Zevkli yarış programında TOMAR VE GIANT DREAM "İSTANBUL"'in kazanmasını bekliyorum "İSTANBUL"

1.Koşu: 1-2-5-4-7

2.Koşu: 7

3.Koşu: 4-2

4.Koşu: Günün ilk ayağı bana göre zorlu bir yarış ile başlıyor. İlk şansı sezon başı bu pist ve mesafede 1,25,10 ile kazanan, son iki yarışında da 1300'de etkili ikincilikler yapan seri safkan (3) DEGAJ'a tanıyorum. İki ay arası olsa da bu yarışa sıkı işler yaparak hazırlanan grubun kaliteli safkanı (9) ARTEMISA GENTILE ve son yarışını ölçü almadığım G.Kocakaya'nın bindiği (2) BELLO BOY favorimin rakipleri. Altı ay aranın ardından start alacak olsa da bu koşusu için güzel bir hazırlık dönemi geçiren (5) TOYGARIM'a dinçlikle bir çarpı atılmalı. Ankara'daki son yarışında sert rakiplerinden etkilendiği görülen (8) SHIELD MAIDEN sevdiği pist ve mesafede ihmal edilmemeli. Bu kez dişine göre rakiplerini bulan grubun en kaliteli ismi (7) LION FRANCESCO şans verdiğim bir başka isim olup uzun mesafede koştuğu son yarışındaki sıralaması bence gücüyle ölçü olmayan (1) LITTLE FRANKEL ve (10) ROCKET SCIENCE daha sonra değerlendirdiğim isimlerdir.

5.Koşu: Güzel bir form tutup son üç yarışını da pist ayırt etmeksizin kazanma başarısını gösteren işin ehli bir ekibi tarafından hazırlanan (6) THE GLOVE, uyumlu binicisi A.Aslan'la bir kez daha kazanabilir, favorimdir. Ağır sikletine rağmen son yarışlarına nispeten bu kez denk grupta start alan ve son üç koşusunda taktığı "gözlük" aksesuarı bu yarışında yeniden çıkartılan (1) KOCAVEZİR, A.Sözen'le iyi uyum sağlıyor ikinci şans verdiğim isim. Her geçen gün artan formu olduğunu bu pist ve mesafedeki son yakın ara dördüncülüğüyle belli eden (4) RABATTO'suz bence kupon olmaz. Son yarışında bu pist ve mesafede startta 2 boy kalmasına rağmen son 100'deki kuvvetli sprinti ve 1,30,91 ile üçüncü olurken dikkatimi çeken (7) BIG PRIZE, elverişli kilosu ile bir diğer şans verdiğim isim olup Ankara'dan tırnağının ucunda getirilen Abiş'in bindiği (2) MISS DEFNE göz ardı edilmemelidir.

6.Koşu: Günün zevkli ve çekişmeli geçmeye aday yarışı olan Gr-1 Avrasya Koşusu'nda; son üç koşusunu Ankara'da ve İstanbul'da gösterişli bir şekilde kazanmayı başaran Ankara'daki idmanlarında kusursuz bir görünüm sergileyen (1) BURGAS, yine birinciliğe en yakın isim. İlk kez sentetik piste çıktığı son koşusunu da 1500'de Gr-1'de 1,28,69 ile yine kazanmasını bilen ve planlanmış yarış takviminde bu yarış olmadığı için daha önce Go Hero'ya söz veren Halis Karataş'ın yerine bu kez Fransız ünlü jokey Mickael Barzalona ile start alan (3) AEGEAN FINALE, bence Burgas'ın en ciddi rakibi olup bu iki safkan ayırt edilmeden yazılmalı

