23 Temmuz Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda yapılan 3. Koşuda son 100'den sonra dışta ICE BEAR binicisi Akın Sözen içinde MYBOYTOMO binicisi Eray Çizik başa baş mücadelesinde burun farkıyla MYBOYTOMO koşuyu ikinci bitirirken 1.19.69 derecesi kazanan safkan kadar başarılı koşup ilk yarışında kazanabilecek güçte görüldü notlarınızı alınız.

23 Temmuz Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda 4.Koşu Şartlı- 4 koşusunda ARTEMISA GENTILE 10 starttan çıkarak binicisi Akın Sözen  ilk 50 metre kuralına uymayarak ön tarafa rakiplerinin önünden geçerken 9 starttan çıkan ROCKET SCIENCE bir anda Vedat Abiş yıkılma tehlikesi olma ihtimaline karşı atını tutarak  LITTLE FRANKEL'ın kulvarına girmesi bu kez LITTLE FRANKEL ön ayakları  ROCKET SCIENCE arka ayaklarına takılması safkan binicisi Eray Çizik ile birlikte yıkılma tehlikesi geçirirken binicisi son anda kafası yere değen safkan ile birlikte yıkılmadan kurtuldu, koşuda orada şansını yitirerek koşuyu 8'inci bitirdi, ilk yarışında bu koşusundaki derecesi ve sıralamasını ölçü almayın ilk yarışında günün sürprizini yapabilecek güçte görülüp notlarınızı alınız.  

23 Temmuz Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda yapılan 5.Koşu Ş.Kaya Kayıkçı Koşusu Handikap 21/H1 1500 metre sentetik pistte 8 Safkan start aldı. Starla birlikte koşunun liderliğini HEVA alırken ikinci durumda RABATTO koşuyu takip etmesi ilk 300 metrede HEVA'yı rahatsız eden olmadığı için tempoyu düşük tutması son 900 den sonra koşunun temposunun artması son 500'de temponun yükselmesi üçünçü duruma BIG PRIZE olması son viraj dönülürken sonra son 100'e kadar lider gelen HEVA'nın temposu düşmesi açığından dış kulvardan içte RABATTO dışında BIG PRİZE başa baş mücadelesinde baş farkıyla RABATTO 1.32.52 derecesi ve Eray Çizik ile santim santim bütünleşerek koşuyu kazandı. Son 800:0.47.52 oldu. İlk yarışında kazanabilecek güçte görüldü, notlarınızı alınız. THE GLOVE'nin binicisi ilk 500 metre yarışın temposunu okuyamadı son viraj dönüldükten sonra girdiği kulvar hatalı olup ilk yarışında THE GLOVE'nin bu koşusunu unutun ilk yarışında çok daha farklı koşacak olup notlarınızı alınız.

23 Temmuz Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda yapılan 6.Koşu Avrasya Koşusu Gr-1 3 ve Yukarı İngilizler 2000 metre çim pistte 6 safkan start alırken start ile birlikte koşunun liderliğini VINCITORE aldı, FINAL DANCE ikinci, AEGEAN FİNALE şeklinde geçilmesi arka grupta 3 safkan da birbirlerini kollamaları ile son vİraj bu sıralama ile dönüldükten sonra son 450’de BURGAS önünde safkanların olması trafik sorunu yaşamamasına dikkat ederek ederek binicisi Vedat Abiş safkanların dışına atını alması son 300’den sonra safkan bariyer dibine gitmek istemesi buna Vedat Abiş izin vermeyip biraz zaman kaybedip  sağ taraftan bir uyarıcı kırbacı ile son 100’de GO HERO’ya faul yapan BURGAS 1.5 boy fark ile 2.02.63 derecesi jokeyi  ve Vedat Abiş ile bütünleşerek kazandı, son 800:0.48.32.oldu. Koşuya protesto çekildi Komiserler kurulu red etti.  Vedat Abiş 5 gün at binmeme cezası ve Jokey Kaza yardım sandığına 3.722 TL. bağış yapacak. BURGAS Vedat Abiş ile 4x4 yaparken hayatında tüm koşularını çim pistte koştu, 24 kez koştu 15 kez çim pistte kazandı. GO HERO üstüne koyarak gitmesi artık gerçek bir grup atı oldu. Koşuyu üçüncü bitiren AEGEAN FİNALE  yabancı jokeyi MİCKAEL BARZALONA ile koşuyu üçüncü bitirirken güç sınırı daha olduğunu düşünüyoruz. FINAL DANCE çok şey kaybetmiş görünürken sezonu kapatmış.

