22 MART CUMA İZMİR ŞİRİNYER HİPODROMU

1.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (HAND-16/DHÖW) 1400Kum

BASKINSOY: Ön tarafta istediği tempoyu bulan safkan kendisini kovalayan Sağlamcan'a fotoya kadar karşı gelip kazanırken ilk yarışında da dikkat edilmelidir.

SAĞLAMCAN: Öndeki Baskınsoy'u kovalayan safkan farkı fotoya kadar boyuna düşürüp 2.olurken rakibiyle arasındaki 10 kiloluk farkı göz önünde bulundurduğumuzda bugün için gayet iyi koşmuş olup ilk yarışında da etkili sonuç alır.

KIVIRCIK MEHMET: Son virajı iç kulvardan dönüp daha sonra orta kulvara açılarak yaptığı ataklarıyla Baskınsoy ve Sağlamcan ile arasındaki farkı eritip yakın ara 3.olan safkan ilk yarışında da ses getirir.

ATTARGAH: Dış kulvardan son 400'den itibaren ataklarına başlayan safkan ön grupta fotoya kadar iyi mücadele vererek yakın ara 4.olurken iyi formuyla ilk yarışında değerlendirilmelidir.

2.KOŞU: 4 VE YUKARI İNGILIZLER (ŞARTLI-4/D/Y2) 1900Kum

DİOMEDEA: Orta kulvardan yaptığı ataklarıyla son 200'de Queen Akarca'ya hakim olup ikinciliğe giren Kızım Çınar'ın ataklarından etkilenmeyerek 6 boy farkla fazla zorlanmadan kazanan safkan ilk yarışına da ışık tutmuştur.

KIZIM ÇINAR: Dış kulvardan yaptığı atakları öndeki Diomedea'yı yakalamaya yetmeyip koşuyu 2.bitiren safkan yakaladığı formuyla ilk yarışında dikkate alınmalıdır.

3.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-4) 2000Kum

CANENCAN: Öndeki Apologıze'a son 300'de hakimiyetini hissettiren safkan farkı açarak fazla zorlanmadan kazanırken yakaladığı formuyla ilk yarışında da adından söz ettirir.

Mİ PRİNCESA ŞÜKRAN: Dış kulvardan yaptığı ataklarıyla Apolıgıze'a hakim olup Canencan'ın farkı açmasıyla boşlukta koşuyu 2.bitiren safkan ilk yarışında dikkate alınmalıdır.

4.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-4/DHÖ) 1300Çim

LAPISTES: Son düzlüğü 7.dönen safkan en dış kulvardan yaptığı güçlü sprinti ile öndeki Rüzgar Gold'a son 50 geçildiğinde hakimiyetini hissettirip yarım boy farkla kazanırken son 800 bitiriş derecesi 0.51.40 olması ve fotoya canlı girişiyle ilk yarışı için de ümit vermiştir.

RÜZGAR GOLD: Startla birlikte liderliği alan safkan üstünlüğünü son 50'ye kadar koruyup bu metreler geçildiğinde Lapıstes'e karşı gelemeyerek yarım boy gerisinde koşuyu 2.bitirirken ilk yarışında değerlendiriniz.

PONÇİKTAY: Orta kulvardan son 200'den itibaren yaptığı etkili ataklarıyla 3.lüğü kurtaran safkanın formunu bulmaya başladığı görülmesi ile takibe alınız.

GÖKYÜZÜNDE: İç kulvardan son 200 geçildiğinde güçlü atakları ile gelip fotoya canlı girişiyle 4.olan safkanın ilk yarışında daha farklı koşabileceği belirlenmiştir.

ULUTEKİN: Dış kulvardan son 100'de yaptığı ataklarıyla yakın ara 5.olan safkanın ilk yarışında fazla geç kalmayıp sprint mesafesini kısaltması durumunda daha farklı koşabileceği tespit edilmiştir.

5.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (MAIDEN/D) 1600Kum

RUN LIKE THE WIND: Ön grupta giderek virajı 2.dönen sasfkan orta kulvardan yaptığı ataklarıyla son 300'de koşuya hakimiyetini hissettirip kazanırken ilk yarışında da devreye girecek güçte bir isimdir.