7.Koşu: 4 Yaşlı Arap safkanlarının 2400 metre çim pistte katılacağı Gr-1 Niğbolu Koşusu'nda; Ankara ve İstanbul çimindeki son uzun mesafeli koşularını kazanmayı başaran fit durumdaki (6) DERYA ATEŞİ, Ankara'dan hazır ve bir o kadar da formda gelip A.Sözen'le yine kazanmaya en yakın isim. Ankara'da 2400 çimde 2,46,04 ile Gr-1 birinciliği bulunan, Bursa'daki son koşusunda 2200 çimde 2,31,18 ile yarım boyla ikinci kalan (7) FUAT AGA, usta ellerde itina ile hazırlanırken, bu kez Karataş'ın binmesi ile favorimin en yakın rakibi. Ankara'daki son koşusunda 2100 kumda Gr-1'de bence öne biraz erken hücum ettiği için 2,29,56 ile ikinci olurken beğendiğim uzun mesafe deneyimi iyi (2) BOZARSLAN uyumlu pilotu G.Kocakaya ile ihmal edilmemelidir.

8.Koşu: Uzun bir aranın ardından katıldığı yarışını 2200 çimde 2,20,21 ve bugün start alacağı jokeyi Mer.Çelik ile kazanan, hafta içi hazırlığında formda görülen (3) GIANT DREAM'in sevdiği pist ve mesafede yine kazanmasını bekliyor, günün bankosu olarak öneriyorum.

9.Koşu: Her yarışını bir öncekinden daha başarılı koşmaya başlayıp bu pistteki son ikinciliğiyle dikkatleri üzerine çeken gelişen forma sahip (2) ÇAĞLAR TAY ve pist ayırt etmeksizin başarılı koşular sergileyebilen grubun en tecrübeli ismi (1) ATTARGAH arasında geçmesini beklediğim birincilik mücadelesine çim pistteki son yarışı başarısız olsa da bir önceki koşusunda 1200 sentetikte etkili bir ikincilik yapan (8) ZORLUBEY'in de katılmasını bekliyorum.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 3-9-2-5-8-7-1-10

2.Ayak: 6-1-4-7-2

3.Ayak: 1-3

4.Ayak: 6-7-2

5.Ayak: 3

6.Ayak: 2-1-8

KAMBOÇYALI ve HEARTLESS en güvendiğim isimler "İZMİR"

1.Koşu: 1-3

2.Koşu: 2-4-6

3.Koşu: 2

4.Koşu: Geçtiğimiz hafta 2200 kumda Şartlı-4'de koşup startta 6 boy kalmasına rağmen 2,29,32 ile yarım boyla ikinci olurken hayli beğendiğim (8) LIVING MY BEST, artan formu ve müsait kilosu ile ilk planda şans verdiğim isim. Her yarışını bir öncekinden daha başarılı koşmaya başlayarak formunu bir adım ileriye taşıyan (4) OĞLUM AYAZ ve İzmir kum pistini çok seven (2) DEEP DELIGHT favorimin öncelikli rakipleri. Bu sezon 1600'de kumda kazanan, bu pist ve mesafedeki dördüncülüğünün ardından kısa bir süre istirahatin yararlı geldiği görülen (3) KEY OF MAGIC ihmal edilmemeli. Gördüğü yarışlarının ardından toparlandığını idmanlarında belli eden (5) CRIME MACHINE diğer şans verdiğim isim olup pist ayırt etmeksizin başarılı yarışlar sergilemeye başlayan (7) BLUE SEAL kuponlarda bulunulmalı.

5.Koşu: İki yarış önce Kocaeli'de 1400'de 1,35,93 ile kazanan, Bursa'daki son Kv-7 yarışı bir nevi bu koşusunun galobu gibi gelen (2) GÜROBASI'na uyumlu aprantisi E.D.Ökten'le ilk şansı veriyorum. İstikrarlı bir form grafiği çizip bu tip mesafelerde ve gruplarda başarılı koşan (3) UZUN MEHMET ve geçen hafta 1200'de k oşup 1,22,71 ile kazanırken formunu bulmuş görülen müsait kilolu (13) GÜNDÜZBABA favorimin rakipleri. Aranın ardından gördüğü yarışları sonrası daha iyi duruma gelen eküri koşma avantajı da bulunan (4) BABACANDIR'dan bu kez farklı bir koşu bekliyorum. Uzun bir aranın ardından yarış görüp kondisyon açığını gideren grubun en kaliteli safkanı (1) NALDÖKENLİ'ye bir çarpı atılmalı. Son yarışında çıkartılan "gözlük" aksesuarı bu yarışında yeniden takılan (6) KENANLI zaman zaman etkili yarışlar koşabilirken sürprizi formunu bulmaya başlayan mesafeye yatkın (7) KILIÇALPER'den bekliyorum.

