SPEEDY EDA Sevdiği Pistte ve Etkili Formuyla Güvendiğim İsim "ANKARA"

1.Ayak: Satış-2 koşu ile başlayacak olan altılının ilk ayağında; bu gruptan üstün olduğuna inandığım (2) THE PLUCKY'i jokeyi Ö.Yıldırım ve yatkın olduğu mesafede en şanslı isim olarak görüyorum. İstanbul 1600 çim pistindeki son koşusunu kazanarak etkili formunu sürdüren (5) SOL NACIENTE ile bu yarışında çıkış yakalayabileceğini düşündüğüm (1)BARONIAL yakın rakip gördüğüm isimlerdir.

2.Ayak: Başarılı ikincilikleri sonrası 124 günlük bir ara vermiş olmasına rağmen (7) KOCAUMAR'dan bu grupta iyi bir performans sergilemesini bekliyorum. Yarış yaşamına üçüncülükle başlayan (8) KOMİK KOMEDYEN ile çim pistte ümit verdiği son koşularıyla (6) KING CHARLIE rakipleridir. Kısa bir istirahatin ardından idmanlarını hızlandıran (1) AEGEAN THESTORM güven verirken, (2) EL LORD tabeladan düşmeyip bir süre dinlendirilerek gelişme kaydetmesiyle devreye girebilir. İlk çim yarışını koşacak olan (9) ŞERDİL sürprizimdir.

3.Ayak: Bugüne kadar start aldığı çim yarışlarında daha iyi gruplarda adından söz ettirerek gücünü kanıtlayan (1) BLOOM DANCER ilk kez kum pistte start alacak olsa da benim başta önereceğim taydır. Koştuğu üç yarışın ikisinden zaferle ayrılan (7) PRIME jokeyi V.Abiş ile birincilik mücadelesi verecek olup, bugüne kadar start aldığı koşularında adından söz ettirerek gücünü gösteren (9) SELANİK KISÇESİ şansı yüksek diğer kısraktır. 1400 kum pistteki son yarışını 1.29.46 ile kazanan (6) NOIR PRINCESS ile üst üste kazanarak en son İstanbul çimindeki koşusunu tabela dışında bitiren (4) LAMENT OF VICTORY'i de değerlendiriniz.

4.Ayak: Çim pistteki son 1000 metrelik sürat koşusunu kazanırken 0.57.27 derece elde ederek müthiş bir performans gösteren (3) ARDAŞAH rakiplerinden bir adım önde gördüğüm isimdir. Adından söz ettirdiği son yarışlarında fit durumda gördüğüm (6) SPOKESMAN yakın rakibi olup, 1600 ve 1400 çim pistteki son iki koşusunu üst üste kazanan (5) SER VEYRON yine devreye girecek güçtedir. 62 kilo ile start aldığı son çim yarışını ikinci bitiren (2) ANTIOCHOS iyi durumuyla özlediği birinciliğe ulaşmaya çalışacaktır.

5.Ayak: Çim piste çıktıktan sonra start aldığı yarışların tümünde iyi koşarak üst sıralardan düşmeyen (6) BEKİRABİ'yi sevdiği uzun mesafede ve formda aprantisi E.Çizik ile başta öneriyorum. Kazandığı yarışı sonrası Kv-6 koşuda mücadele ederek yakın ara beşinci olan (5)FOTOKIZI mesafe uzadıkça daha iyi koşan bir kısrak olmasıyla ciddi rakibidir.

6.Ayak: Kocaeli 1400 kum pistinde 1.27.05 ile kazanıp tekrar Ankara'ya dönerek 1500 kum pistteki Kv-7 koşusunda üçüncü olan (2) SPEEDY EDA programdaki en güvendiğim isim olup, tek yazabilirsiniz.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 2.5.1

2.Ayak: 7.8.6.1.2.9

3.Ayak: 1.7.9.6.4

4.Ayak: 3.6.5.2

5.Ayak: 6.5

6.Ayak: 2

Formda ENKANTO Kazanmasını Beklediğim İsim "İZMİR"

1.Koşu: 1.2.4.3

2.Koşu: 3.1.8

3.Koşu: 1

4.Koşu: 63 kilo ile kısa mesafede elde ettiği son dördüncülüğü etkili olan (5) DICAPRIO rakiplerinden bir adım öndedir. Tabelada yer bulduğu son yarışına göre (6 PERFECT RUNNER ve birinciliğe adım adım yaklaşan (3) KARA MEHMET rakipleri olup, (7) GALVATRON'u aşama içerisinde gördüğüm son dördüncülüğüne göre yazmanızı tavsiye ederim. Önde iyi bir tempo bulursa (8) GİRİSKİN bitirmeye çalışacak olup, (4) COOL IMAGE kuvvetli sprinti ile gelerek 1700 çim pistteki son koşusunda fotoyu önde geçmesiyle değerlendirilmelidir. Kilosunun ağır olmasına rağmen iyi durumu süren (1) BLUE THUNDER sonraki ihtimaldir.

5.Koşu: Handikap-15 yarışta; formunu bu grup için yeterli bulduğum (3) BIRD ROSE birinciliğin en güçlü adayıdır. 1600 ve 1900 kum pistteki son iki koşusunu üst üste kazanan (4) CRIME MACHINE en ciddi rakip görünürken, önde boş kalması halinde süratli (1) MASTER CHEF çıktığı gibi bitirmeye çalışacaktır. Tabelada yer bulduğu son koşuları ışıklı (7) MINGUINHO güven verirken, (5) MENAS ses getirebilecek diğer kısraktır. Beş ay aradan sonra koşacak olsa da (8) KAPIBHA ile kilosunun uygun olmasının verdiği avantajı iyi değerlendirmesi durumunda (11) HONEY PARADISE'de etkili koşabilir.

6.Koşu: Seri birincilikleri ardından Gr-3 yarışta start alarak başarılı ikincilik elde eden (8) YALI EFESİ ile çim pistteki son koşularında adından söz ettirerek formda gördüğüm (3) TUNÇ SİPERİ arasındaki mücadele bence yarışın birincisini belirler.

7.Koşu: İlk startını tabela dışında tamamlayıp bir süre geri alınan (3) RAND ROWER bu grupta ilk şansa sahiptir. Yarış gördükten sonra dikkat çeken hazırlıklarında gelişme içerisinde olduğunu gördüğüm (5) SAVER BOY ile bu koşusuna biraz daha iyi durumda girecek olan (4) RUN TO GLORY yakın rakipleri olacaktır.

8.Koşu: Mesafe ayırt etmeden son çim yarışlarında adından söz ettirerek formda gördüğüm (3) ENKANTO'nun kazanmasını bekliyorum.

9.Koşu: Kocaeli'deki son yarışını üçüncü tamamlayıp formunu daha da geliştiren (3) SEDOŞCAN'ı rakiplerinden bir adım önde görüyorum. Biraz daha güçlü rakipleri arasındaki son koşusunu fazla ölçü almadığım (4) BAŞ KISRAK hemcinslerinin yanında bu kez farklı koşabilecek güçtedir. İdman pisti görünümü gayet sağlıklı olan (5) FRENKLİ ÇİÇEĞİ kendini unutturduğu yarışlarda sahneye çıkabilen bir isim olup, (1) DUYGUDENİZİM gelişme içerisinde olmasıyla ben de varım diyebilir.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 5.6.3.7.8.4.1

2.Ayak: 3.4.1.7.5.8.11

3.Ayak: 8.3

4.Ayak: 3.5.4

5.Ayak: 3

6.Ayak: 3.4.5.1