23 Temmuz Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda yapılan 6.Koşu Avrasya Koşusu Gr-1 3 ve Yukarı İngilizler 2000 metre çim pistte 6 safkan start alırken start ile birlikte koşunun liderliğini VINCITORE aldı, FINAL DANCE ikinci, AEGEAN FİNALE şeklinde geçilmesi arka grupta 3 safkan da birbirlerini kollamaları ile son vİraj bu sıralama ile dönüldükten sonra son 450’de BURGAS önünde safkanların olması trafik sorunu yaşamamasına dikkat ederek ederek binicisi Vedat Abiş safkanların dışına atını alması son 300’den sonra safkan bariyer dibine gitmek istemesi buna Vedat Abiş izin vermeyip biraz zaman kaybedip  sağ taraftan bir uyarıcı kırbacı ile son 100’de GO HERO’ya faul yapan BURGAS 1.5 boy fark ile 2.02.63 derecesi jokeyi  ve Vedat Abiş ile bütünleşerek kazandı, son 800:0.48.32.oldu. Koşuya protesto çekildi Komiserler kurulu red etti.  Vedat Abiş 5 gün at binmeme cezası ve Jokey Kaza yardım sandığına 3.722 TL. bağış yapacak. BURGAS Vedat Abiş ile 4x4 yaparken hayatında tüm koşularını çim pistte koştu, 24 kez koştu 15 kez çim pistte kazandı. GO HERO üstüne koyarak gitmesi artık gerçek bir grup atı oldu. Koşuyu üçüncü bitiren AEGEAN FİNALE  yabancı jokeyi MİCKAEL BARZALONA ile koşuyu üçüncü bitirirken güç sınırı daha olduğunu düşünüyoruz. FINAL DANCE çok şey kaybetmiş görünürken sezonu kapatmış.

6 numaraya kayıtlı olarak koşan GO HERO isimli atın antrenörü Batuhan TURGUL’ un Kurulumuza vermiş olduğu dilekçesinde; 1 numaralı atın jokeyinin kendi atını engellediğinden neticeyi protesto ettiği bildirilmiştir. Yapılan protesto Kurulumuzca incelenmiş olup, protestonun reddine karar verilmiştir.

1 numaraya kayıtlı olarak koşan BURGAS isimli atın jokeyi Vedat ABİŞ, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden ve suçunu tekerrür ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4. maddesinin (b-2) ve (c-2) bentleri ile uyarınca 5 (beş) gün süreyle yarışlarla ilgili yerlerde geçici sanat icra etmekten yasaklanması ve ayrıca 3722 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.