03 NİSAN ÇARŞAMBA İSTANBUL VELİEFENDİ HİPODROMU

1.KOŞU: 4 VE YUKARI İNGILIZLER (ŞARTLI-4/D) 2100Sentetik.

PRANAYAMA: Son düzlüğe 3.çıkan safkan dış kulvardan yaptığı ataklarıyla son 100'de yarışa hakimiyetini hissettirerek kazanırken ilk yarışında da değerlendirilmeye alınmalıdır.

FEFETUKA: Bekleme yaparak son 400'de 6.durumda olan safkan iç kulvardan güçlü atakları ile gelip Pranayama'nın baş farkıyla gerisinde 2.olurken ilk yarışında adından söz ettirir.

ANARRES: 144 gün aradan sonraki yarışında en dış kulvardan son 200'den itibaren ataklarına başlayan safkan 3.lüğü ile dikkat çekerken ilk yarışında çok daha farklı koşacak güçtedir.

2.KOŞU: 4 VE YUKARI İNGILIZLER (HAND-15) 1500Sentetik.

JAKOBOY: Ön gruba yakın giderek virajı 2.dönen safkan orta kulvardan yaptığı ataklarıyla son 200'de rakiplerine hakim olup kazanırken yakaladığı formuyla ilk yarışında da dikkat ediniz.

NIGHT SHADOW: Dış kulvardan yaptığı etkili ataklarıyla koşuyu 2.bitiren safkanın fotoya canlı girişiyle formunu bulmaya başladığı görülüp yakın takibe alınmalıdır.

LION FRANCESCO: Orta kulvardan özellikle son 100'de canlı ataklarıyla gelerek koşuyu 5.bitiren safkanın ilk yarışında daha farklı koşabileceği belirlenmiştir.

ULTIMATE DECISION: Makineden 8 boy geç çıkarak grubun gerisinde kalan safkan dış kulvardan son 50'de güçlü sprinti ile gelerek fotoya canlı girişiyle koşuyu 6.bitirirken ilk yarışında daha sürpriz gerçekleştirebilir.

3.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (HAND-15/DHÖW) 2000Sentetik.

SÜRGÜN KRAL: Ağır tempoda giden yarışta liderliği 1300 startı geçildikten sonra alan safkan Turbodizel'e son 200'de yakalansa da rakibine fotoya kadar karşı gelerek kazanırken ilk yarışı için de ümit vermiştir.

TURBODİZEL: Orta kulvardan yaptığı atakları ile son 200'de öndeki Sürgün Kral'ı yakalayan safkan verdiği başa baş mücadeleden rakibini atlayamayıp koşudan 2.ayrılırken formunu bulmaya başlaması ile takibe alınız.

ABONE; Dış kulvardan son 200'den itibaren yaptığı canlı ataklarıyla koşuyu yakın aralarla 3.bitiren safkan dört gün arayla gayet iyi koşup ilk yarışında değerlendiriniz.

BÜYÜK GÜNTAY: En dış kulvardan son 200'den itibaren güçlü atakları ile gelerek koşuyu yakın ara 4.bitiren safkanın ilk yarışında daha farklı koşabileceği belirlenmiştir.

4.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (SATIŞ-2/DHÖW) 2000Sentetik.

YÜREKLİ POYRAZ: Grubun gerisinde giderek virajı 10.dönen safkan en dış kulvara açılarak gerçekleştirdiği etkili sprinti ile Tolonay'a tam fotoda hakim olup kazanırken ilk yarışında da dikkat ediniz.

TOLONAY: Orta kulvardan son 200'de yarışa hakimiyetini hissettiren safkan üstünlüğünü son ana kadar korurken en dıştan gelen Yürekli Poyraz'a tam fotoda burun farkıyla geçilerek koşuyu 2.bitirirken formunu bulmasıyla ilk yarışında değerlendiriniz.

BARAN REİS: En dış kulvardan son 100'de yaptığı güçlü ataklarıyla koşuyu 4.tamamlayan safkanın ilk yarışında sürpriz yapabilecek güçte bir isim olduğu belirlenmiştir.

5.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (MAIDEN/DHÖW) 1400Sentetik.

MERTAT: Yarışı ilk metrelerden itibaren önde kabullenen safkan dışından gelen Melih Ağa ve Cevdetbey'e fotoya kadar karşılık vererek kazanırken ilk yarışında da dikkat edilmelidir.

MELİH AĞA: Öndeki Mertat'ın dışından yaptığı ataklarıyla rakibiyle fotoya kadar iyi mücadele vererek 1 boy gerisinde koşudan 2.ayrılan safkan formunu bulmaya başlaması ile yakın takibe alınmalıdır.