HEART HUNTER: Dış kulvardan yaptığı ataklarıyla son 50'de Run Lıke The Wınd ile arasındaki farkı yarım boya düşürerek koşuyu 2.bitiren safkanın bu formuyla Maiden'dan çıkması yakındır.

ATOM AYŞE: Orta kulvardan son 100'de yaptığı  etkili ataklarıyla koşuyu 3.tamamlayan safkan fotoya canlı girişiyle ilk yarışı için güven vermiştir.

6.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (KV-9/DHÖW/ŞİRİNYER KŞ.) 1900Kum

DÜNDARZADE: Startla birlikte liderliği alan safkan viraj dönüldükten sonra içinden gelen Taşan ile giriştiği birincilik mücadelesinden rakibine fotoya kadar direnerek kazanırken ilk yarışında da adından söz ettirir.

TAŞAN: Son düzlüğe çıkıldığında Dündarzade'nin içinden ataklarına başlayıp rakibiyle arasındaki farkı eriterek başa baş birincilik mücadelesi veren safkan burun farkıyla koşudan 2.ayrılırken yakaladığı formuyla etkili koşmaya devam eder.

7.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (HAND-16) 2000Çim

COWARD QUEEN: Temposunu viraj dönüldüğünde yüselterek orta kulvardan gelip koşuya son 300'de hakimiyetini hissettiren safkan içindeki Patrıck Wıldıng'e direnerek kazanırken ilk yarışında da dikkat edilmelidir.

PATRICK WILDING: Son düzlüğe çıkıldığında iç kulvardan ataklarına başlayıp Coward Queen ile arasındaki farkı boyuna kadar düşürerek 2.olan safkanın formunu bulmaya başladığı görülüp yakın takibe alınız.

KIZIL TEGİN: İç kulvardan sonlarda etkili ataklarıyla gelerek koşuyu 3.bitiren safkanın formunda gelişmeler görülüp ilk yarışında  dikkate alınmasını öneririz.

KÖRFEZ ÇOCUĞU: Makineden 7 boy geç çıkarak ilk metrelerde grubun gerisinde kalan safkan bariyer dibinden son 100'de yaptığı etkili sprintiyle 4.olurken ilk yarışında daha farklı koşabileceğinin izlenimlerini vermiştir.

8.KOŞU: 4 VE YUKARI İNGILIZLER (HAND-14) 1600Kum

MURAD: Son 300 geçildiğinde yarışın hakimi olan Blue Seal'in dışından ataklarına başlayan safkan rakibine fotoya yakın hakim olarak kazanırken ilk yarışında da dikkat diyoruz.

BLUE SEAL: 62 kilo ile start aldığı yarışına son 300'de hakimiyetini hissettiren safkan dışından gelen Murad'a fotoya yakın geçilerek 1 boy gerisinde koşudan 2.ayrılırken bu formuyla yakında kazanır.

YEĞENİM MİRAÇ: Bekleme yapan safkan en dış kulvardan son 200 geçildiğinde etkili sprintiyle gelip öndeki Murad ve Blue Seal ile arasındaki farkı azaltarak koşudan 3.ayrılırken ilk yarışında takibe alınız.

9.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (MAIDEN/D) 1600Kum

WINGS OF TIME: Son düzlüğü 3.dönen safkan dış kulvardan yaptığı ataklarıyla son 150'de koşuya hakimiyetini hissettirip 5 boy farkla kazanırken 1.46.62 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan Run Lıke The Wınd'in 1.46.84 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışında da dikkate alınmalı.

SPREZZATURA: 61 kilo ile yarışın liderliğini son 800'de alan safkan Wıngs Of Tıme'e son 200 geçildiğinde karşı gelemeyip 2.olurken bu formuyla Maiden'dan çıkmasının yakın olduğu belirlenmiştir.

DEVOTED DREAM: Son viraj dönüldüğünde yarışa biraz geç adapte olarak son 200'de 5.durumda olan safkan dış kulvardan etkili sprintiyle gelip 3.olurken fotoya canlı girişiyle ilk yarışında daha farklı koşabileceğini göstermiştir.

