POKER FACE Uyum Sağladığı Aprantisiyle Bir Adım Önde "İZMİR"

1.Ayak: Son iki yarışındaki beşinciliklerinde formunda gelişme gördüğüm (2) ŞİFNE EFESİ'ni sevdiği mesafede en şanslı isim olarak tavsiye ediyorum. Kocaeli 14010 kum pistindeki son koşusunu 61 kilo ile ikinci bitiren (3) ŞAHSEKİN ile idman görünümü dikkat çekici (4) CANIMBABAM yakın rakipleridir. 1600 kumdaki son yarışını 800'den sonra aldığı liderlikle kazanan (8)YEKSIRA yine jokeyi Kadir Tokaçoğlu ile adından söz ettirir. (5)KUMRAL ADA yapacağı düzlük sprinti ile rakiplerine üstünlük kurmaya çalışacak olup, (7) NEHİRİNOĞLU'nu yeterli formuyla yazmanızı öneririm. Bir süre aranın ardından koşacak olmasına rağmen 600/39.8 400/26.6 R sprintinde son durumunun iyi olduğunu gösteren (1) HOLİGAN sürpriz yapabilir.

2.Ayak: Bursa ve İzmir kum pistindeki son ikinciliklerinde fit durumda olduğunu belli eden (5) VAİZ'in iyi hazırlandığı bu yarışta fotoyu önde geçmesini bekliyorum. 171 gün aradan sonra Bursa'da dördüncü olan (1) DEMS VICTORY çok daha iyi duruma ulaşmasıyla adını birinciliğe yazdırabilir. Son üçüncülüğünde formunda gelişme gösteren (2) BOUKEPHALOS ile Bursa'da hazırlanarak gerçek gücüne ulaşmaya başlayan (7) ASCOT'a da dikkat çekmek isterim.

3.Ayak: Yamak-2 aprantilerin at bineceği Şartlı-4 yarışta; Mürsel Kayiş ile uyum içerisinde olan (3) POKER FACE bir kez kazanması ve başarılı olduğu mesafede benim tek atımdır.

4.Ayak: Kapalı gözlük takıldıktan sonra start aldığı iki koşusunda ikinci ve en son Maiden yarışta birinci olan (3)DANGEROUSTOCCET idmanlarındaki kusursuz görünümü ile yine ilk şansa sahiptir. 1600 kumdaki son yarışını yine aynı aprantisiyle kolay kazanan (2) BRILANTE ile yarış yaşamına kazanarak başlayıp ardından start aldığı iki koşusunda da tabelada yer bulan (4) KING IRANSIDE bu ayağın şanslı diğer isimleridir.

5.Ayak: Her geçen gün daha iyi duruma geldiğini son koşusunu 1400 kum pistte ikinci olarak gösteren (3) EZREBİ'den birincilik bekliyorum. Son yarışında tabela dışı kalıp bir önceki 1200 kum pist ikinciliğinde 1.23.64 derece elde eden (7) UMUT TAY ciddi rakibi olur. Yakın ara dördüncü tamamladığı son yarışında gelişme içerisinde gördüğüm (2) ÇAĞLAYAN BEY gelişme gösterirken, üçüncü tamamladığı koşusu sonrası itina ile hazırlanan (6) TORUNUMMİRAN mutlaka yazılmalıdır. Bugüne kadar start aldığı üç yarışında da etkili koşarak kabiliyetli bir isim olduğunu gösteren (5) RAŞİT AĞBİ'den sürpriz gelebilir.

6.Ayak: Son koşusunu 1900 kumda kazanarak formunu bulduğunu gösteren (13) SABIRLI KÖRPE ile ikinci tamamladığı yarışlarından sonra tabela dışı tamamladığı koşusunda bekleneni verememesine rağmen bu tip gruplarda genelde etkili olan (5) NAVTEX ayırt edilmemelidir.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 2.3.4.8.5.7.1

2.Ayak: 5.1.2.7

3.Ayak: 3

4.Ayak: 3.2.4

5.Ayak: 3.7.2.6.5

6.Ayak: 13.5

YILDIZ TOZU'na Bu Rakipler Uygun "ANTALYA"

1.Ayak: Uzun mesafelerde iyi koşan (1) CAPTAIN AMERICA ile Kocaeli 1900 kum pistinde kazanarak formunu bulduğunu belli eden (4)REALPATEK arasındaki mücadelenin bu ayağın birincisini belirlemesini bekliyorum.

