Süratli Kısrak CANDY QUEEN'in Kısa Mesafede Yakalanması Zor "ADANA"

1.Ayak: 4 yaşlı Arap safkanlarının Şartlı-4 mücadelesinde; grubun formda isimlerinden (4) LE PATRON daha uzun mesafedeki son koşusunu dördüncü tamamlayıp kendisini tanıyan jokeyi Müs.Çelik ile ilk şans tanıdığım isimdir. Üst üste Handikap-14 kazanarak son Şartlı-5 yarışını üçüncü tamamlayan (7)IRMAKSU rakip görünürken, son koşusunda tabela dışı kalsa da bir önceki yarışını 1200 kumda 1.24.26 ile kazanan (2) DEMİRDURAN farklı sonuç almasını beklediğim isimdir. Jokeyi M.Akyavuz ile uyum sağlayıp idman pistinde gelişme gösteren (1) AKINAY ile 81 gün aradan sonraki koşusunu virajı dokuzuncu dönerek etkili sprintiyle üçüncü bitiren (8) ASİLASLAN'ı da yazmanızı öneririm.

2.Ayak: 3 yaşlı İngilizlerin Satış-1 Koşusu'nda; daha iyi gruplarda bile adından söz ettirebilen bir isim olan (3)PHANTOWWARRIOR rakiplerinin uygun olması ile kazanmaya en yakın isimdir. Yakın aralarla beşinci bitirdiği son yarışı dikkat çekici olan (12) GRANDE HEART ile farklı durumda gireceği bu koşusunda (7) ROSE OF SOLIDS daha sonra değerlendirilmeliler.

3.Ayak: Grubun istikrarlı ve formda ismi (2) TORTUGA tabeladan düşmediği son koşularında dikkatimi çekerken uzun mesafelere yatkınlığı ile kazanabilir. Etkili yarışlarından sonraki altıncılığında bekleneni verememiş olsa da (4) NOIR PRIDE jokeyi A.Çelik ile yakın rakip gördüğüm isim olup, aralarında mücadele bekliyorum.

4.Ayak: 1400 kum pistteki son yarışını starttan çıktığı gibi kazanırken rakiplerini yanına yaklaştırmayıp fazla zorlanmadan kazanırken elde ettiği 1.28.34 derecesiyle beğendiğim (3) CANDY QUEEN seriliğinin verdiği avantajı iyi değerlendirerek bence yine beyaz bayrak ayna yapacaktır.

5.Ayak: Kısa mesafelerin başarılı isimlerinden (2) CEYAR son beşinciliğinde 1.28.42 derece yaparak dikkatimi çekerken uygun görünen rakiplerinin yanında favorimdir. Etkili bir form yakalayıp son yarışlarında tabelanın iyi yerlerinde görünen (7) OĞLUM ÇİÇEK ciddi rakip görünürken, süratli diğer safkan (6) NİSANUR HATIRASI mesafenin kısa olmasıyla devreye girebilir. 1400 kum pistteki son yarışını 1.29.30 ile kazanan (4) ANADOLU EDASI düzenli hazırlıklarıyla formunu sürdürürken, Şanlıurfa'daki son koşusunda tabela dışı kalsa da bir önceki yarışını Diyarbakır'da ikinci tamamlarken dikkatimi çeken (1) AUGUSTIN'den sürpriz bekliyorum.

6.Ayak: 1400 kum pistte start aldığı son koşusunu startla birlikte aldığı liderliği fotoya kadar koruyup altı boy farkla fazla zorlanmadan kazanan (1) YİPEK seri yapısının verdiği avantajı iyi değerlendirmesi durumunda yine rakiplerine üstünlük kurabilir. (2)HOŞSEDA Şanlıurfa'daki ikinciliği sonrası formunu sürekli üst seviyeye taşımasıyla rakip görünürken, üçüncü tamamladığı son yarışında böyle bir grupta iyi mücadele veren (6) KIRHATUN ses getirecek güçtedir. 1400 kum pisteki son Maiden koşusunu kazanan (8) VANGÖLÜ GÜZELİ her ne kadar üst grupta mücadele edecek olsa da yine dikkate alınmalıdır.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 4.7.2.1.8

