15 NİSAN PAZARTESİ BURSA OSMANGAZİ HİPODROMU

1.KOŞU: 3 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-1/DHÖW) 1000Kum

GERÇEK MAVİ: İyi bir çıkışla liderliği alan safkan dışından sonlarda farkı azaltarak gelen Özserçe'ye fotoya kadar karşılık verip kazanırken bundan sonraki yarışı için de ümit vermiştir.

ÖZSERÇE: Son virajı 5.dönen safkan iç kulvardan ataklarına başlayıp Gerçek Mavi'nin dışından sonlarda farkı buruna kadar düşürerek gelip koşudan 2.ayrılırken o gelişiyle kazanabilirdi. İlk yarışında dikkat diyoruz.

ASTER GÜZELİ: Dış kulvardan son 50'de güçlü sprinti ile gelerek 3.lüğü kurtaran safkanın fotoya canlı ve diri girişiyle ilk yarışında yakın takibe alınmasını tavsiye ederiz.

BARBUDA: Orta kulvardan düzlükten sonra temposunu yükselten safkan 3.lüğü Aster Güzeli'ne son anda kaptırarak 4.olurken ilk yarışında daha farklı koşabilir.

BEDEL İKİ: Son viraj dönüldüğünde dış kulvarları biraz fazla dolaşan safkan özellikle son 50'deki etkili sprinti ile yakın ara 5.olarak bundan sonraki yarışında çok daha farklı koşabileceğini belli etmiştir.

GONYALI KOVBOY: Start çıkışında tökezleyerek yıkılma tehlikesi geçirip grubun gerisinde kalan safkan bir daha istediği gibi arttıramayıp kendi halinde koşuyu 8.tamamlarken ilk yarışını bu koşusuyla kesinlikle kıyaslamayınız.

TOKUŞ AĞA: Jokeyini düşürerek koşuyu derecesiz bitirmiştir.

2.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-2) 1300Kum

AKYAVUZ: Startla birlikte yarışın liderliğini alan safkan dışından farkı azaltarak gelen Baki Ağa'ya fotoya kadar karşı gelerek kazanırken formunu bulmasıyla ilk yarışında da adından söz ettirir.

BAKİ AĞA: Son virajı 2.dönerek öndeki Akyavuz ile arasında 5 boy fark olan safkan dışından güçlü sprintiyle gelip fotoya kadar farkı boyuna kadar düşürerek 2.olurken ilk yarışında etkili koşabileceğini göstermiştir.

ROSSO E BIANCO: 269 gün aradan sonra ilk defa kum pistte start alan safkanın orta kulvardan yaptığı atakları ancak 3.olmasına yeterken ilk yarışında özellikle çim pistte çok daha farklı netice elde eder.

3.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (ŞARTLI-3) 2000Kum

EL TRANSCANTABRICO: Dış kulvardan son 400'den itibaren ataklarına başlayan safkan öndeki Cıx Lıfe'e son 100'de hakimiyetini hissettirerek 3 boy farkla kazanırken bundan sonraki yarışına da ışık tutmuştur.

ZİSİNO: Bekleme yaparak yarışa geç adapte olan safkan dış kulvardan son 100 geçildiğinde güçlü atakları ile gelerek 2.liği Cıx Lıfe'den krurtarırken ilk yarışında daha farklı koşabileceği belirlenmiştir.

CIX LIFE: Yarışı ön tarafta kabullenerek numara götüren safkan son 100'de rakiplerine yakalanıp fotoya kadar düşen temposu ile koşuyu 3.tamamlarken ilk yarışında dikkate alınmasını öneririz.

4.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (ŞARTLI-3/DHÖW) 2100Kum

EYMENAĞA: 62.5 kilo ile start aldığı yarışında liderliği viraj üzerinde alan safkan son 400 geçildiğinde Sultanyel ile başa baş mücadele verip rakibine fotoya kadar direnerek kazanırken ilk yarışına da ışık tutmuştur.

