerlendirilmelidir.

5.Koşu: Daha güçlü rakipleri arasındaki son 3.lüğünde beğendiğim (4) MAMUŞOĞLU bu grupta kazanmaya yakındır. Tabelada yer bulduğu yarışı sonrası etkili formu devam eden (6) MUSLİH AĞA ile gelişme içerisindeki (12) AHMET ALİ yakın rakipleridir. (9) DEMİR KOZA bu tip uzun mesafelerde adından söz ettirebilirken, (3) AKARNEJAT çıkışa geçebilir. Her ne kadar tam olarak beklenen yarışlarını yapamamış olsa da (5) TATAVLA'yı da dikkate almanızı öneririm.

6.Koşu: Güç ve kalitesi bu grubu geçmek için yeterli olan (3) YİĞİTKARDEŞ'in formda geldiği İzmir pistinde fotoyu önde geçmesini bekliyorum. Bursa 2200 çim pistindeki son koşusunu kazanırken ne kadar iyi durumda olduğunu gösteren (1) PITIR ile 4.tamamladığı yarışından sonra gelişme içerisinde olan (2) TUNÇ SİPERİ gölgesi olacaktır.

7.Koşu: Başarılı kum yarışları ardından ilk defa çıktığı çim yarışını tabela dışında bitiren (4) EVERYTHING ALRIGHT formu gayet iyi olması ve bu defa kum pistte koşacak olmasıyla birinciliğe yakındır. (1) BARİ uyum sağladığı aprantisi ve formunu sürekli geliştirmesiyle rakip görünürken, (2) COCO JAMBOO pist ayırt etmeden adından söz ettirdiği son yarışlarında fit durumda olduğunu belli etmesiyle yazılmalıdır. İdman görünümü ilgi çekerek etkili formunu aynı şekilde sürdüren (3) DREAM DUST ile son yarışını kazanırken kapalı gözlük takılması yararlı gelen (5) GOLDEN FAIRY sırasıyla şans tanınması gereken diğer isimlerdir.

8.Koşu: 1300 çim pistte kazandığı yarışından sonraki iyi durumu devam eden (3) HARD FLOOD ile bir senedir start almayan bir isim olmasına rağmen güç ve kalitesi bu grubun üzerinde olan (6) RAGE OF THE WIND bence ayırt edilmemesi gereken isimlerdir.

9.Koşu: Uygun rakipleri arasında start alacak olan (12) KEEN EYE en son İstanbul çim pistindeki koşusunu etkili sprintiyle 3.tamamlayıp fit durumda görünürken bana göre kazanacaktır.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 4.10.12.3.1.2.9

2.Ayak: 4.6.12.9.3.5

3.Ayak: 3.1.2

4.Ayak: 4.1.2.3.5

5.Ayak: 3.6

6.Ayak: 12