Yüksek Komiserler Kurulu tarafından düzenlenen ve Komiserler Kurulu Başkanlarının katılımları ile gerçekleşen toplantıda 2023 yılı değerlendirilmiş ve 2024 yılında yapılacak olan yarışlar ile ilgili değerlendirilmelerde bulunulmuştur. Bu nedenle 21.01.2024 tarihinde İzmir Şirinyer Hipodromunda Komiserler Kurulu tarafından jokey odasında toplantı düzenlenmiştir. İstanbul’da yapılan toplantı neticesinde alınan kararlar hakkında binicilere; 6132 Sayılı At Yarışları Kanunundaki değişiklikler, toplantıda alınan 2024 yılı prensip kararları (kamçı kullanımı, start çıkışı, usulsüz kulvar, aksesuar vb.) konusunda bilgilendirme yapılmıştır. Toplantıya katılan binicilere 2024 yılındaki yarışlar için başarılar dilenmiş olup, yarış usul ve esasları kapsamında daha dikkatli olarak at binmeleri konusunda uyarılarda bulunulmuştur.

21 Ocak Pazar günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda yapılan 2.Koşu'da; İzmir’de at göstermede 1 numara olan Muhammed Mir Bilgin, COLOUR OF LIGHT isimli atla dışından VAİZ’in kazanacak gibi geldiği metrelerde Muhammed Mir Bilgin at göstermeye başlaması VAİZ’de yanına gelmesin diye Vedat Abiş dış kulvara gitmek zorunda kaldı. Komiserler Kurulu olayı tespit etmiş ama ceza vermemiş. Eskisi gibi sözlü uyarı vermiş. İzmir Komiserler Kurulu'nun YKK'yı taktıkları yok. Eski tas eski hamam devam ediyor. Murat bey yıpranıyor.

İzmir Komiserler Kurulu’nun bu koşu ile ilgili almış olduğu karar;

3 numarada kayıtlı COLOUR OF LIGHT isimli atın binicisi Muhammed Mir BİLGİN son düzlükte usulsüz kulvar değiştirmek suretiyle yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden sözlü olarak uyarılmıştır.