23 Temmuz Pazar İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda yapılan 7.Koşu Gr-1 Niğbolu Koşusu 4 Yaşlı Araplar 2400 metre çim pistte 7 safkan start aldı. CANCANER 12 boy starta kalınca koşu içinde şansı kalmayıp sonuncu oldu. Start ile birlikte koşunun liderliğini BOZARSLAN aldı temponun düşük olması DERYA ATEŞİ ikinci durumda giderken DEMİRBERKE üçünCü durumda koşunun gidişatı  2400 metre değil sanki 1400 metre koşusu gibi olması son 800’den sonra temponun biraz artması koşuyu forse eden BOZARSLAN'ın dışına son 600’de kolay tempoda CANKO gelmesi iki safkan son vırajı başa baş dönerken içine DERYA ATEŞİ onun içinde DEMİRBERKE liderlik mücadelesinde CANKO bir anda son 200’den sonra içindeki iki safkan DERYA ATEŞİ ve DEMİRBERKE sıkıştırması onların tekrar toparlanmalarına izin vermeyip farkı 2 boya çıkarması 2.47.35 derecesi jokeyi Vedat Abiş ile bütünleşerek kazandı. Son 800:0.53.20 oldu. Koşuda DERYA ATEŞİ ikinci, DEMİRBERKE üçüncü oldu. CANKO 19 kez start aldı 8 kez kazandı, 7 Kez çim pistte koştu 3 kez kazandı. Kum pistte 4 kez koştu 1 kez kazandı, sentetik pistte 8 kez koştu, 4 kez kazandı. İlk kez Gr-1 kazandı. jokey Vedat Abiş üst üste aynı gün iki Gr-1 kazanan Jokey oldu. Koşuya protesto çekildi komiserler Kurulu reddetti. Jokey Vedat Abiş Jokey kaza yardım sandığına 1861 TL bağış yapacak.

6 numaraya kayıtlı olarak koşan DERYA ATEŞİ isimli atın antrenörü Ümit ARSLAN’ ın Kurulumuza vermiş olduğu dilekçesinde; 4 numaralı atın jokeyinin kendi atını engellediğinden neticeyi protesto ettiği bildirilmiştir. Yapılan protesto Kurulumuzca incelenmiş olup, protestonun reddine karar verilmiştir.

5 numaraya kayıtlı olarak koşan DEMİRBERKE isimli atın antrenörü Fahrettin GEZİCİ’ nin Kurulumuza vermiş olduğu dilekçesinde; neticeyi protesto ettiği bildirilmiştir. Yapılan protesto Kurulumuzca incelenmiş olup, protestonun reddine karar verilmiştir.

3 numaraya kayıtlı olarak koşan CANCANER isimli atın antrenörü Cuma DEMİR, atını yeteri kadar eğitemeyerek start makinesinden geç çıkış yapmasına sebebiyet verdiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4. maddesinin (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

4 numaraya kayıtlı olarak koşan CANKO isimli atın jokeyi Vedat ABİŞ, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4. maddesinin (a) ve (b-1) bentleri uyarınca ihtar ve 1861 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.