MELİHİN İZİ Kumda Çok Daha Farklı Bir İsim "BURSA"

1.Ayak: Maiden yarış ile başlayan ilk ayakta; çim pistte ikinci bitirdiği ilk startında dikkatimi çeken (4) JESKO ile yine koşu hayatına ikincilikle başlayıp çok daha iyiye giden (2) ERIDANUS önde gelen taylardır. 147 gün aradan sonraki yarışını beşinci bitirerek kondisyonunu üst seviyeye çıkartan (11) WEDNESDAY BUS güven verirken, (6) MYTH WIND yarış yaşamına yeni başlayacak olsa da ilgi çeken hazırlıklarıyla yazılmalıdır. Dördüncü bitirdiği ilk koşusu sonrası hızla kendisini geliştiren (7) PRENS KAYRA ise sürprizimdir.

2.Ayak: Çim pistteki son iki koşusunu üst üste kazanan (4) LİKAKİ'den devam eden formu ile yine başarılı bir performans sergilemesini bekliyor, rakip olarak ikincilik serisi sonrası kazanacak formunu bulan (3) HALO DAYI'yı tavsiye ediyorum. (2) BOUKEPHALOS her ne kadar son yarışlarında bekleneni verememiş olsa da güven verirken, (5) SWEPS uzun mesafe performansı iyi olması ile devreye girebilir. Az farkla kaybederek son yarışını ikinci bitiren (8) ANZAKLI bu ayağın sürprizi olacaktır.

3.Ayak: 1400 çim pistteki son Kv-8 koşusunu kazanan (1) MELİHİN İZİ kumda çok daha iyi koşarak bugüne kadar dört defa fotoyu önde geçmesi ve jokeyi M.Akyavuz ile tek atımdır.

4.Ayak: 62 kilo ile start alacak olsa da grubun en formda ismi olan ve son koşusunu kazanan (1)  SELLYBOY'u kendisini tanıyan jokeyi M.Çiçek ile başta tutuyorum. Bir süre geri alındıktan sonra start alacak olsa da bugüne kadar daha iyi gruplarda bile etkili koşabilen (7) SPECIAL OF THE HORSES İzmir'de hazırlanmasıyla iddialıdır. Son yarışında kapalı gözlük denenip bu koşusunda yine takacak olan (3)MASTERCLASSMAN çıkış içerisinde olması ile dikkate alınmalıdır.

5.Ayak: Kısa mesafelerdeki son yarışları etkili olan (2) İŞİN ASLI'nı dişilere ait olan bu koşuda en şanslı isim olarak görüyorum. Uzun mesafedeki son koşusunu az farkla ikinci tamamlarken formunu bulmaya başladığını belli eden (8) EXCLUSIVE LADY mutlaka şans tanınması gereken diğer kısrak olup, (11) THE ATHLETIC dikkat çeken son üçüncülüğünde gelişme içerisinde olduğunu belli etmesiyle ses getirebilir. (1) KIMONO son yarışında tabela dışı kalsa da bir önceki 2000 kum yarışını kazanmasıyla daha sonraki ihtimaldir.

6.Ayak: Kum pistteki ikinciliği sonrası çim pistte varlık gösteremeyen (3) VEZİRKÖPRÜ'yü bu rakipler arasında başta değerlendirmenizi öneriyorum. (1) CİDALI çim pistte adından söz ettirirken farklı durumda gireceği bu yarışında mutlaka yazılmalıdır. Handikap-14 koşusunu üçüncü bitirip ardından Kv-8 koşuda etkisiz kalan (4) POLAT AĞA bu grupta farklı koşmasını beklediğim isim olup, idman görünümü ilgi çekmesiyle (2) NUSRAT ETKİSİ'ne dikkat edilmelidir.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 4.2.11.6.7

2.Ayak: 4.3.2.5.8

3.Ayak: 1

4.Ayak: 1.7.3

5.Ayak: 2.8.11.1

6.Ayak: 3.1.4.2

İlk Yarışı Dikkat Çekici KANEKONUN TORUNU Bu Defa Kazanabilir "ELAZIĞ"

1.Ayak: Üst sıralarda yer bulduğu yarışları sonrası formunu koruyan (3) BAHELE'yi öncelikle değerlendirmenizi öneririm. Bu pist ve mesafedeki son koşusunu kazanırken 1.26.60 derecesiyle beğendiğim (1) MİR SILASI rakip görünürken, adından söz ettirdiği son yarışları ışıklı (8) HOŞSEDA bu ayağın olmazsa olmazıdır. Tabela dışında bitirdiği koşusu sonrası idman görünümü ilgi çeken (4) YOLLAR SENİN ile farklı koşmasını beklediğim (2) SİLOTİ'ye dikkat edilmeli.

2.Ayak: Yarış hayatının ilk koşusundaki üçüncülüğünde etkili sprinti ile gelerek kabiliyetli bir isim olduğunu belli eden (4) KANEKONUN TORUNU bu defa kazanmasını beklediğim taydır.

3.Ayak: Son altıncılığında iyi mücadele vererek fotoya yakın temposu düşen (5) CİHANIN GÜLÜ bu kez dişilere ait olan bu yarışta favorimdir. Bu haftaki pist çalışmalarında daha fazla göze çarpan (6) HOŞGÜLHAT jokeyi F.Yardımcı ile farklı koşmasını beklediğim isim olup, (7) KAPGEL iyi bir form tutmasıyla mutlaka değerlendirilmelidir. Kendini geliştirmeye başladığını son ikinciliğinde gösteren (9) AKTAŞIN GÜLÜ, düzlük sprintini gerçekleştirebilirse (8) MÜLAYİM ve çıkış içerisindeki (4) GUPSEZEN sürprizde önerilerim.

4.Ayak: Son koşusunu beşinci bitiren (4) CANSIN HATUN'un bu defa daha iyi koşmasını bekliyorum. Üçüncü tamamladığı yarışı ardından formunu üst seviyeye taşıyan (2) ABJARIN OĞLU en ciddi rakip gördüğüm isim olup, 1200 kumda kazanıp ardından 1500 kum pistte ikincilik elde eden (1)NOIRDRAGON'da yazılmalıdır.

5.Ayak: Son günlerin yükselişte olan kısrağı (4) GÜZEL GÜMÜŞKAN'ı jokeyi N.Altın ile en şanslı isim olarak görüyorum. Ayağına çabuk (6)SIESTRA mesafenin kısa olması ile çıktığı gibi bitirmeye çalışacak olup, üçüncü tamamladığı son koşusu ışıklı (3) İNCİNİN KIZI yazılmalıdır. 63 kilo ile yakın ara beşinci bitirdiği son yarışında dikkatimi çeken (7) ÖYKÜ CAN ile her ne kadar en fazla ağırlığı taşıyacak isim olsa da fit durumdaki (1) PINA COLADA bu ayağın şanslı diğer isimleridir.

6.Ayak: Kısa mesafenin verdiği avantajı iyi değerlendirmesi durumunda (9) ASLINURAY çıktığı gibi beyaz bayrak ayna yapabilir. 1500 kumdaki son yarışıın üçüncü tamamlayan (3) OĞLUMRECEP jokeyi F.Yardımcı ile bu kez kazanacak kadar iyi durumda görünüp, üst sıralardan düşmeyen formda diğer safkan (2) BOZTEPEBEYİ dikkate alınmalıdır.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 3.1.8.4.2

2.Ayak: 4

3.Ayak: 5.6.7.9.8.4

4.Ayak: 4.2.1

5.Ayak: 4.6.3.7.1

6.Ayak: 9.3.2