2.Ayak: 3.12.7

3.Ayak: 2.4

4.Ayak: 3

5.Ayak: 2.7.6.4.1

6.Ayak: 1.2.6.8

Formunu Koruyan HUSREV'den Yine Birincilik Bekliyorum "ANTALYA"

1.Ayak: Uzun mesafedeki son yarışında tabelada yer bularak formunda gelişmeler gördüğüm (8) HÜRADAM'dan hafif kilosuyla bu kez daha etkili bir performans bekliyorum. 1300 kumdaki son koşusunu az farkla ikinci bitiren (5) KAZANCI ile Ankara'da hazırlanıp bu grupta iyi sonuç almasını beklediğim (2)BAHARBAHİR jokeyi A.Kurşun ile yazılmalıdır. (3) ÇİVİCİ önde boş bırakılması halinde beyaz bayrak ayna yapmaya çalışacak olup, uzun aradan sonra yarış gören (6) KETENCE ASLANI sürpriz gerçekleştirebilir. (1) DELİ YILDIRIM 63 kilo ile start alacak olsa da uyumlu jokeyi N.Şen ile güven verirken, (7) MUNZUR'dan son yarışına göre sürpriz gelebilir.

2.Ayak: Son yarışlarında tabelada görünerek gücüne ulaştığını gösteren (2) KAHRAMAN TREADER yatkın olduğu uzun mesafede favorimdir. Daha güçlü rakipleri arasındaki son kısa mesafeli üçüncülüğünü beğendiğim (4) MARCUS ile idman görünümü ilgi çekici (1) CAPTAIN AMERICA bu ayağın şansı yüksek diğer safkanlarıdır.

3.Ayak: 105 gün aradan sonra 1500 metrede kazanarak pistlere dönüş yapan (7) HUSREV iyi durumunu devam ettirdiğini idman pistindeki dikkat çeken görünümüyle belli ederken yine Ser.Yıldız ile benim program üzerinde en güvendiğim isimdir.

4.Ayak: 4 ve yukarı Arapların 1200 kumdaki Kv-6 koşusunda; kum pistin başarılı ismi (3) KARDEŞCAN dört aya yakın süredir start almasa da Bursa'da eksiksiz hazırlanırken eküri avantajını da iyi değerlendirmesi durumunda bence kazanacaktır. Yine kum pistteki son koşularında adından sıkça söz ettirerek üst sıralardan düşmeyen (4) TAÇSIZ KRAL en ciddi rakip gördüğüm isim olup, 1600 metredeki son yarışında Kapriz'e geçilerek ikinci olan (6) YİĞİTBATUHAN bu kez mesafenin kısalması avantajını iyi değerlendirmesi durumunda seri yapısıyla bence rakiplerine yakalanmayabilir.

5.Ayak: İlk kez start alacak olan 3 yaşlı İngiliz taylarının Şartlı-1 yarışında; uzun zamandan beri idman pistinde görünerek yeterli nefese ulaşan (3) YİĞİT KHAN ile güçlü kan hattının yanısıra eksiksiz hazırlıklarıyla dikkat çeken (2) KURTULUŞ ANADOLU arasında mücadele geçmesini bekliyorum.

6.Ayak: Jokeyi O.Öztürk ile uyum içerisinde olan ve son koşusunu 1500 metrede kazanırken daha güçlü rakiplerini geride bırakan (1) PERSIAN ROSE 62 kiloya rağmen ilk şans verdiğim isimdir. Yarışları üst üste gelecek olsa da son dördüncülüğünde kuvvetli sprintiyle gelerek dikkatimi çeken (8) OSOLIMIA en yakın rakip gördüğüm isimdir. Son haftaların formda ismi (3) ZEREN HATUN tabeladan düşmeyerek dikkatimi çekerken, (4) BEROŞ eküri koşma avantajına sahip bulunması ve dikkatimi çeken son beşinciliğine göre yazılmalıdır. 63 kilo ile uzun mesafedeki son koşusunu üçüncü tamamlarken formda gördüğüm (2) FOREVER JUSTEN ile bir süre ara verdikten sonra aşama kaydeden (7)KUYTUCAKLI sürprizlerimdir.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 8.5.2.3.6.1.7

2.Ayak: 2.4.1

3.Ayak: 7

4.Ayak: 3.4.6

5.Ayak: 3.2

6.Ayak: 1.8.3.4.2.7