6.Koşu: Bu sezon koştuğu dört yarışının üçünü kazanan, diğerinde ikincilik yapan (1) BLACK PHANTOM'un her ne kadar dört ay arası olsa da bu yarışa arka arkaya ciddi galoplar yaparak hazırlandı, kalitesi ve dinçlikle başta şans verdiğim isim. Güzel bir form tutup son yarışını 1300'de çimde 1,16,99 ile kazanmayı başaran ve idmanlarında göz dolduran (3) AYURNAMAT, kum pistte de etkili koşabiliyor, ikinci şans verdiğim isim. Üç ay aranın ardından Bursa'da böyle bir grupta koşup dördüncü olduktan sonra daha iyi duruma gelen (5)LIONOF RUNNER, gelişen kondisyonu ile ihmal edilmemeli. İdeal pist ve mesafesinde start alacak olan form durumu da iyi (4) NO HARD diğer şans verdiğim isim olup son iki koşusunu Kocaeli ve Bursa'da bu mesafede kazanarak İzmir'e bir hayli formda getirilen (2) ADAKIZI kuponlarda bulunulmalıdır.

7.Koşu: Bu sezon İzmir'de 1100-1200 çim pistte kazanan, İstanbul'daki son koşusunda 1200'de çimde Gr-1'de beşinci olurken dikkat çeken ve binicisi M.Baydan ile iyi uyum sağlayan (2) RÜZGAR BARIŞ, güzel hazırlığı ve ideal mesafesinde en şanslı isimdir. Kapalı gözlük takıldıktan sonra başarılı yarışlar çıkaran, iki yarış önce bu pist ve mesafede Kv-7'de kazanırken 1,17,49 ile bu rakipleri yanında en iyi dereceyi gerçekleştiren, yine aynı pist ve mesafedeki son koşusunda starttan yaklaşık 3 boy geç çıkmasına rağmen 1,18,20 ile ikinci olurken göz dolduran (1) BABA COŞKAN, güzel formu ve hazırlığı ile bence Rüzgar Barış'ın en ciddi rakibi olacaktır.

8.Koşu: Bu yarışı için Bursa'da güzel bir hazırlık dönemi geçiren, geçen hafta sonu beğenilen 1000/1,02,6 24,0 Ç galobuna ilaveten deklare sabahı 400/25,7 R kısa işinde yeterli form ve kondisyona sahip görülen Smart Robin temcislisi K.Tokaçoğlu'nun bindiği (4) HEARTLESS'i ben tek tutuyorum.

9.Koşu: Son koşularında tabela dışı kalsa da zaman zaman etkili yarışlar sergileyebilen hazırlığınnda beğenilen (8) KRAL TAÇI ve bu sezon 1600 kumda 1,53,53 ile birinciliği bulunan, çimdeki son startında 1300'de startta 5 boy kalıp fazla sıkıştırılmayan kum performansı daha iyi eküri avantajlı (2) SEDOŞCAN arasında geçmesini beklediğim birincilik mücadelesine sonlarda yapacağı etkili sprintiyle (3) SELCAN HATUN'un da katılmasını bekliyorum.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 8-4-2-3-5-7

2.Ayak: 2-3-13-4-1-6-7

3.Ayak: 1-3-5-4-2

4.Ayak: 2-1

5.Ayak: 4

6.Ayak: 8-2-3