12 Kasım Pazar günü Adana Yeşiloba Hipodromu'nda 1300 metre çim pistte yapılan, 2 Yaşlı İngiliz safkanlarının katıldığı günün 1.Koşusu olan Maiden yarışta; dört safkan taraklama fotoya girerek son metrelerde dışından kuvvetli gelen KARPATYA koşuyu kazanırken, OĞUZKAĞAN, koşuyu 1.18.57’lik derecesi ile ikinci bitirdi. OĞUZKAĞAN, ilk bir evelki yarışında dördüncü olması üstüne koyarak gitmesi ile koşacağı bir sonraki ilk Maiden yarışında kazanabilecek güçte olduğu görülerek notlarınıza alınız. (10) KEÇAMIN, Adana pistte ilk üç 3 yarışında en iyi derecesi dördüncü olması bu koşuyu yakın aralarla üçünçü bitiren safkandan “KG” çıkarıltılması ile daha farklı koşup ilk yarışında günün sürprizini yapabilecek güçte görülürken, notlarınıza alınız.

12 Kasım Pazar günü Adana Yeşiloba Hipodromu'nda 1300 metre çim pistte yapılan, 2 Yaşlı İngiliz safkanlarının katıldığı günün 3.Koşusu olan Şartlı-5 yarışta; (4) BABA RACİ, son 20 metrede 2 boyluk farkı buruna düşürerek koşuyu ikinci bitiren safkan, bir aksiyon daha olsa koşuyu kazanabilirdi. Koşacağı bir sonraki ilk yarışında günün sürprizini yapabilecek güçte olduğu görülürken, notlarınıza alınız. (2) KOCAUMAR, yapmış olduğu güzel sprinti ile koşuyu dördüncü bitiren safkan, mesafe uzadıkça daha farklı koşacak olup koşacağı bir sonraki ilk yarışında günün sürprizini yapabilecek güçte olduğu görüldü.

12 Kasım Pazar günü Adana Yeşiloba Hipodromu'nda 1300 metre çim pistte yapılan, 2 Yaşlı İngiliz safkanlarının katıldığı günün 4.Koşusu olan Maiden yarışta; (4) ÇELİ BEZA, yapmış olduğu güzel sprinti ile baş farkı ve 1.18.57'lik derecesi ile koşuyu ikinci bitiren safkan, yarış koştukça formunun üzerine koyarken, ilk Maiden yarışında kazanacak güçte olduğu görülürken, notlarınıza alınız.

12 Kasım Pazar günü Adana Yeşiloba Hipodromu'nda 1300 metre çim pistte yapılan, 3 ve Yukarı İngiliz safkanlarının katıldığı günün 5.Koşusu olan Hand-15 yarışta; (5) OĞLUM ÇİÇEK, son viraj dönüldükten sonra liderliği alıp 2 boyda fark yapan safkan, son 20 metrede içinden gelen TEMPESTA MIA liderliği alıp son metrede dışından kuvvetli gelen YILDIRIM HANIM’a da baş farkıyla ikinciliği vererek boyun - baş farklarıyla koşuyu üçünçü bitirirken, ilk yarışında acele etmeyip sprint mesafesini kısaltması halinde kazanabilecek güçte olduğu görülerek günün sürprizini yapabilir notlarınızı alınız.

12 Kasım Pazar günü Adana Yeşiloba Hipodromu’nda 1900 metre çim pistte yapılan, 3 Yaşlı İngiliz safkanlarının katılım gösterdiği günün 6.Koşusu olan Şartlı-4 yarışta; (10) MERCHANDISER burun - baş - burun farklarıyla koşuyu ikinci bitiren safkan, ilk yarışında günün sürprizini yapabilecek güçte olduğu görüldü.  AGF'de % 15 ile (2) at olan (3) ALPARSLAN BEY, koşuyu 7'inci bitien safkan, koşu sonrası Saha Veteriner Hekimlerince yapılan muayenesinde ön sağ ayakta topallık tespit edilmesi nedeniyle detaylı tetkik için At Hastanesine sevk edilmiştir.

Safkanlar fotoya taraklama girdi, MAKAWEE'nin Antrenörü koşuya protesto çekti

Koşuyu 5. olarak bitiren 5 numaralı MAKAWEE isimli atın antrenörü Gözde KÖSE, son 100 metrede kendi atına faul yapıldığı gerekçesiyle yarışa protesto çekmiştir. Kurulumuzca yapılan inceleme neticesinde protesto oy birliği ile reddedilmiştir.

2 numaralı PIPELINE isimli atın binicisi Fesih ÇETİNBAŞ, yarışın son 150 metresinden sonra usulsüz kulvar değişiklikleri yaparak yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4. maddesinin (a) bendi uyarınca İHTAR cezası ile cezalandırılmıştır.

5 numaralı MAKAWEE isimli atın binicisi Ercan ÇANKAYA, son 450 metrede usulsüz kulvar değişikliği yaparak yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4. maddesinin (a) ve ( b-1 ) bentleri uyarınca İHTAR ve 1.861 TL PARA cezası ile cezalandırılmıştır.

10 numaralı MERCHANDISER isimli atın binicisi Mert ALİ SOLMAZ, yarışın son 150 metresinden sonra özellikle de son 50 metrede usulsüz kulvar değişiklikleri yaparak yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4. maddesinin (a) ve ( b-1 ) bentleri uyarınca İHTAR ve 1.861 TL PARA cezası ile cezalandırılmıştır.

12 Kasım Pazar günü Adana Yeşiloba Hipodromu’nda 1300 metre çim pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap safkanlarının katılım gösterdiği günün 7.Koşusu olan Şartlı-5 yarışta; (2) RENKKAT, binicisi teşviklerle son virajı 10.durumda dönen safkan, son 200'den sonra yapmış olduğu güzel sprinti ile koşuyu 5'inci bitirirken mesafe uzadıkça daha farklı koşacak olup ilk yarışında günün sürprizini yapabilecek güçte olduğu görülüp notlarınızı alınız

12 Kasım Pazar günü Adana Yeşiloba Hipodromu’nda 1400 metre kum pistte yapılan, 3 ve Yukarı İngiliz safkanlarının katılım gösterdiği günün 8.Koşusu olan Kv-8 yarışta; (2) WHITE SPEAR koşuyu ikinci bitiren safkan, 1.27.75’lik derecesi ile fotoya kazanan safkandan daha canlı girmesi ile koşacağı bir sonraki ilk yarışında günün sürprizini yapabilecek güçte olduğu görülüp notlarınıza alınız.