22 MART CUMA ANTALYA HİPODROMU

1.KOŞU: 4 VE YUKARI İNGILIZLER (ŞARTLI-5) 1500Sentetik

MAMBA FOREVER: Son virajı 3.dönen safkan dış kulvardan yaptığı ataklarıyla Bedestan ve Sound Of Heart'a son 200'de hakimiyetini hissettirip kazanırken 1.29.75 bitiriş derecesiyle ilk yarışı için de ümit vermiştir.

SOUND OF HEART: 63 gün aradan sonra öndeki Bedestan'ı kovalayan sasfkan orta kulvardan yaptığı ataklarıyla rakibini son 200'de yakalarken dışından gelen Mamba Forever'a karşı gelemeyerek 2.oldu. İlk yarışında mutlaka değerlendiriniz.

BEDESTAN: Startla birlikte liderliği alan safkan son 200'de Mamba Forever ve Sound Of Heart'a karşı gelemese de mücadeleden tam kopmayıp 3.olurken ilk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

NORTH IRON: Bekleme yapan safkan orta kulvardan son 100'de geç kalan atakları ile koşuyu 4.tamamlarken ilk yarışında sprint mesafesini kısaltması halinde daha iyi netice alır.

BAY POTTER: Orta kulvadan son 100'de yaptığı atakları ile bu grupta yakın ara 5.olan safkanın formunda gelişmeler görülüp ilk yarışında sürpriz gerçekleştirebilir.

2.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (HAND-14/D) 2000Kum

STASERA: Bekleme yapan safkan dış kulvardan etkili sprinti ile gelip Del Carmen ve First Love'a son 100'de hakim olarak kazanırken yakaladığı formuyla ilk yarışında da etkili koşar.

FİRST LOVE: Son 600'de 2.liğe girerek Del Carmen'i yakalamaya çalışan safkan orta kulvardan yaptığı ataklarıyla farkı azaltırken dıştan gelen Stasera'ya karşı gelemeyerek koşuyu 2.tamamladı. İlk yarışında iyi formuyla dikkat diyoruz.

DEL CARMEN: Uzun mesafede yarışın tüm yükünü çekerek numara götüren safkan son 100'de Stasera ve First Love'a karşı gelemeyerek 3.olurken ilk yarışında fazla acele etmezse daha iyi sonuç alır.

3.KOŞU: 4 VE YUKARI İNGILIZLER (HAND-16) 2200Sentetik

BABAŞAKİR: Bekleme yapan safkan en dış kulvardan son 100'de kuvvetli sprinti ile gelip Bahadırsekiz'e fotoya yakın hakim olarak kazanırken ilk yarışında da adından söz ettirecek güçtedir.

BAHADIRSEKİZ: Uzun mesafede yarışı önde kabullenen safkan üstünlüğünü son ana kadar korurken dışından gelen Babaşakir'e fotoda geçilerek koşuyu 2.tamamlarken formunu bulmaya başlaması ile ilk yarışında dikkat diyoruz.

İNCİOĞLU: Orta kulvardan son 200'den itibaren ataklarına başlayıp 3.lüğü kurtaran safkanın formunu bulmaya başladığı görülmesi ile yakın takibe alınız.

MANDACAN: Ağır kilosu ile iç kulvardan sonlarda yaptığı etkili atakları ile yakın ara 4.olan safkanın ilk yarışında daha farklı koşabileceği belirlenmiştir.

CERKUTAY: Bekleme yapan safkan orta kulvardan son 100'de canlı ve diri ataklarıyla gelip yakın ara 5.olurken ilk yarışında sürprize imza atabilecek güçte bir isimdir.

ARDEN PASHA: Makineden çıkmayıp koşuyu derecesiz bitirmiştir.

4.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-5/DHÖW) 1700Sentetik

AKTAŞKAYA: Son düzlüğü 3.dönen safkan dış kulvardan yaptığı ataklarıyla son 200'de öndeki Şafak Zamanı'na hakim olup Bahadır'a da karşı gelerek kazanırken 1.53.27 bitiriş derecesiyle ilk yarışında da etkili olur.

