17 NİSAN ÇARŞAMBA İSTANBUL VELİEFENDİ HİPODROMU

1.KOŞU: 3 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-1/DHÖW) 1000Sent.

KOCAEFE: Makineden 5 boy geç çıkarak grubun gerisinde kalan ve virajı 8.dönen safkan orta kulvardan son 100'de Demirözü ile birbirlerini sürükleyerek yaptığı sprintiyle son anda hakim olarak kazanırken ilk yarışı için de ümit vermiştir.

LAZMAN: İyi bir çıkışla yarışı önde götüren safkan üstünlüğünü son ana kadar korusa da dışından gelen Kocaefe'ye fotoya yakın geçilerek 2.olurken ilk yarışında dikkat diyoruz.

DEMİRÖZÜ: Orta kulvardan son 100'de Kocaefe ile birbirlerini sürükleyerek güçlü sprinti ile gelip yakın ara 3.olan safkan o gelişiyle 2.liği kurtarabilirdi. İlk yarışında çok daha iyi koşacak güçte olup değerlendiriniz.

2.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (HAND-15/DHÖW/D) 1400Sent.

KAFKAESQUE: 109 gün aradan sonraki yarışında virajı 7.dönen safkan orta kulvardan son 200'de ataklarına başlayıp aralardan çıkarak güçlü sprinti ile son anda kazanırken bundan sonraki yarışına da ışık tutmuştur.

SILENT RIVER: Dış kulvardan yaptığı ataklarıyla son 200'den itibaren ön grupta birincilik mücadelesi veren safkan Kafkaesque'e fotoya yakın geçilerek 2.olurken ilk yarışında dikkate alınmalıdır.

YEŞİLPINAR: İç kulvardan sonlarda kuvvetli atakları ile gelerek 3.lüğü kurtaran safkanın formunu bulmaya başladığı görülüp ilk yarışında takibe alınmasını öneririz.

RÜZGAR KIZI: Bariyer dibinden yaptığı ataklarıyla fotoya kadar iyi mücadele vererek yakın aralarla 4.olan safkanın ilk yarışında daha farklı koşabileceği belirlenmiştir.

3.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (HAND-15) 2000Sent.

ASASSİNO: Son viraj dönüldüğünde iç kulvardan ataklarına başlayan safkan koşuya 300'de hakimiyetini hissettirerek kazanırken bundan sonraki yarışında da dikkate alınmalıdır.

ULTIMATE DECISION: Orta kulvardan son 200'de güçlü ataklarıyla gelen safkan Asassino ile arasındaki farkı azaltarak koşuyu 2.tamamlarken formunu bulmaya başlaması ile yakın takibe alınmalıdır.

SEA OF REALITY: En dış kulvardan son 200 geçildiğinde güçlü atakları ile gelerek 3.olan safkanın fotoya canlı girişiyle formda olduğu görülüp ilk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

STASERA: Orta kulvardan yaptığı ataklarıyla yakın ara koşuyu 4.bitiren safkanın ilk yarışında fazla geç kalmadığı taktirde daha farklı koşacak güçte olduğu belirlenmiştir.

SIRDERYA: Jokeyini düşürerek koşuyu derecesiz bitirmiştir.

4.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (ŞARTLI-3/DHÖW) 1500Sent.

TORHAN TAY: Bekleme yaparak virajı 9.dönen safkan bariyer dibinden etkili sprinti ile gelip son 100 geçildiğinde Leonidas ile verdiği başa baş birincilik mücadelesinden rakibine boyun farkıyla hakim olarak kazanırken ilk yarışında da etkili koşar.

LEONİDAS: Dış kulvardan yaptığı ataklarıyla son 100 geçildiğinde Torhan Tay ile başa baş birincilik mücadelesi veren safkan rakibine az farkla geçilerek 2.olurken formunu bulmaya başlaması ile takibe alınmalıdır.

İLK PARILTI: 380 gün aradan sonra start aldığı yarışında orta kulvardan etkili ataklarıyla gelip 3.olan safkanın ilk yarışında çok daha farklı koşabilecek güçte olduğu görülmüştür.

HEKİMOĞLU: Yarışı ön tarafta lider götüren safkan son 200 geçildiğinde rakiplerine yakalanıp fotoya kadar düşen temposu ile 4.olurken mücadeleden kopmamasıyla dikkat çekti. İlk yarışında daha iyi koşacak güçte olup dikkat edilmeli.

İLLEDE SÜRMELİ: 123 gün aradan sonraki yarışında bekleme yapan safkan orta kulvardan son 200 geçildiğinde güçlü sprinti ile gelerek yakın aralarla koşuyu 5.tamamlarken ilk yarışında çok daha iyi sonuç alabilir.

