Uzunlarda İyi Koşan ANARRES Uygun Kilosuyla Güvendiğim İsim "İSTANBUL"

1.Ayak: İstikrarlı koşarak en son Bursa 1500 çim pistinde 61 kiloyla kazanan (5) NAİFOĞLUM uyum yakaladığı jokeyi Mertcan Çelik ile favorim. İki yarış önce 1500 sentetik kumda kazanan (2) LEONİDAS çim piste de yatkın olmasıyla güven verirken, 2400 çim pistteki son koşusunu az farkla ikinci bitiren (6) ALAVARA şansı yüksek diğer isimdir. Grubun formda diğer ismi (4) YÜCEKAN'ın da pist ve mesafeye olan uyumu ile etkili koşmasını beklediğim bu yarışında mutlaka değerlendirilmesi taraftarıyım.

2.Ayak: Handikap-16 yarışta; üst sıralardan düşmeyen (2) BRAVE THE STORM jokeyi A.Kurşun ile kazanmaya biraz daha yakındır. Rakiplerine göre kilosu uygun (4) UYGURUNOĞLU yakaladığı formu ile rakip görünürken, süratli yapısıyla (3) DEGAJ beyaz bayrak ayna yapmaya çalışacaktır. Yarış hazırlıklarındaki ilgi çeken görünümü ile (1) PRINCE OF DARKNESS ile son üçüncülükleri ışıklı (5) ASİL UTKU'ya da dikkat ediniz.

3.Ayak: 1400 metredeki etkili ikinciliği sonrası iyi formu süren (6) SÜPERMEN mesafe ayırt etmemesiyle önde gelen isimdir. Güçlü sprinti ile yakın aralarla tamamladığı son yarışında dikkatimi çeken (7)KRALÖMER'den bu defa çok daha iyi sonuç almasını bekliyorum. Son üç koşusunu üst üste kazanarak müthiş bir form tutan (2) KÖÇEK ile yine son haftaların istikrarlı ve başarılı safkanı (4) YAVUZ REİS'i de yazmanızı öneririm.

4.Ayak: 1300 sentetik kum pistteki son yarışını kazanırken 1.17.55 derece elde eden seri kısrak (2) ALKIZ yine jokeyi Gökhan Kocakaya ile önde gelen isimdir. Etkili sprinti ile gelerek ikinci tamamladığı son 1300 metrelik sentetik kum yarışını beğendiğim (1) TESORO bu kez mesafenin biraz daha uzaması avantajıyla rakip gördüğüm isimdir. (3) SULTANS SPIRIT 1200 ve 1300 mesafelerde ikide iki yaparak kalitesini kanıtlarken, henüz Maiden bir isim olsa da start aldığı yarışlarında iyi gruplarda adından söz ettiren (7) MONTRESTA'yı ıskalamayın derim.

5.Ayak: Uzun mesafelerde iyi koşarak en son 2200 çim pistte az farkla ikinci olan (2) ANARRES kilosunun uygun olmasının verdiği avantajı iyi değerlendirmesi halinde bence kazanacaktır, tek yazmanızı uygun karşılıyorum.

6.Ayak: 2 yaşlı İngilizlerin Şartlı-1 mücadelesinde; eksiksiz ve kusursuz yarış hazırlıklarıyla ilerisi için ümit veren bir isim olan (6) NO PASARAN'ı en şanslı isim olarak görüyorum. (12) SOFONISBA Artemısa Gentıle ile tam kardeş olmasıyla güvendiğim bir isim olmasının yanısıa ilgi çeken idman görünümüyle de iddialıdır. Her geçen gün kondisyonunu geliştirmekte olan (4) DRAGONS SON ile yeterli kondisyona sahip (9) RUN FOR HOPE üst sıralarda kendilerine yer bulabilecek güçteki diğer isimler.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 5.2.6.4

2.Ayak: 2.4.3.1.5

3.Ayak: 6.7.2.4

4.Ayak: 2.1.3.7

5.Ayak: 2

6.Ayak: 6.12.4.9

Formunu Bulan ERTEGİ Risk Edilebilir "ELAZIĞ"

1.Ayak: Ankara'dan iyi hazırlanarak gelen (2)KILIÇOSMAN rakiplerine göre bir adım önde gördüğüm isimdir. Kazandığı 1200 kum yarışı sonrası etkili formu devam etmesiyle (8) SAHRA KASIRGASI rakip görünürken, gelişme içerisindeki (4) BARGIRAN'ı mutlaka yazmanızı öneririm. 1600 kumdaki son koşusunda fotoyu önde geçen (1) BERKAY FIRTINASI şansı yüksek diğer bir isim olup, (5) KEMİYETGÜZELİ'ni mutlaka yazmanızı tavsiye ederim. 800 metrelik yarış galobu ilgi çekici (6) ZEKİ KIZ ile starttan düzgün çıkarsa (7) CERRAHPAŞALI bu ayağın sürprizleri olacaktır.

2.Ayak: Maiden koşuda; formunu yeterli karşıladığım (6) HAZARBEY tabeladan düşmediği son yarışlarına göre bu kez fotoyu önde geçebilecek güçtedir. Formunu her geçen gün üst seviyeye çıkarmakta olan (4) DİLŞAD BEY ile son koşusunu Diyarbakır'da ikinci bitiren (5)EŞKİYABEYİ mutlaka değerlendirilmeliler.

3.Ayak: Son yarışlarındaki başarılı ve istikrarlı performansıyla dikkatimi çeken (7) MUHAREBE'yi en şanslı isim olarak görüyorum. (6) İZ PEŞİNDE son koşusuna göre daha müsait rakiplerinin yanında bu defa üst sıraları zorlayacak güçte bir isim olup, çıkış içerisinde gördüğüm (5) TANERHAN'ı mutlaka değerlendirmenizi öneririm. 2000 kumdra kazandığı yarışı sonrası formu devam eden (1) HASOĞLUM 63 kiloya rağmen eküri koşma avantajına sahip bulunması ile mutlaka şans tanınması gereken diğer isimdir.

4.Ayak: Bu pist ve mesafede start aldığı son koşusunu az farkla Arapdamat'ın gerisinde ikinci bitiren (3) ERTEGİ'nin bu defa jokeyi Necmi Altın ile rövanşı almasını bekliyorum.

5.Ayak: İstanbul'dan geldikten sonra ikinci tamamladığı yarışında beğendiğim (6) SEZGİNER'in bu defa kazanarak Maiden'dan çıkabileceği görüşündeyim. Tabeladan düşmediği koşuları sonrası iyi hazırlanan (7) VIGILANCE ile grubun tecrübeli isimlerinden olan ve tabelanın iyi yerlerinde göründüğü koşularından sonra kusursuz hazırlanan (1) İMTİHAN rakipleridir.

6.Ayak: Rakiplerine göre kilosu biraz ağır olmasına rağmen (1)ÜNLÜNÜN GÜLÜ'nden bu grupta etkili bir performans bekliyorum. Son koşusunu 1200 kumda kazanan (2) AL CELİM devam ettirdiği formuyla rakip görünürken, bir süre aranın ardından start alacak olsa da (12) TOUCH OF SILVER'i mutlaka değerlendirmenizi öneririm. İdman pistindeki görünümü bu aralar daha fazla dikkat çekmesiyle (4) AKAN SEL sürprizim olacaktır.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 2.8.4.1.5.6.7

2.Ayak: 6.4.5

3.Ayak: 7.6.5.1

4.Ayak: 3

5.Ayak: 6.7.1

6.Ayak: 1.2.12.4