GÜNDÜZDÜŞÜ Bu Grupta Yine Kazanır "İZMİR"

1.Ayak: Dişi 3 yaşlı İngilizlerin Handikap-14 yarışında; ikinci tamamladığı koşusu sonrası daha iyi duruma gelen (2) CHEEKY GIRL jokeyi M.Kaya ile favorimdir. Son Şartlı yarışlarını tabela dışında bitiren (1)LOVEACTION idman pistinde aşama göstermesi ile bu kez farklı koşabilecek güçte olup, (3) LOVELY LISA 1400 kumda kazandığı Maiden koşusu sonrası fit durumunu sürdürmesiyle yazılmalıdır. (5) SUN OF THE SEA 1400 kumda 1.28.81 ile fotoyu önde geçtiği yarışı yine fotoyu önde geçebilecek güçte görünürken, yarış yaşamına 1400 kumda kazanarak başlayan (6) VIVERNUS PRIDE bu grupta da ses getirecek güçtedir.

2.Ayak: 4 yaşlı Arapların Maiden koşusunda; birinciliğe adım adım yaklaşan (9) KIZKARDEŞİM'i en şanslı isim olarak görüyorum. Dilbağı takıldıktan sonra farklı koşmaya başlayıp son iki yarışında gösterdiği performans ile dikkatimi çeken (6) ÇAKOPİ ciddi rakibidir. 110 gün aradan sonra koşacak olan (4) ŞIKTURBO güçlü kan hattıyla güvendiğim bir isim olup, tabelada yer bulduğu son yarışları ışıklı (1) BAY TURBO'yu da değerlendirmenizi öneririm.

3.Ayak: Dişi İngiliz safkanlarının Handikap-14 koşusunda; her yarışı bir öncekinden daha iyi olan (7) CRAZY HORSE en son ikinciliğinde kuvvetli sprintiyle gelerek dikkatimi çekerken kilosunun da uygun olmasıyla bu kez kazanmaya yakındır. Tabeladan düşmeyerek yine grubun hafif kilolu kısraklarından (8) PAVLİÇENKO rakip gördüğüm isimdir, bu iki kısrak birlikte yazılmalılar.

4.Ayak: 114 gün aradan sonra 1500 kum pistte apranti ile kazanan (4) GÜNDÜZDÜŞÜ formunu aynı şekilde sürdürmesi ve bu kez jokeyi T.Yıldız'la yine fotoyu önde geçmesini beklediğim isim olup, tek yazılabilir.

5.Ayak: İstanbul sentetik kum pistinde kazandığı yarışı sonrası formunu devam ettiren (2) UZUN TAY'ı devam ettirdiği formuyla yine en şanslı isim olarak görüyorum. Bursa kum pistindeki son Kv-6 koşusunu yedinci bitirdikten sonra ilgi çeken idman görünümüne sahip (1) CANDARLI bu grupta farklı koşmasını beklediğim isimdir. 1200 kum pistteki son ikinciliğinde 1.22.65 derece yaparak dikkatimi çeken (4) OĞLUM YUNUS seri yapısıyla çıktığı gibi bitirmeye çalışacak olup, son koşusunu ölçü almadığım (3) GÜRKAN BEY'in pist ve mesafeye yatkın olmasıyla mutlaka değerlendirilmesi taraftarıyım.

6.Ayak: Bölünen Maiden koşunun diğer ayağında; 1400 kum pistteki son üçüncülüğünde formuna ulaştığını gördüğüm (4) TORUNUM MİRAN uygun rakipilerinin yanında bu kez kazanmaya yakındır. 103 günlük aranın ardından start alacak olan (2) BİLALCAN ile makineden geç çıkma titizliğini bu yarışında tekrarlamadığı taktirde (9) NAZLI HİLAL birincilik mücadelesi vermesini beklediğim diğer safkanlardır.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 2.1.3.5.6

