30 Eylül Cumartesi günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda yapılan 3. koşuda 2 numarada kayıtlı ÖZNİHAT isimli atın binicisi Alican İNCİ son düzlükte usulsüz kamçı suretiyle yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden dolayı istenilen savunmasını 07.10.2023 tarihinde Kurulumuza getirmiş olup konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi (c-2) bendi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 123/6. maddesi gereği (08.10.2023 gününden başlamak üzere 7 (yedi) gün süreyle idman yeri dışında yarışlarla ilgili her türlü yerlerden geçici sanat icrasından men ayrıca 1.861 TL para cezası ile cezalandırılmıştır

05 Ekim Perşembe günü İzmir Şirinyer Hipodromun’da yapılan 3. koşuda 5numarada kayıtlı KÜŞİ isimli atın binicisi Müslüm BAYDAN son düzlükte fazla sayıda kamçı kullanmak (7 kamçı) suretiyle yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden dolayı istenilen savunmasını 07.10.2023 tarihinde Kurulumuza getirmiş olup konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi (c-2) bendi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 123/6. maddesi gereği (08.10.2023 gününden başlamak üzere 7 (yedi) gün süreyle idman yeri dışında yarışlarla ilgili her türlü yerlerden geçici sanat icrasından men ayrıca 1.861 TL para cezası ile cezalandırılmıştır

 

16 Ekim Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda yapılan 3.Koşu’da; 1 numarada kayıtlı KING OF SOLID isimli atın Antrenörü İSMAİL ALPUĞUR Kurulumuza vermiş olduğu dilekçesinde; 3 numarada kayıtlı KINESIS isimli atın, son düzlükte atının aksiyonunu bozduğu gerekçesiyle koşuya protesto ettiğini bildirmiştir. Yapılan inceleme sonucunda Protesto, oy birliği ile reddedilmiştir. Koşuda 3 numarada kayıtlı KINESIS isimli atın Binicisi ALİCAN İNCİ, son düzlükte hatalı kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici ALİCAN İNCİ; 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrasının (A) ve (B-1) bentlerine göre İhtar ve 3722 TL para cezası (TEKERRÜR) ile cezalandırılmıştır.

16 Ekim Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda yapılan 6.Koşu’da; 7 numarada kayıtlı NOYAN isimli atın Binicisi FURKAN KARAKURT, koşuda genel hükümlerde belirtilen kamçı sayısından fazla sayıda kamçı kullanarak yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici FURKAN KARAKURT; 6132 S.K. 4. Mad. (C-2) Bendi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 123/6 Maddesi gereğince 1861 TL para cezası ve 7 gün süre ile idman yeri dışında, yarışlarla ilgili yerlerde sanat icrasından men cezası ile cezalandırılmıştır.

09 Ekim Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda 3. Koşuda 7 numarada kayıtlı SOLIT FRIEND isimli atın Binicisi EREN DURSUN ÖKTEN, koşunun son düzlüğünde atın ön koluna vurarak usulsüz kamçı kullanmış, yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici EREN DURSUN ÖKTEN; 6132 S.K. 4. Mad. (C-2) bendi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 123/6 Maddesi gereğince 1861 TL para cezası ve 7 gün süre ile idman yeri dışında, yarışlarla ilgili yerlerde sanat icrasından men cezası ile cezalandırılmıştır.

17 Ekim Salı günü Adana Yeşiloba Hipodromu’nda yapılan 2. Koşu’da; 1 numaralı VİTAL isimli at koşu sonrası binicisi Fesih ÇETİNBAŞ' ı düşürmüştür. Yapılan muayenelerde binici de ve atta herhangi bir sağlık sorunu tespit edilmemiştir.

17 Ekim Salı günü Adana Yeşiloba Hipodromu’nda yapılan 4. Koşu’da;7 numaraya kayıtlı olarak koşan YAŞAM isimli atın binicisi Özcan YILDIRIM ile son düzlükteki usulsüz kulvar değişiklikleri ve atın performansı hakkında görüşülmüş olup, binici atının ön sol nalının koşu esnasında düştüğünü beyan etmiştir. Kurulumuzca görüntülerin incelenmesi neticesi padoktan start çıkışına kadar atın ön sol nalının mevcut olduğu ve koşu esnasında düştüğü tespit edilmiştir.

17 Ekim Salı günü Adana Yeşiloba Hipodromu’nda yapılan 5. Koşu’da;3 numaraya kayıtlı YAMANEMİR isimli atın koşu sonrası Saha Veteriner Hekimlerince yapılan muayenesinde ön sol ayakta topallık tespit edilmesi nedeniyle 7 ( yedi ) gün rapor verilerek, detaylı tetkik için At hastanesine sevk edilmiştir.