SULTANYEL: Son düzlüğü iç kulvardan dönerek Eymenağa ile 400 geçildiğinde başa baş birincilik mücadelesi veren safkan rakibini atlayamayıp boyun farkıyla 2.olurken ilk yarışında dikkat ediniz.

5.KOŞU: 3 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-1/DHÖW) 1000Kum

NAMLIBİR: Yarışa iyi başlayıp önde numara götüren safkan temposunu fotoya kadar bozmayıp 6 boy farkla fazla zorlanmadan kazanırken 1.10.13 derecesi aynı gün diğer Şartlı-1 kazanan Gerçek Mavi'nin 1.10.28 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışında da dikkat diyoruz.

KAPUTAŞ: Orta kulvardan son 400 geçildiğinde ataklarına başlayıp 2.liği kurtaran safkanın fotoya kadar verdiği mücadele ilk yarışında çok daha farklı koşabileceği belirlenmiştir.

BAYKUTLUŞAH: Makineden tereddütlü çıkarak grubun gerisinde kalan ve düzlüğü 8.dönen safkan iç kulvardan sonlarda etkili atakları ile gelip 3.olurken fotoya 2.olan rakibinden daha canlı girişiyle ilk yarışında farklı sonuç elde eder.

ABAY HANIM: Yarışa biraz geç adapte olan safkan dış kulvardan sonlarda etkili sprintiyle gelip fotoya canlı girişi ile koşudan 4.ayrılırken ilk yarışında takibe alınmasını öneririz.

MOR  ÇİÇEK: Yarışa iyi başlayıp ön grupta giden safkan son 50'de düşen temposu ile rakiplerine karşı gelemeyip 5.olurken ilk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

6.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (HAND-15/DHÖW/D) 1400Kum

HAVZALI: Son düzlüğü 5.dönen safkan dış kulvardan yaptığı ataklarıyla 200 geçildiğinde Berca Torunu'na hakim olup farkı 3.5 boya çıkartarak kazanırken ilk yarışına da ışık tutmuştur.

PRENSES DI: 61 kilo ile start aldığı yarışında iç kulvardan son 200'den itibaren ataklarına başlayan safkan 2.liği ile formunu bulmaya başladığını gösterirken yakın takibe alınmasını öneririz.

BERCA TORUNU: Son 400'de yarışa hakimiyetini hissettiren safkan Havzalı'ya 200 geçildiğinde yakalanıp 2.liği de Prenses Dı'ye kaptırarak 3.olurken ilk yarışında daha farklı koşabileceğini belli etmiştir.

BUZPINARI: Yarışa geç adapte olarak ilk metrelerde grubun gerisinde kalan safkan dış kulvardan son 50'de güçlü sprinti ile gelerek 4.olurken ilk yarışında çok daha farklı koşabileceği belirlenmiştir.

7.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (HAND-14) 2000Kum

WINGS OF TIME: Son düzlüğe 2.çıkarak yarışa 300'de hakimiyetini hissettiren safkan içerden sonlarda farkı azaltarak gelen Rockhampton'a fotoya kadar karşı gelerek kazanırken ilk yarışında da değerlendiriniz.

ROCKHAMPTON: Orta kulvardan son 300'den itibaren ataklarına başlayıp daha sonra iç kulvara girerek Wıngs Of Tıme ile arasındaki farkı eritip koşuyu 2.bitiren safkan ilk yarışında adından söz ettirir.

HELLBOY: Bekleme yapan safkan dış kulvardan özellikle son 100'de güçlü sprintiyle gelip öndeki iki rakibiyle arasındaki farkı azaltarak koşuyu 3.tamamlarken fotoya canlı girişiyle ilk yarışında dikkate alınmalıdır.

8.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (HAND-14/D) 1400Kum

PRINCESS GRASE: 61 kilo ile start aldığı yarışında virajı 4.dönen safkan dış kulvardan yaptığı güçlü ataklarıyla son 50'de rakiplerine hakim olup kazanırken 1.28.74 derecesiyle ilk yarışında da değerlendiriniz.