2.Ayak: 9.6.4.1

3.Ayak: 7.8

4.Ayak: 4

5.Ayak: 2.1.4.3

6.Ayak: 4.2.9

Pist ve Mesafesinde TUNCER En Güvendiğim İsim "KOCAELİ"

1.Koşu: 5.7.6.4

2.Koşu: 1.3.6.5.2

3.Koşu: 3

4.Koşu: 4 yaşlı Arap safkanlarının Maiden mücadelesinde; son haftaların yükselişe geçen ismi (4) CANBEYLİ'den bu kez birincilik gelebilir. Formunda gelişmeler olduğunu son üçüncülüğünde gösteren (3)BİTİRİMPRENSES yakın rakip görünürken, her yarışı bir öncekinden daha iyi olmasıyla (11) ORİJİNAL rakiplerine üstünlük sağlayabilecek bir isimdir.

5.Koşu: Son yarışını 62 kiloya rağmen 1200 kum pistte 1.14.96 ile kazanan (4) SYNCHRONICITY formunu devam ettirmesi ve yine sevdiği mesafede ilk şans tanıdığım isimdir. Süratli yapısıyla (1) ÖZAY SUZANANA kısa mesafede bir nefeste bitirmeye çalışacak olup, her geçen gün daha iyiye gittiğini dikkat çeken son üçüncülüğünde belli eden (5) ÇAVDARLI yazılmalıdır. Etkili üçüncülüğü sonrası üzerine daha da koyan (8) ASİL UTKU ile bir süre aradan sonraki yarışını beşinci bitirerek kilosunun uygun olması ve ayağına çabukluğuyla (9) TOPAÇ SELAHATTİN'den sürpriz gelebilir.

6.Koşu: 3 yaşlı İngilizlerin 1800 kum pistteki yarışında; dereceli hazırlıklarında farklı koşacağını gösteren (2) SELANİK ESİNTİSİ ile üçüncü tamamladığı koşusu sonrası formunu bulmaya başladığını gibi grup içerisinde en yüksek handikap puanlı isim olan (1) WARCOMANDER ayırt edilmeden birlikte değerlendirilmesini önereceğim taylardır.

7.Koşu: İzmir 1600 kum pistindeki son koşusunu 1.51.08 ile kazanırken kendini bulduğunu gösteren (4) TUNCER bu kez mesafenin daha da kısalması avantajıyla günün en sağlam teki olarak önereceğim isimdir.

8.Koşu: İstanbul'daki son ikinciliğinde önde numara götürerek rakibine fotoya yakın geçilen (3) ŞEN ANA süratli bir kısrak olmasıyla bu defa bir adım öndedir. Her yarışı bir öncekinden daha başarılı olan (5) DEFNEHATUN en son İstanbul'da ikinci olarak ciddi hazırlanmasıyla yakın rakibi olur. Bursa ve İzmir'de adından söz ettirerek en son sentetik kumda istediği sonucu alamayan (2) KATRE TANESİ güven verirken, grubun formda kısraklarından olan (1) MELİKESULTAN değerlendirilmesini tavsiye edecçeğim diğer isimdir.

9.Koşu: 4 yaşlı Arapların Handikap-14 yarışında; tabeladan düşmeyen (2) İPAR kendisini tanıyan binicisi F.Arslan ile önde gelen isimdir. Formunu bu grubu geçmek için yeterli karşıladığım (3) SULTAN NENE ile jokeyi F.R.Bebek ile uyum içerisinde olan (6) KADİRGÜN ciddi rakipleridir. Son üçüncülüğünde gelişme gösteren (9) GECENİN GÖLGESİ,  İzmir 1200 kum pistindeki son dördüncülüğünde 1.23.21 derece elde eden (4) TARSUSLU ve kilosu biraz ağır olsa da toparlanmakta olan (1) TEKFORD CİHANGİR sırasıyla önereceğim diğer isimlerdir.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 4.3.11

2.Ayak: 4.1.5.8.9

3.Ayak: 2.1

4.Ayak: 4

5.Ayak: 3.5.2.1

6.Ayak: 2.3.6.9.4.1