KOŞU NO: 3

Koşuda 8 numarada kayıtlı MURAD isimli atın start mahallinde yapılan kontrolünde burnunda kanama tespit edilmiştir. At, saha veterinerliği raporuna istinaden koşudan çıkarılmıştır.

Koşuda 7 numarada kayıtlı SOLIT FRIEND isimli atın Binicisi EREN DURSUN ÖKTEN, koşunun son düzlüğünde atın ön koluna vurarak usulsüz kamçı kullanmış, yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici EREN DURSUN ÖKTEN; ifadeye çağırılmış ve savunma istem tebligatı yapılmıştır. Kendi isteği üzerine savunmasını yapmak üzere 7 gün süre verilmiştir.

KOŞU NO: 5

Koşuda 11 numarada kayıtlı CAPTAIN FUTURE isimli At, start mahallinde kantarmasının kopması sebebiyle koşudan çıkarılmıştır. Atın Antrenörü MELEK ÖZGÜL; 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrasının (A) bendine göre İhtar cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 7

Koşuda 1 numarada kayıtlı STEPS OF IRON isimli atın Antrenörü GÜRCAN TURAN Kurulumuza vermiş olduğu dilekçesinde; 3 numarada kayıtlı SELLYBOY isimli atın, son düzlükte atının aksiyonunu bozduğu gerekçesiyle koşuya protesto ettiğini bildirmiştir. Yapılan inceleme sonucunda Protesto, oy birliği ile reddedilmiştir.

Koşuda 3 numarada kayıtlı SELLYBOY isimli atın Binicisi MUSTAFA ÇİÇEK, son düzlükte hatalı kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici MUSTAFA ÇİÇEK; 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrasının (A) VE (B-1) bentlerine göre İhtar ve 1861 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

Koşuda 5 numarada kayıtlı KING BORA isimli atın Binicisi SERCAN TIRPAN, koşuda usulsüz kamçı kullanarak yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici SERCAN TIRPAN; ifadeye çağırılmış ve savunma istem tebligatı yapılmıştır. Kendi isteği üzerine savunmasını yapmak üzere 7 gün süre verilmiştir.

KOŞU NO: 8

Koşuda 4 numarada kayıtlı ANAYURT isimli atın Binicisi BERKANT GÖKÇE, 600 virajında hatalı kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici BERKANT GÖKÇE; 6132 Sayılı Kanunun Değişen 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. Maddesinin 1. Fıkrasının (C-2) bendi gereğince idman yeri dışında, yarışlarla ilgili yerlerde 5 gün sanat icrasından men cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 9

Koşuda 8 numarada kayıtlı NİNOŞ CAN isimli at, starttan çıktıktan sonra binicisini düşürmüştür. Binici ÇETİN CANPOLAT, ileri tetkikler için hastaneye sevk edilmiştir.