CEVDETBEY: Bekleme yapan safkan en dış kulvardan son 100'de güçlü sprintiyle gelip Melih Ağa'nın burun farkıyla gerisinde koşudan 3.ayrılırken o gelişiyle çok daha iyi sonuç alabilirdi. İlk yarışında değerlendiriniz.

6.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (HAND-16) 1400Sentetik.

AL TAN: Son düzlüğü 3.dönen safkan bariyer dibinden yaptığı ataklarıyla son 200'de yarışa hakimiyetini hissettirip dışından gelen Borrego'ya direnerek kazanırken yakaladığı formuyla ilk yarışı için de ümit vermiştir.

BORREGO: 84 gün aradan sonraki yarışına biraz geç adapte olan safkan dış kulvardan sonlarda güçlü sprintiyle gelip Al Tan ile arasındaki farkı boyuna kadar düşürerek 2.olurken o gelişiyle kazanabilirdi. Bundan sonraki yarışlarında adından sıkça söz ettirir.

MR BAYBARS: İlk metrelerden itibaren ön grupta giderek viraj dönüldükten sonra birincilik mücadelesi veren safkan içinden gelen Al Tan ve dışındaki Borrego'ya karşı gelemeyerek yakın ara 3.olurken ilk yarışında etkili formuyla takibe alınmalıdır.

7.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (KV-8/ADİL TÜGEL KOŞUSU) 2000Sentetik.

ATTALOS: Son 400 geçildiğinde Pıtfall'un dışından ataklarına başlayan safkan rakibine son 100 geçildiğinde hakimiyetini hissettirerek 3 boy farkla kazanırken iyi formuyla bundan sonraki yarışına da ışık tutmuştur.

PITFALL: Son düzlüğe çıkıldığında orta kulvardan ataklarına başlayan safkan yarışa son 200'de hakimiyetini hissettirirken dışından gelen Attalos'a karşı gelemeyerek koşudan 2.ayrılırken ilk yarışında iyi formuyla adından söz ettirir.

REAL TROUBLE: Dış kulvardan son 200'den itibaren ataklarına başlayan safkan Pıtfall ile arasındaki farkı fotoya kadar yarım boya düşürerek 3.olurken fotoya canlı girişiyle ilk yarışında dikkat edilmelidir.

HUMAN TORCH: Yarışı ön tarafta forse eden safkan rakiplerine son 200'de yakalanıp fotoya kadar düşen temposu ile 4.olurken yine de mücadeleden tam kopmamasıyla dikkat çekip ilk yarışında daha farklı koşacak güçte bir isimdir.

8.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (HAND-16/DHÖW/D) 1300Sentetik.

LUSIA: 62.5 kilo ile start aldığı yarışında virajı 5.dönen safkan iç kulvardan yaptığı ataklarıyla Uluarat'a son anda hakim olarak kazanırken iyi formuyla bundan sonraki yarışında da dikkat edilmelidir.

ULUARAT: Startla birlikte yarışın liderliğini alan safkan içinden gelen Lusia'ya fotoya yakın boyun farkıyla geçilerek koşudan 2.ayrılırken ilk yarışında etkili formuyla adından söz ettirir.

RÜZGAR KIZI: Son 200'den itibaren Lusia ve Uluarat'ın dışlarından ataklarına başlayan safkan yakın ara koşuyu 3.tamamlayıp dikkat çekerken ilk yarışında takibe alınmalıdır.

9.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (MAIDEN/DHÖW) 1400Sentetik.

PİYANİST: Kolay tempoda virajı dönerek dış kulvardan yaptığı ataklarıyla son 200'de Kerpiçli'ye hakimiyetini hissettiren safkan farkı 4 boya çıkartarak fazla zorlanmadan kazanırken 1.34.33 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan Mertat'ın 1.35.37 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışı için de ümit vermiştir.

KERPİÇLİ: Yarışın liderliğini ilk metrelerden itibaren ele geçiren safkan son 200'de Piyanist'e karşı gelemese de 2.liği vermezken formunu bulmaya başlaması ile takibe alınmalıdır.

OLİVA: Orta kulvardan son 300'den itibaren ataklarına başlayan safkan fotoya kadar verdiği mücadele ile koşudan 3.ayrılırken ilk yarışında değerlendirilmesini tavsiye ederiz.

KİRAZIM: Orta kulvardan son 200'de yaptığı ataklarıyla boşlukta koşuyu 4.bitiren safkanın formunda gelişmeler görülüp takibe alınmasını tavsiye ederiz.

DEFNEHATUN: Yarışa başlamayıp derecesiz bitirmiştir.

LİRASA: Yarışa başlamayıp derecesiz bitirmiştir.

03 NİSAN ÇARŞAMBA ŞANLIURFA HİPODROMU

1.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (HAND-15/DHÖ) 1400Kum

BOBO BERKCAN: Yarışın liderliğini viraj dönüldüğünde ele geçiren safkan içinden gelen Elittay'ın tüm ataklarına fotoya kadar karşı gelerek kazanırken ilk yarışında da dikkat diyoruz.

