15 Ağustos Salı günü Kocaeli Kartepe Hipodrom'unda 2000 metre kum pistte yapılan, 4 Yaşlı Arap safkanlarının katıldığı 9.Koşusu olan Şartlı-3/D/Y-1 Koşu’da 12 safkan start aldı. Starttan düzgün çıkış yapmasına rağmen 1600 startı geçilirken MEHİR ABLA barıyerleri kırarak iç pistte girdi. Binici atın üstünden kaldı düşmedi. Komiserler kurulu 12 atın koştuğu koşuda 6 biniciyi komiserler kuruluna çağırdılar.

Komiserler Kurulu Raporu

1 numaraya kayıtlı olarak koşan DENİZİNKIZI isimli atın binicisi Sezer ÇELİK ; koşunun son düzlüğünde fazla sayıda kamçı kullanarak (6 adet) yarış usul ve nizamlarını ihlal etmekten dolayı Komiserler Kuruluna çağrılmış ve savunma istem tutanağı tebliğ edilmiştir. Kendi isteği üzerine konu ile ilgili savunmasını yasal süresi (7 gün ) içerisinde vereceğini ifade etmiş olup, gerekli işlem savunmasını takiben yapılacaktır.

1 numaraya kayıtlı olarak koşan DENİZİNKIZI isimli atın binicisi Sezer ÇELİK ; son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarını ihlal etmekten dolayı Komiserler Kuruluna çağrılmış ve savunma istem tutanağı tebliğ edilmiştir. Kendi isteği üzerine konu ile ilgili savunmasını yasal süresi (7 gün ) içerisinde vereceğini ifade etmiş olup, gerekli işlem savunmasını takiben yapılacaktır.

2 numaraya kayıtlı olarak koşan FRENKLİ ATEŞİ isimli atın binicisi İbrahim Sefa SÖĞÜT ; start çıkışı usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarını ihlal etmekten dolayı Komiserler Kuruluna çağrılmış ve savunma istem tutanağı tebliğ edilmiştir. Kendi isteği üzerine konu ile ilgili savunmasını yasal süresi (7 gün ) içerisinde vereceğini ifade etmiş olup, gerekli işlem savunmasını takiben yapılacaktır.

3 numaraya kayıtlı olarak koşan REŞİDE isimli atın binicisi Aytek DÜLGER , start çıkışı ve ilk viraj dönülürken usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4. maddesinin (c-2) bendi uyarınca; 7 (yedi) gün süreyle idman yeri dışında, yarışlarla ilgili her türlü yerlerden geçici sanat icra etmekten yasaklanması cezası ile cezalandırılmıştır.

6 numaraya kayıtlı olarak koşan MUHBİR isimli atın binicisi Çağlar TAŞÇI , start çıkışı usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4. maddesinin (a) ve (b-1) bendleri uyarınca ihtar ve 1861 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

6 numaraya kayıtlı olarak koşan MUHBİR isimli atın binicisi Çağlar TAŞÇI; son düzlüğünde usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarını ihlal etmekten dolayı Komiserler Kuruluna çağrılmış ve savunma istem tutanağı tebliğ edilmiştir. Kendi isteği üzerine konu ile ilgili savunmasını yasal süresi (7 gün ) içerisinde vereceğini ifade etmiş olup, gerekli işlem savunmasını takiben yapılacaktır.

7 numaraya kayıtlı olarak koşan NADİDE HAYAT isimli atın binicisi Berkant GÖKÇE, Uygunsuz biniş yaparak yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden dolayı. Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4. maddesinin (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

8 numaraya kayıtlı olarak koşan İBRİŞİM HANIM isimli atın binicisi Eren Dursun ÖKTEN ; start çıkışı ve son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarını ihlal etmekten dolayı Komiserler Kuruluna çağrılmış olup, ancak Hipodrom Müdürlüğünden çıkış yaptığından dolayı kendisine savunma istem tutanağı tebliğ edilememiştir.