2.Ayak: Formunu bulmaya başladığını Ankara'daki son ikinciliğinde gösteren (4) ZEYBEK AĞA ile İstanbul sentetik kumundaki son dördüncülüğünde verdiği mücadele ile dikkatimi çeken (7) FRİDA Maiden koşunun en şanslılarıdır. (9) KAKULE çim pistteki ilk startında tabela dışı kalıp ardından Ankara kumunda elde ettiği ikinciliğinde dikkatleri üzerine çekerken, (2)ESKİTOPRAK son yarışlarında tabeladan düşmemesiyle devreye girebilir. Bursa çim pistindeki son koşusunu 13/6 tamamlayan (6) FASHION BABY ile İzmir çim pistinde üçüncü olduktan sonra üzerine daha da katan bir isim olan (1) BÜYÜKEJDER'i de dikkate alınız.

3.Ayak: Her geçen gün daha iyi duruma geldiğini son yarışındaki üçüncülüğünde gösteren (1) SAADIN KASIRGASI'na ilk şansı tanıyorum. (3) BARANEFE 1600 çim pistteki son yarışını ikinci tamamlayıp seri yapısıyla bu ayağın şanslı diğer ismi olup, İstanbul sentetik kum pistinde kazanarak yine jokeyi Saadettin Boyraz ile start alacak olan formda (4)MAHMUTUSTA iddialıdır. İzmir 1400 kum pistinde kazanarak Maiden'dan çıkan (5) BABA ERTÜRK ile çimde iyi performans sergileyip kumda bir kez koşarak tabela dışında kalsa da (2) TAŞUCU'na dikkat edilmeli.

4.Ayak: Son Kısavade yarışlarında kendisine zaman zaman tabelada yer bulabilen (1) MY LITTLE GIRL bu grupta rakiplerine göre bir adım önde gördüğüm isimdir. Yarış yaşamına İstanbul çim pistinde kazanarak başlayıp iki buçuk aylık bir ara vermesine rağmen güçlü bir isim olan (6) NATIVE MOONLIGHT mutlaka değerlendirimeye alınmalıdır. Bursa ve İstanbul'daki yarışlarında iyi koşarak en son A-3 koşusunda güçlü rakiplerden etkilenen (4) ŞEN ÜMİT uyum sağladığı jokeyi Nurettin Şen ile bu defa farklı koşacaktır.

5.Ayak: İzmir çim pistindeki son iki koşusunu 1900 ve 1300 mesafelerde üst üste kazanarak fit durumda olduğunu belli eden (1) YILDIZ TOZU bence günün en sağlam tek ismi olacaktır.  

6.Ayak: Ankara 1400 kum pistindeki son yarışını viraj üzerinde aldığı liderlikle kazanan (1) ATLI SULTAN ayağına çabuk olmasıyla yine önde gelen isimdir. Son haftalarda iyi bir form yakalayıp İzmir 1600 kumunda ikinci olduktan sonra kusursuz hazırlanan (6) OĞLUM YAMAN iddialıdır. Son yarışını 2000 kum pistte kazanan (7) KIRIM RÜZGARI'nın etkili formu sürerken, (3) BAŞAYDIN 800/56.8 28.8 R galobundaki dikkat çeken görünümüyle yazılmalıdır. İstanbul 1400 sentetik kum pistindeki son üçüncülüğüne beğendiğim (13) DELAYLA'ya da dikkat edilmeli.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 1.4

2.Ayak: 4.7.9.2.6.1

3.Ayak: 1.3.4.5.2

4.Ayak: 1.6.4

5.Ayak: 1

6.Ayak: 1.6.7.3.13