Komiserler Kurulu Kararı ile İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda çim pistin çok ağır (5.7) olması nedeniyle çim pist koşuları sentetik piste alınmıştır. Ayrıca 2. ve 4. koşuların mesafesi 1500 metre, 9. koşunun mesafesi de 2000 metre olarak değiştirilmiştir.

04 Kasım Cumartesi günü Ankara 75.Yıl Hipodromun’da yapılan 4.Koşu’da; 4 numaraya kayıtlı olarak koşan HEREKLİ isimli atın binicisi Mehmet Nuri SUNKAR, koşunun son 400 metresinde yarış disiplininden ve ciddiyetinden uzak bir şekilde at binerek, yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı, Komiserler Kuruluna çağırılmış ve 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanunun 4.maddesi gereğince savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Savunmasını aynı gün teslim etmiştir. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanunun 4.maddesi 1 inci fıkrası b/1 ve c-2 bendi gereğince 1861 TL PARA CEZASI ve 15 GÜN süreyle idman yeri dışında yarışlarla ilgili her türlü yerlerde sanat icrasından men cezası ile cezalandırılmıştır.

04 Kasım Cumartesi günü İzmir Şirinyer Hipodromun’da yapılan 1.Koşu’da; 1. koşu sonucunda 5 numarada kayıtlı MUĞLALI ADNAN isimli atın antrenörü, 6 numarada kayıtlı SON ELÇİ isimli atın binicisinin kendi atını engellediği gerekçesi ile protesto çekmiştir. Kurulumuzca yapılan inceleme sonucunda protestonun reddine oy birliği ile karar verilmiştir.

3 numarada kayıtlı FİNAL DECİSİON isimli atın binicisi Feyzullah AVCI son düzlükte usulsüz kulvar değiştirmek suretiyle yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış ancak davete icabet edememiştir. Konu ile ilgili gerekli işlem savunmasını takiben yapılacaktır. 6 numarada kayıtlı SON ELÇİ isimli atın binicisi Erhan AKTUĞ son düzlükte usulsüz kulvar değiştirmek usulsüz kulvar değiştirmek suretiyle yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış ve savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiştir. Adı geçen binici savunmasını aynı tarihte Kurulumuza vermiş olup, konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi (a) bendi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. maddesi (a) bendi gereği ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

7 numarada kayıtlı ABİDE MİNE isimli atın binicisi Halit GÖKÇE son düzlükte usulsüz kulvar değiştirmek suretiyle yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden sözlü olarak uyarılmıştır. 10 numarada kayıtlı MASTER PALAZ isimli atın binicisi Mertcan AKIN son düzlükte usulsüz kulvar değiştirmek suretiyle yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden sözlü olarak uyarılmıştır

04 Kasım Cumartesi günü İzmir Şirinyer Hipodromun’da yapılan 2.Koşu’da; 2. koşu sonucunda 4 numarada kayıtlı TOPRAK TUTKUSU isimli atın antrenörü yarışa protesto çekmiştir. Kurulumuzca yapılan inceleme sonucunda protestonun reddine oy birliği ile karar verilmiştir.

2 numarada kayıtlı BEDİZ DE FAUST isimli atın binicisi Halil YOLAÇICI son düzlükte usulsüz kulvar değiştirmek suretiyle yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden sözlü olarak uyarılmıştır. 6 numarada kayıtlı GÜLNİSACAN isimli atın binicisi Eren Dursun ÖKTEN son düzlükte usulsüz kulvar değiştirmek usulsüz kulvar değiştirmek suretiyle yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış ve savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiştir. Adı geçen binici savunmasını aynı tarihte Kurulumuza vermiş olup, konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi (a,b-1) bendi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. maddesi (a,b-1) bendi gereği ihtar ve 1861 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

7 numarada kayıtlı MAHİNURUM isimli atın binicisi İbrahim Sefa SÖĞÜT son düzlükte usulsüz kulvar değiştirmek suretiyle yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden sözlü olarak uyarılmıştır.

04 Kasım Cumartesi günü İzmir Şirinyer Hipodromun’da yapılan 4.Koşu’da; 2 numarada kayıtlı MAHİRİNİ isimli atın binicisi Mahmut BAĞ start çıkışından sonra atı ile birlikte düşmüştür. Adı geçen binici doktor tarafından muayene edilmiş ve at binmesinde sakınca olmadığı bildirilmiştir. Bahse konu at ise saha veteriner hekimlerince muayene edilmiş ve atta herhangi bir klinik bulguya rastlanmadığı bildirilmiştir.

 

28 Ekim Cumartesi günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda yapılan 5.Koşu’da; 7 numarada kayıtlı VOLPI isimli atın binicisi Sinan AKŞIN son düzlükte usulsüz kamçı kullanmak suretiyle yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden dolayı istenilen savunmasını 04.11.2023 tarihinde kurulumuza vermiş olup, konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi (c-2) bendi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 123/6. maddesi gereği (05.11.2023 gününden başlamak üzere 7 (yedi) gün süreyle idman yeri dışında yarışlarla ilgili her türlü yerlerden geçici sanat icrasından men ayrıca 1.861 TL para cezası ile cezalandırılmıştır

03 Kasım Cuma günü İstanbul Veliefendi Hipodromunu’nda yapılan 2.Koşu’da; 6 numaraya kayıtlı olarak koşan THE BEST BERFİN isimli ata; 1 (bir) kişi Mehmet ÖKSÜZ isimli kişi 192.000 TL teklif vermiş olup at Mehmet ÖKSÜZ isimli kişiye satılmış ve ring mahallinde yeni sahibi adına vekili Aziz TEKDEMİR isimli kişiye teslim edilmiştir

03 Kasım Cuma günü İstanbul Veliefendi Hipodromunu’nda yapılan 4.Koşu’da; 6 numaraya kayıtlı olarak koşan ELİZA isimli atın aprantisi Göktan KAYIP, starttan çıktıktan sonra usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4. maddesinin (b-1) ve (c-2) bentleri uyarınca 5 (beş) gün süreyle idman yeri dışında yarışlarla ilgili yerlerde geçici sanat icra etmekten yasaklanması ve ayrıca 1861 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

03 Kasım Cuma günü Bursa Osmangazi Hipodromunu’nda yapılan 1.Koşu’da; 3 numarada kayıtlı MY LİON BOY isimli atın start mahallinde yapılan kontrolünde burnunda kanama tespit edilmiştir. At, saha veterinerliği raporuna istinaden koşudan çıkarılmıştır. Koşuda 11 numarada kayıtlı ÇİÇEK ABBAS isimli atın start mahallinde yapılan kontrolünde sağ ön ayağında topallık tespit edilmiştir. At, saha veterinerliği raporuna istinaden koşudan çıkarılmıştır.

 

03 Kasım Cuma günü Bursa Osmangazi Hipodromunu’nda yapılan 5.Koşu’da; 2 numarada kayıtlı CANEKO isimli atın start mahallinde yapılan kontrolünde sol ön ayağında topallık tespit edilmiştir. At, saha veterinerliği raporuna istinaden koşudan çıkarılmıştır. Koşuda 13 numarada kayıtlı YÜREKLİ BÜTÜN isimli atın eyerleme mahallinde yapılan kontrolünde ağzında kanama tespit edilmiştir. At, saha veterinerliği raporuna istinaden koşudan çıkarılmıştır