23 Temmuz Pazar İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda yapılan 7.Koşu Gr-1 Niğbolu Koşusu 4 Yaşlı Araplar 2400 metre çim pistte 7 safkan start aldı. CANCANER 12 boy starta kalınca koşu içinde şansı kalmayıp sonuncu oldu. Start ile birlikte koşunun liderliğini BOZARSLAN aldı temponun düşük olması DERYA ATEŞİ ikinci durumda giderken DEMİRBERKE üçüncü durumda koşunun gidişatı  2400 metre değil sanki 1400 metre koşusu gibi olması son 800’den sonra temponun biraz artması koşuyu forse eden BOZARSLAN'ın dışına son 600’de kolay tempoda CANKO gelmesi iki safkan son vırajı başa baş dönerken içine DERYA ATEŞİ onun içinde DEMİRBERKE liderlik mücadelesinde CANKO bir anda son 200’den sonra içindeki iki safkan DERYA ATEŞİ ve DEMİRBERKE sıkıştırması onların tekrar toparlanmalarına izin vermeyip farkı 2 boya çıkarması 2.47.35 derecesi jokeyi Vedat Abiş ile bütünleşerek kazandı. Son 800:0.53.20 oldu. Koşuda DERYA ATEŞİ ikinci, DEMİRBERKE üçüncü oldu. CANKO 19 kez start aldı 8 kez kazandı, 7 Kez çim pistte koştu 3 kez kazandı. Kum pistte 4 kez koştu 1 kez kazandı, sentetik pistte 8 kez koştu, 4 kez kazandı. İlk kez Gr-1 kazandı. jokey Vedat Abiş üst üste aynı gün iki Gr-1 kazanan Jokey oldu.

23 Temmuz Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda  8.Koşu Şartlı- 3 koşusunda EARTH AND GRAY  son 200' de safkanların dışında 7'inci durumda olan safkan binicisi Mustafa Çiçek ile ön grupla arasında 7 boy fark olması yapmış olduğu güzel sprinti ile koşuyu baş farkıyla ikinci bitirirken son iki yarışında İstanbul çim pistinde başarısız kalan safkan 39.cu yarışında ilk kez Mustafa Çiçek ile  start alan safkan ilk yarışında günün sürprizini yapabilecek güçte görüldü notlarınızı alınız.

23 Temmuz Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda yapılan 9.Koşu Maiden 3.Yaşlı Araplar 1400 metre sentetik pistte son 100'de içte ÇAĞLAR TAY binicisi Vedat Abiş dışında binicisi S.Altay ile ATTARGAH başa baş birincilik mücadelesinde baş farkıyla 1.37.46 derecesi  ile S.Altay ile ATTARGAH ile burun farkıyla kazandı, son zamanlarda başarılı koşular çıkaran binici 916 koşuda at bindi, 63 koşu kazandı.  %7'lik başarılı yılbaşına kadar %10 bulur.

İzmir Pazar

23 Temmuz Pazar günü İzmir Şirinyer Hipodromu'nda 1.Koşu ilk kez koşan 2 Yaşlı taylar son 300'de koşunun liderliğini yapan ALL COME TRUE binicisi Nevzat Avcı dışından NO MORE SECRET binicisi E.Aktuğ  iki tay kazanma mücadelesinde arka grubu 23 boy bölmeleri yarım boy fark ve 1.16.77 derecesiyle ALL COME TRUE kazanırken, NO MORE SECRET 1.16.83 derecesi ile ikinci koşuyu bitirdi. Aynı gün diğer maiden'ı kazanan ÇILGIN ÇINAR 1.17.65 derecesinden daha iyi derece yapması ilk yarışında Maiden'den NO MORE SECRET çıkacak güçte görüldü notlarınızı alınız.

Not Hayatının ilk yarışında SEATTLE CITY son 700'de sakatlandı Saha Veteriner Hekimlerince muayene edilirken atın sağ ayakta topallık tespit edilmiş olup, at Hastanesine sevk edilmiştir.

23 Temmuz Pazar günü İzmir Şirinyer Hipodromu'nda 4.koşuda son 200'den sonra ANOTHER LOVE içindeki BLUE SEAL son 50'de hakim olup son metrede dışından OĞLUM AYAZ burun farkıyla ANATHER LOVE avlanmasına rağmen koşuyu ikinci bitiren safkan ilk yarışında günün sürprizini yapabilecek güçte görüldü notlarınızı alınız.

23 Temmuz Pazar günü İzmir Şirinyer Hipodromu'nda 6.Koşu 1400 kum pistte  son 200'de BIRD ROSE orta kulvarda el oynatmadan lİderliği alması daha sonra dışından kazanacak gibi gelen AYURNAMAT'ın yanına doğru açılırken at göstererek B.M.Mırık koşuyu BIRD ROSE  ile kazandı. Son iki yarışında KG ile başarılı olamayıp bu koşusunda KG takılmamasının safkana yararlı geldiği görülüp ilk yarışında yine kazanabilecek güçtedir.