ELİTTAY: Bariyer dibinden yaptığı ataklarıyla Bobo Berkcan ile arasındaki farkı yarım boya düşürerek koşuyu 2.bitiren safkanın formunu bulmaya başladığı görülüp takibe alınız.

DİKME AĞASI: Bariyer dibinden son 200 geçildiğinde kuvvetli atakları ile gelerek koşuyu 3.bitiren safkanın ilk yarışında daha farklı koşabileceği not edilmiştir.

2.KOŞU: 4 VE YUKARI İNGILIZLER (ŞARTLI-4) 1900Kum

SILVER CLOUD: Temposunu viraj dönüldükten sonra yükselterek dış kulvardan yaptığı ataklarıyla koşuya son 300'de hakimiyetini hissettiren safkan Kıng Balotelli'ye fotoya kadar karşı gelerek kazanırken ilk yarışında da değerlendiriniz.

KING BALOTELLI: En dış kulvardan özellikle son 200'den itibaren kuvvetli sprintiyle gelip Sılver Cloud ile arasındaki farkı buruna kadar düşürerek koşuyu 2.bitiren safkan ilk yarışında adından söz ettirir.

BILLY KID: Bekleme yapan safkan en dış kulvardan özellikle son 200 geçildiğinde güçlü sprinti ile gelerek koşuyu 3.tamamlarken ilk yarışında takibe alınmasını tavsiye ederiz.

MARKA POLO: Makineden çıkmayıp koşuyu derecesiz bitirmiştir.

3.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-5) 1300Kum

SEHERİN YELİ: Yarışın liderliğini startla birlikte ele geçiren safkan temposunu viraj dönüldükten sonra da bozmayıp 5 boy farkla kazanırken ilk yarışı için de ümit vermiştir.

KING KARACA: Son viraj dönüldüğünde orta kulvardan ataklarına başlayan safkan Seherin Yeli ile arasındaki farkı kapatamasa da 2.liği vermezken ilk yarışında dikkat diyoruz.

ŞİMENDİFER: Son 400'den itibaren dış kulvardan ataklarına başlayan safkan öndeki iki rakibini yakalayamasa da 3.lükteki yerini korurken ilk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

4.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (KV-9/DHT/ŞANLIURFA'NIN KURTULUŞU KŞ.) 1200Kum

DÖRTNALBEYİ: Son düzlüğü 4.dönen safkan Dede Yalaz'ın dışından yaptığı etkili ataklarıyla rakibine son anda hakimiyetini hissettirip boyun farkıyla kazanırken 1.25.22 bitiriş derecesiyle ilk yarışında da dikkat edilmelidir.

DEDE YALAZ: Son viraj dönüldüğünde iç kulvardan ataklarına başlayıp koşuya son 200'de hakimiyetini hissettiren safkan Dörtnalbeyi'ne fotoya yakın geçilerek koşudan 2.ayrılırken ilk yarışında değerlendiriniz.

TİLKİ ANDREA: Dış kulvardan özellikle son 100'de güçlü sprinti ile gelerek koşuyu 3.bitiren safkanın fotoya canlı girişiyle ilk yarışında daha farklı koşabileceği belirlenmiştir.

5.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (MAIDEN/DHÖW/D) 1400Kum

ÖZGÜN SAYFA: İç kulvardan yaptığı ataklarıyla son 300'de Ovakızı'na hakimiyetini hissettirerek 5 boy farkla kazanan safkan ilk yarışı için de ümit vermiştir.

KIRAÇ KÖYLÜ: İç kulvardan son 200'den itibaren yaptığı canlı ataklarıyla koşuyu 2.tamamlayan safkanın bu formuyla Maiden'dan çıkması yakındır.

OVAKIZI: Startla birlikte yarışın liderliğini alarak virajı 4 boy farkla üstün dönen safkan içinden gelen Özgün Sayfa'ya son 300'de yakalanıp 2.liği de Kıraç Köylü'ye kaptırarak 3.olurken ilk yarışında fazla acele etmezse daha iyi sonuç elde eder.

6.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-4/DHÖW) 1800Kum

ASLAN YÜREKLİM: Yarışın liderliğini startla birlikte ele geçiren safkan dışından sonlarda farkı azaltarak gelen Madenci'ye fotoya kadar karşı gelerek kazanırken ilk yarışında da etkili sonuç alacak güçte bir isimdir.

MADENCİ: En dış kulvardan özellikle son 100 geçildiğinde güçlü sprintiyle gelip Aslan Yüreklim ile arasındaki farkı yarım boya düşürerek koşudan 2.ayrılan safkan o gelişiyle kazanabilirdi. Etkili formu ile ilk yarışında dikkat diyoruz.