18 Ocak Perşembe günü İzmir Şirinyer Hipodromu'nda 2000 metre kum pistte yapılan, 4 ve Yukarı İngiliz safkanlarının katıldığı günün 3.Koşusu olan KV-8 Francesco Sponza Koşusu’nda 5 safkan start aldı. Start ile birlikte koşunun liderliğini DELAWERA binicisi Vedat Abiş ile ısrarla almak istedi. İlk keskin viraja girerken bir anda DELAWERA binicisi Vedat Abiş safkanın kontrolsüz BRAVE THE STORM binicisi E.Aktuğ safkan ile birlikte az daha yıkıyordu. Kıl payı kurtulup BRAVE THE STORM, koşuyu beşinci bitirdi. Safkan son 1000 geçilirken DELAWERA'dan koşunun liderliğini MAVİ KILIÇ alıp kolay tempoda virajı 2 boy önde döndü. İkinci durumda DELAWERA olup son 400'den sonra sonra MAVİ KILIÇ farkı daha da açarak 4 boy önde 2.17.58'lik derecesi ile kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0.53.69 oldu. Hayatında 38 kez start alan MAVİ KILIÇ 19 kez kazandı. Çim pistte 1 kez start alıp kazanamadı. Kum pistte 32 kez start aldı ve 19 kez kazandı. Sentetik pistte 5 kez koştu ve kazanamadı. 2 kez A-2 Koşu kazandı. MAVİ KILIÇ, koşacağı bir sonraki ilk yarışında yine kazanabilecek güçte olduğu görülürken, notlarınıza alınız. İkincilik ve üçüncülük mücadelesinde baş farkıyla DELAWERA yarışı 2.18.35'lik derecesi ile üçünçü bitirdi. CESİ AFFETMEZ koşuyu 2.18.37’lik derecesi ile üçünçü bitirdi. CESİ AFFETMEZ, ilk yarışında günün sürprizini yapabilecek güçte görülüp notlarınıza alınız. MAVİ KILIÇ'ın kazanmasına katkı yapan yan bağlantılarını tebrik ederiz.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına antrenör Rasim Tetik'e kupasını Cem Tırpançeker verdi.

Törene Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi Dr. A. Serdar Pedükcoşkun ile birlikte İzmir Hipodrom Müdürü Cenk İşkara ve davetliler de katıldı.