26 Ocak Cuma günü İzmir Şirinyer Hipodromu'nda 1200 metre kum pistte yapılan, 4 ve Yukarı İngiliz Kısraklarının katıldığı günün 1.Koşusu olan KV-6/D Hüseyin Özsakallı Koşusu’nda 9 safkan start aldı. Start ile birlikte koşunun liderliğini LADY MİRAM aldı. NO HARD ikinci, ADA KIZI üçünçü takip etti. Son viraj dönülürken üçünçü durumda SUPER SWEET ve beşinci durumda orta kulvardan AYURNAMAT girdi. Son 200'den sonra müthış sprinti 3 safkan başa baş fotoya girdi. Foto Finişte burun - burun farkı ile koşuyu kazanan jokeyi Mustafa Çiçek ve 1.14.45’lik derecesi ile AYURNAMAT olurken, son 800: 0.48.40 oldu. Koşuyu forse eden LADY MİRAM, binicisi E.Aktuğ ve 1.14.46’lık derecesi ile ikinci oldu. 2 safkanın içinde olan ADA KIZI başa baş birincilik mücadelesinde 1.14.47'lik derecesi jokeyi ve B.M.Mırık koşuyu üçünçü bitirdi. Bu koşunun kaybedeni yok. Üç safkanda fotoya başa baş girerek koşacağı bir sonraki ilk yarışında kazanabilecek günün sürprizini yapabilecek safkanların olması özellikle koşuyu üçünçü bitiren ADA KIZI mesafe ayırt etmeden günün sürprizini yapmaya aday görünümünde oldu. ADA KIZI, hayatında 52 ke start aldı ve 9 kez kazandı. 7 kez çim pistte koştu ve kazanamadı. Kum pistte 43 kez koştu ve 9 kez kazandı. Sentetik pistte 2 kez koştu ve kazanamadı. Son 4 koşusunda Bursa kum pistinde dördüncü, Antalya kum pistinde üçünncü, Kocaeli kum pistinde altıncı ve İzmir kum pistte burun - burun farkı ile üçünçü oldu.

Koşu sonrası düzenlenen törende, koşuyu kazanan atın sahibi, Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Gülnur Gülerce'ye ödülünü, Nebile Özsakallı Anıl verdi.

Törene, Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Yücetürk, Özsakallı Ailesi ile TYAYSD İzmir Şube Başkanı Özcan Selik'de katıldı.

HÜSEYİN ÖZSAKALLI

1931 yılında İzmir’de doğan Hüseyin Özsakallı, Saint Joseph Ortaokulu’ndan mezun oldu. Uzun yıllar tarım ve hayvancılıkla uğraşmasının yanı sıra yarış atı yetiştiriciliği de yaptı. Yetiştirdiği ve koştuğu Akçahan, Akçahanım ve Kaleli isimli safkanlarıyla birçok yarış kazanma başarısı gösterdi. Özsakallı, Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği İzmir Şube Başkanı olarak da görev yaptı. 2002 yılında aramızdan ayrılan Hüseyin Özsakallı’yı anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.