DAWN OF THE NIGHT: Orta kulvardan son 300'den itibaren ataklarına başlayan safkan 2.liği kurtarıp fotoya canlı girişiyle formda görünürken ilk yarışında dikkat edilmelidir.

HAZY DAISY: Dış kulvardan son 100 geçildiğinde kuvvvetli sprinti ile gelerek koşuyu 3.tamamlayan safkan o gelişiyle çok daha iyi sonuç alabilirdi. Bugün için geç kaldığı görülüp ilk yarışında daha iyi sonuç alır.

TULPARKIZ: Dört gün arayla start aldığı yarışında bariyer dibinden son 100'de yaptığı güçlü sprinti ile 4.olan safkanın formunda gelişmeler görülüp takibe alınmasını tavsiye ederiz.

NOBLE WOMAN: 77 gün aradan sonraki yarışını önde kabullenen safkan rakiplerine son 150'de yakalanıp fotoya kadar düşen temposu ile 5.olurken ilk yarışında çok daha farklı koşacak güçte bir isimdir.

9.KOŞU: 3 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-1/DHÖW) 1000Kum

ŞEKER HALHAL: Önde yarışın liderliğini yapan Umudumuz'u sıkı markaja alarak kovalayan safkan dışından yaptığı ataklarıyla rakibini viraj dönüldükten sonra yakalayıp verdiği başa baş mücadeleden fotoya yakın hakim olarak kazanırken 1.08.69 derecesi aynı gün diğer Şartlı-1 kazanan Gerçek Mavi'nin 1.10.28, Namlıbir'in 1.10.13 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışı için de ümit vermiştir.

UMUDUMUZ: Yarışa iyi başlayıp önde numara götüren safkan kendisini kovalayan Şeker Halhal'a düzlüğe çıkıldıktan sonra yakalanıp verdiği başa baş  mücadeleden karşı gelemeyerek 2.olurken 1.08.98 derecesi aynı gün diğer Şartlı-1 kazanan Gerçek Mavi'nin 1.10.28, Namlıbir'in 1.10.13 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışında mutlaka değerlendirilmelidir.

10.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (HAND-14/DHÖW) 1200Kum

AVCI OĞLUM: Son virajı 7.dönen safkan dış kulvardan yaptığı etkili ataklarıyla ön grupta başa baş mücadele verip son anda rakiplerine hakim olarak kazanırken 1.22.62 derecesiyle ilk yarışında da dikkat diyoruz.

MUZATCAN: İç kulvardan son 200 geçildiğinde kuvvetli ataklarıyla gelerek ön grupta mücadele veren safkan Avcıoğlum'a boyun farkıyla geçilerek 2.olurken 1.22.66 derecesiyle ilk yarışında değerlendiriniz.

ÇELİK MURAT: İç kulvardan son 300'den itibaren ataklarına başlayıp ön grupta başa baş mücadele veren safkan yakın aralarla 3.olurken iyi bir form yakalamasıyla ilk yarışında takibe alınmalıdır.

HİNDİKUŞ: 266 gün aradan sonra kalabalık gruptaki yarışında gerilerde kalan safkan son 50'de dış  kulvardan müthiş sprinti ile gelip yakın aralarla 4.olurken o gelişiyle çok daha iyi sonuç alabilirdi. 1.22.93 bitiriş derecesiyle ilk yarışında dikkat edilmelidir.

DİLÇAĞ: Orta kulvardan son 400'den itibaren ataklarına başlayan safkan fotoya kadar verdiği mücadele ile yakın ara 5.olarak dikkat çekerken ilk yarışında takibe alınmasını öneririz.

NEDİMİNOĞLU: Orta kulvardan son 200'den itibaren etkili ataklarıyla gelen safkan yakın ara koşuyu 6.tamamlayıp iyi durumunun devam ettiğini gösterirken ilk yarışında çok daha farklı koşacak güçte bir isimdir.

OVAAKÇALI: Yarışı ön tarafta kabullenerek numara götüren safkan son 100'e kadar üstünlüğünü korurken bu metreler geçildiğinde temposu düşerek 11.oldu. İlk yarışında daha farklı koşabileceği belirlenip takibe alınmasını öneririz.