BAHADIR: Son 400'de iç kulvardan dış kulvara açılarak biraz zaman kaybı yaşayan safkan 2.liği Şafak  Zamanı'ndan kurtarıp fotoya canlı ve diri girişiyle dikkat çekerken ilk yarışında mutlaka değerlendiriniz.

ŞAFAK ZAMANI: 63 gün aradan sonraki yarışında önde liderliği alan safkan son 200'de Aktaşkaya'ya yakalanıp 2.liği de son anda Bahadır'a kaptırarak 3.olurken ilk yarışında çok daha farklı koşabilecek güçte bir isimdir.

5.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (MAIDEN/DHÖ) 2000Kum

CÜREKLİBALA: Önde iyi bir tempo bularak virajı 10 boy farkla lider dönen safkan  dışından gelen Koçerim ve Saadın Hızı'na fotoya kadar karşı gelerek 1 boy farkla kazanırken ilk yarışında da dikkate alınmalıdır.

KOÇERİM: Dış kulvardan etkili ataklarıyla gelip içindeki Saadın Hızı ile birbirlerini sürükleyerek yaptığı etkili sprintiyle Cürekli Bala ile arasındaki farkı 1 boya düşürerek 2.olan safkan ilk yarışında değerlendirilmelidir.

SAADIN HIZI: Orta kulvardan yaptığı güçlü ataklarıyla dışındaki Koçerim ile birbirlerini sürükleyerek gelip yakın aralarla koşuyu 3.bitirip öndeki Cürekli Bala ile arasındaki farkı fotoya kadar bir hayli eriten safkan ilk yarışında dikkate alınmalıdır.

6.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-5) 1400Kum

YİĞİT KHAN: Startla birlikte liderliği alan safkan kendisini yakalamaya çalışan Lıon Hero'ya düzlük boyunca karşılık verip Clever Spırıt'e de yakalanmadan 3.5 boy farkla kazanırken ilk yarışında dikkat edilmelidir.

CLEVER SPIRIT: Dış kulvardan yaptığı ataklarıyla Lıon Hero'yu son 50'de atlayarak 2.liği kurtaran safkanın ilk yarışında daha farklı koşabilecek güçte olduğu görülmüştür.

OĞLUM SERHAT: İç kulvardan son 50'de etkili ataklarıyla gelip 3.lüğü Lıon Hero'dan kurtaran safkanın ilk yarışında daha farklı koşabilecek güçte olduğunu söyleyebiliriz.

LION HERO: Önde yarışın lideri olan Yiğit Khan'ı startla birlikte kovalayan safkan özellikle son 50'de düşen temposuyla rakiplerine karşı gelemeyip 4.olurken ilk yarışında daha farklı koşabilecek güçte bir isimdir.

7.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (HAND-15/DHÖW) 1400Kum

KAZANCI: Grubun gerisinde yarışı takip ederek virajı 12.dönen safkan iç kulvardan yaptığı güçlü atakları ile Şimşek İzi'ne son anda hakim olup kazanırken formunu bulmasıyla ilk yarışında da değerlendiriniz.

ŞİMŞEK İZİ: Orta kulvardan yaptığı ataklarıyla yarışa son 200'de hakimiyetini hissettiren safkan içinden gelen Kazancı'ya fotoya yakın geçilerek 2.olurken formunu bulmaya başlaması ile ilk yarışında takibe alınız.

KARA KORSAN: Dış kulvardan son 200'den itibaren ataklarına başlayan safkan öndeki iki rakibini yakalayamasa da 3.lüğü ile formda görünürken ilk yarışında dikkat ediniz.

HÜRADAM: İç kulvardan son 100'de yaptığı etkili atakları ile yakın ara koşuyu 4.bitiren safkanın tekrar çıkış yakaladığı görülüp ilk yarışında değerlendiriniz.

ARİFCAN: Orta kulvardan son 200 geçildiğinde canlı atakları ile gelerek koşuyu 5.bitiren safkanın formunda gelişmeler görülmesi ile ilk yarışında takibe alınmasını öneririz.