ÖZDE TAY'ın Maiden'dan Çıkacak Gücü Var "İSTANBUL"

1.Koşu: 5.8.4.9

2.Koşu: 5.6

3.Koşu: 3.2.4.1.5

4.Koşu: 2

5.Koşu: Formda 3 yaşlı Arapların Kv-7 koşusunda; Bursa 1400 çim pistinde Gr-3 kazandıktan sonra Ankara ve İstanbul'da start aldığı Gr-1 yarışlarında tabelaya yakın bitirerek dikkatimi çeken (2) RÜZGAR BARIŞ bir adım önde gördüğüm isimdir. Çim ve sentekim kumda üst üste kazanarak mükemmel formu devam eden (5) ALKANLI ile idman görünümü çok iyi (9) İSFAHAN bu ayağın önde gelen diğer isimleridir. (1) BAY TAYLAN İzmir kumunda art arda kazanarak müthiş bir form tuttuğunu gösterirken, (10) KOZMOS formda jokeyi Ayhan Kurşun ile bu ayağın sürpriszidir.

6.Koşu: Uzun mesafelerde iyi koşan ve sıkı hazırlanan (4) NORTHSHIELD kazanmaya bir adım yakın gördüğüm isimdir. Uzun mesafedeki son koşusunda fotoyu önde geçen (2) BAY EMİR formunu korurken, 191 gün aradan sonra dikkat çeken üçüncülük elde eden (6) COUPAGE bu kez üst sıralarda yer bulabilir. (7) FİÇİÇİÇU her yarışı bir öncekinden başarılı olmasının yanısıra uygun kilosu ile güven verirken, (8) CATALAN ve (5) FİLANDOZ daha sonra şans tanınması gereken isimlerdir.

7.Koşu: 130 gün aradan sonraki yarışını dördüncü tamamlayıp çok daha iyi duruma gelen (5) MY PRIVATE bu kez fotoyu önde geçebilecek güçtedir. Mükemmel bir form yakalayıp pist ayırt etmeden son üç koşusunu jokeyi Akın Sözen ile kazanan (2) ALAKONT birincilik serisini sürdürebilir. Başarılı sentetik kum ikincilikleri sonrası ciddi hazırlıklar yapan (6) EL AUDAZ ile Ankara 1600 çim pistindeki son Şartlı-5 koşusunu kazanan (4) LUMINESCENCE daha sonraki ihtimallerdir.

8.Koşu: Kapalı gözlük çıkartılarak kazandığı uzun mesafeli yarışı sonrası Ankara'da hazırlanarak formunu sürdüren (7)GELİBOLURÜZGARI yine rakiplerine üstünlük sağlayabilir. (5) EPARVEN 1600 çim pistte kazandığı son yarışı ile gücüne ulaştığını göstermesiyle yine şansı yüksek isimdir. Ankara çim pistindeki son koşularında adından söz ettiren (4) SEVALCAN ile dereceli hazırlıklarında aşama içerisinde olduğunu belli eden (2) SUBİKE bu ayağın olmazsa olmazlarıdır.

9.Koşu: 1500 sentetik kumdaki son dördüncülüğünde virajı gerilerde dönerek etkili sprinti ile gelip dikkatimi çeken (5) PAPER QUEEN bu kez kazanacak güçtedir. Etkili ikinciliklerinden sonra tabela dışında tamamladığı koşusunda bekleneni veremese de ayağına çabukluğu ile (3) RAIN MELODY'e güveniyorum. 1300 sentetik kumda kazandıktan sonra kısa bir süre dinlendirilen (4) MARCH VİOLET ile gelişme içerisindeki (2) MATSUKAZE'yi de göz ardı etmeyin derim.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 2.5.9.1.10

2.Ayak: 4.2.6.7.8.5

3.Ayak: 5.2.6.4

4.Ayak: 7.5.4.2

5.Ayak: 8

6.Ayak: 5.3.4.2

Eküri Avantajlı RÜZGARDAHAN'ın Kazanmasını Bekliyorum "BURSA"

1.Koşu: 3.5.8.10.1

2.Koşu: 5.1.3

3.Koşu: 5

4.Koşu: 8.1.4.3

5.Koşu: Maiden koşu ön plana çıkan bir ismin olmamasıyla sürprize açık görünürken; idman görünümü ilgi çekici (4) DENİZCANLI ile (3) CENNET BAHÇESİ'ni başta değerlendirmenizi tavsiye ederim. (13) YÜREKLİ BÜTÜN ilk defa bu koşusu ile yarış yaşamına başlayacak olup gelişme gösterirken, (1) BAYINDIRLI KIZ grubun tecrübeli safkanlarından olmasıyla yazılmalıdır. (8) MELİKESULTAN koştuğu yarışları sonrası kendini bulmaya başlarken, (11) SONSUZUM ile (7) KİRAZIM ise sürprizde tavsiyelerimdir.

6.Koşu: Son yarışında gereksiz yere önde süratli tempoda gidince fotoya kadar gücü kalmayan (1) HALO DAYI bu kez farklı taktik anlayışı sergilemesi halinde söz sahibi olmasını beklediğim isimdir. Kazandığı koşusu sonrası formunu korumakta olan (7) PERSEVERANCE ile adından söz ettirerek tabeladan düşmediği son yarışları dikkat çekici (2) UYGAR BEY rakipleri olacaktır.

7.Koşu: Eküri koşma avantajı ve rakiplerinin kendisine denk olmasıyla (3) ŞANS KAYIĞI fotoyu önde geçebilecek güçtedir. (2) CATRIANO 1300 çim pistteki son koşusunu ikinci tamamladıktan sonra formunu devam ettirirken, (1)LLEVAMECONTIGO bana göre şans tanınması gereken diğer isimdir. Kazandığı Maiden yarışından sonra Kv-6 koşuda dördüncü olan (8)GRAVITYOFLOVE güvendiğim isimlerden biridir.

8.Koşu: Ekürisi Taşan'ın da kendisi kadar formda olmasının yanısıra çıkış içerisinde gördüğüm (7) RÜZGARDAHAN bu önemli yarışı kazanmasını beklediğim isim olup tek yazılabilir.

9.Koşu: Bu defa hücumda geç kalmadığı taktirde (8) MADAM LUDMILA'nın rakiplerine üstünlük sağlayabileceği görüşündeyim. Son iki koşusunda yükselişe geçtiğini gördüğüm (7) SWEETY BELLA rakip görünürken, tabelada yer bularak iyi hazırlanan (11) WASSERFALL mutlaka değerlendirilmelidir. Bu grupta farklı koşmasını beklediğim (2)SOYLUYAĞMUR ile 2200 çim pistte kazanan (3) MOYA AZRA'yı da dikkate alınız.

10.Koşu: Uygun rakipleri arasında start alacak olan (7) KATRE TANESİ kazanarak Maiden'dan çıkmaya daha yakın olan kısraktır. Dikkat çeken son koşuları ile formunu bulmaya başladığını gösteren (8) KIZÇEM İPEK ile Bursa ve Kocaeli kum pistindeki son yarışları etkili (3) BİRSUNUR bu safkandan sonra düşünülmeliler.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 4.3.13.1.8.11.7

2.Ayak: 1.7.2

3.Ayak: 3.2.1.8

4.Ayak: 7

5.Ayak: 8.7.11.2.3

6.Ayak: 7.8.3