15 NİSAN PAZARTESİ ŞANLIURFA HİPODROMU

1.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-3/DHÖW) 1800Kum

KAŞIKÇIBEYİ: Yarışın liderliğini son 600'de ele geçiren safkan fotoya kadar temposunu bozmayıp farkı 4.5 boya çıkartarak fazla zorlanmadan kazanmasıyla ilk yarışı için de ümit vermiştir.

KÖYCEĞİZ: Bekleme yaparak en dış kulvardan son 200'de etkili atakları ile gelen safkan boşlukta koşuyu 2.tamamlamasıyla ilk yarışında değerlendirilmelidir.

RENKKAT: 120 gün aradan sonraki yarışında son 300'den itibaren nefes yönünden zorlanmaya başlayıp düşen temposu ile 5.kalan safkanın ilk yarışında daha farklı koşabilecek güçte olduğunu söyleyebiliriz.

KAANHAKAN: Yarışı bırakarak derecesiz bitirmiştir.

2.KOŞU: 3 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-1/DHÖW) 1000Kum

İSMAİL AMCA: Ön gruba yakın giderek yarışa son 300'de hakimiyetini hissettiren safkan farkı 4 boya çıkartarak kazanırken 1.13.80 derecesi aynı gün diğer Şartlı-1 kazanan Kaçar ÜLfet'in 1.14.05 derecesinden daha iyi olmasıyla bundan sonraki yarışında da dikkat edilmelidir.

MARİYAKIZI: Son düzlüğe çıkıldığında iç kulvardan ataklarına başlayan safkan İsmail Amca'nın farkı açmasıyla boşlukta koşuyu 2.tamamlarken ilk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

3.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (HAND-15/DHÖW) 1900Kum

KRALDOĞAN: 84 gün aradan sonraki yarışında bariyer dibinden yaptığı atakları ile son 100'de Çağlartay Tay ile başa baş birincilik mücadelesi verip rakibine boyun farkıyla hakim olarak kazanan safkan ilk yarışında da değerlendirilmelidir.

ÇAĞLAR TAY: Dış kulvardan yaptığı ataklarıyla son 100'de içindeki Kraldoğan ile başa baş birincilik mücadelesi vererek az farkla 2.olan safkan ilk yarışında iyi formuyla adından söz ettirir.

4.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (HAND-14) 1800Kum

VICTORY SHOT: 68 gün aradan sonraki yarışında önde giderek virajı 2.dönen safkan son 300 geçildiğinde koşuya hakimiyetini hissettirip Lord Of Gentlemen'e karşı gelerek kazanırken ilk yarışında da değerlendirilmelidir.

LORD OF GENTLEMEN: Ağır kilosu ile en dış kulvardan sonlarda etkili sprintiyle gelip Vıctory Shot ile arasındaki farkı yarım boya düşürerek 2.olan safkan ilk yarışında yakaladığı formuyla dikkate alınmalıdır.

POWERFUL GIRL: İç kulvardan son 200'den itibaren ataklarına başlayan safkan öndeki iki rakibini tüm çabalarına rağmen yakalayamayıp koşudan 3.ayrılırken ilk yarışında daha farklı koşacak güçte bir isimdir.

5.KOŞU: 3 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-1/DHÖW) 1000Kum

KAÇAR ÜLFET: Son düzlüğe çıkıldığında orta kulvardan ataklarına başlayıp öndeki Türtaç'ın dışından ataklarına başlayan safkan rakibine son 50'de hakim olarak kazanırken ilk yarışında da dikkat edilmelidir.

KRALİÇE DEVASENA: En dış kulvardan son 50'de etkili sprinti ile gelerek 2.liği Türtaç'dan kurtaran safkanın fotoya canlı girişiyle ilk yarışında mutlaka değerlendirilmesini tavsiye ederiz.

TÜRTAÇ: Yarışa son 300'de hakimiyetini hissettiren safkan son 50'de Kaçar Ülfet'e yakalanıp 2.liği de Kraliçe Devasena'ya kaptırarak koşudan 3.ayrılırken ilk yarışında daha farklı koşablileceği belirlenmiştir.

YİĞİT BOYRAZ: Orta kulvardan son 100'den itibaren güçlü atakları ile gelerek 4.lüğü kurtaran safkanın bundan sonraki yarışında daha farklı koşabilecek güçte olduğu belirlenmiştir.

PRINCESS BEAN: En dış kulvarları viraj dönüldükten sonra biraz fazla dolaşarak zaman kaybeden safkan mücadelesini fotoya kadar sürdürerek 5.liği ile dikkat çekerken ilk yarışında daha farklı koşacak güçte bir isimdir.

6.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (HAND-15) 2000Kum

KING BALOTELLI: Son düzlüğü 3.dönerek orta kulvardan fazla zorlanmadan gelip son 200'de rakiplerine hakimiyetini hissettirip 4 boy farkla kazanan safkan iyi formuyla bundan sonraki yarışında da etkili sonuç alır.

MITHRIL: 110 gün aradan sonra dış kulvardan son 200'den itibaren yaptığı atakları ile koşuyu 2.tamamlayan safkanın bundan sonraki yarışında daha farklı koşabilecek güçte bir isim olduğunu söyleyebiliriz.

7.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (ŞARTLI-4/DHÖW) 1300Kum

BİLİRKİŞİ: Bekleme yaparak düzlüğü 10.dönen safkan dış kulvardan etkili sprinti ile gelip son 50'de Dede Yalaz'a hakim olarak 3 boy farkla kazanırken yakaladığı formuyla bundan sonraki yarışında da dikkat diyoruz.

TİLKİ ANDREA: İç kulvardan son 200 geçildiğinde güçlü sprinti ile gelerek 2.liği Dede Yalaz'dan kurtaran safkanın formunu bulmaya başladığı görülmesi ile ilk yarışında mutlaka değerlendiriniz.

DEDE YALAZ: Ön grupta giderek son 300'de yarışa hakimiyetini hissettiren safkan Bilirkişi'ye son 50'de yakalanıp Tilki Andrea'ya 2.liği kaptırarak koşudan 3.ayrılırken ilk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

İLKAYOĞLU: En dış kulvardan son 100'de güçlü atakları ile gelerek koşuyu 4.tamamlayan safkanın ilk yarışında fazla geç kalmadığı taktirde daha farklı koşabilecek güçte bir isim olduğu görülmüştür.

8.KOŞU: 3 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-1/DHÖW) 1000Kum

KATI ZAMANI: Yarışa iyi başlayamayıp start çıkışında faullere maruz kalarak grubun gerisine düşen safkan virajı 11.dönerek iç kulvardan yaptığı ataklarıyla Gümrah'a hakim olarak kazanırken 1.12.36 derecesi aynı gün diğer Şartlı-1 kazanan İsmail Amca'nın 1.13.80, Kaçar Ülfet'in 1.14.05 derecesinden daha iyi olmasıyla ilerki yarışlarında adından sıkça söz ettirir.

GÜMRAH: Dış kulvardan yaptığı ataklarıyla koşuya son 200 geçildiğinde hakimiyetini hissettiren safkan içinden gelen Katı Zamanı'na karşı gelemeyerek 2.olurken 1.12.72 derecesi aynı gün diğer Şartlı-1 kazanan İsmail Amca'nın 1.13.80, Kaçar Ülfet'in 1.14.05 derecesinden daha iyi olmasıyla yakın takibe alınmalıdır.

9.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (ŞARTLI-2) 1400Kum

BERISHA: 131 gün aradan sonraki yarışını önde kabullenerek numara götüren safkan dışından farkı azaltarak gelen Asabi'ye fotoya kadar karşı gelerek kazanırken ilk yarışında da dikkat diyoruz.

ASABİ: Dış kulvardan etkili ataklarıyla gelip öndeki Berısha ile arasındaki farkı fotoya kadar yarım boya düşürerek 2.olan safkanın ilk yarışında mutlaka değerlendirilmesini öneririz.