BANA MÜSADE: Dış kulvardan son 200'den itibaren yaptığı etkili ataklarıyla ön grup ile arasındaki farkı azaltarak yakın ara 6.olan safkanın formunda gelişmeler görülüp takibe alınmasını tavsiye ederiz.

5.KOŞU: 3 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-1/DHÖW) 1000Sent.

SEMEND BATUR: Orta kulvardan ataklarına başlayıp son 200'de iç kulvara girerek mücadelesini sürdüren safkan son 100'de rakiplerine hakim olarak kazanırken 1.06.90 derecesi aynı gün diğer Şartlı-1 kazanan Kocaefe'nin 1.07.16 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışında da dikkate alınmalıdır.

BİR MUCİZEM: Son 400'den itibaren bariyer dibinden ataklarına başlayan safkan dışından gelen Semend Batur'a karşı gelemeyerek 2.olurken ilk yarışında daha farklı koşacak güçte bir isimdir.

FATHER İLHAN: Yarışa fazla iyi başlayamayıp düzlüğü 11.dönen safkan iç kulvardan son 100 geçildiğinde etkili ataklarıyla gelip yakın ara 5.olmasıyla dikkat çekerken ilk yarışında sürpriz gerçekleştirebilecek güçtedir.

6.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (KV-18/ORHAN MEKER KŞ.) 1400Çim

DRAGON FLAME: Son virajı 2.dönen safkan orta kulvardan yaptığı ataklarıyla son 300 geçildiğinde yarışa hakimiyetini hissettirip 3 boy farkla kazanırken 1.21.70 bitiriş derecesiyle bundan sonraki yarışı için de ümit vermiştir.

KANDO: Bekleme yapan safkan orta kulvardan son 200 geçildiğinde etkili ataklarıyla gelerek 2.liği Zızka'dan kurtarırken ilk yarışında mutlaka değerlendirilmelidir.

ZIZKA: 178 gün aradan sonraki yarışında önde numara götüren safkan son 300'de Dragon Flame'e yakalanıp 2.liği düşen temposuyla Kando'ya kaptırarak 3.olurken ilk yarışında daha farklı koşabilecek güçtedir.

OPPENHEIMER: Bekleme yaparak düzlüğü ön grubun gerisinde dönen safkan en dış kulvardan son 100'de etkili sprinti ile gelip yakın ara 4.olurken fotoya canlı girişiyle ilk yarışında mutlaka değerlendirilmelidir.

ADIGE PERIT: Son düzlüğe çıkıldığında orta kulvardan ataklarına başlayan safkan mücadelesini fotoya kadar sürdürerek 5.olurken ilk yarışında takibe alınmasını öneririz.

7.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (ŞARTLI-5) 1600Çim

TIME TO SHINE: 144 gün aradan sonraki yarışını önde kabullenerek numara götüren safkan temposunu viraj dönüldükten sonra da bozmayıp kazanma başarısını gösterirken 1.33.99 bitiriş derecesiyle ilk yarışı için de ümit vermiştir.

WHITE KHAN: Son 400'den itibaren iç kulvardan ataklarına başlayıp Tıme To Shıne'ı yakalamaya çalışan safkan rakibiyle arasındaki farkı eritemese de 2.liği vermezken formunu bulmasıyla ilk yarışında dikkat ediniz.

GRANDPA: Bekleme yaparak dış kulvardan özellikle son 100'de güçlü sprinti ile gelip koşuyu 3.tamamlayan safkanın fotoya canlı girişiyle ilk yarışında mutlaka değerlendirilmesini tavsiye ederiz.

HARLAN DRAKA: Bekleme yaparak virajı gerilerde dönen safkan dış kulvardan son 100'de güçlü sprinti ile gelerek koşuyu 4.tamamlarken ilk yarışında takibe alınmalıdır.

8.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (KV-8/ERGİN TALAY KŞ.) 1400Çim

BLUE SUNSET: Grubun gerisinde yarışı takip ederek virajı 5.dönen safkan iç kulvardan gelip son 200'de Al Tan'a kısa bir mücadele sonrası hakimiyetini hissettirerek 4 boy farkla kazanırken 1.21.30 bitiriş derecesiyle ilerki yarışlarında adından sıkça söz ettirecektir.

AL TAN: Yarışı ilk metrelerden itibaren önde götüren safkan son 200'de Blue Sunset'e karşı gelemese de 2.liği vermeyerek formda görünürken ilk yarışında mutlaka değerlendiriniz.

9.KOŞU: 3 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-1/DHÖW) 1000Sent.

MEHMETOĞLU: İlk metrelerden itibaren önde giden safkan son 400 geçildiğinde dışındaki Fıratın Gücü ile başa baş birincilik mücadelesi verip rakibine hakim olarak kazanırken 1.06.83 derecesi aynı gün diğer Şartlı-1 kazanan Kocaefe'nin 1.07.16, Semend Batur'un 1.06.90 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışında da dikkat diyoruz.

FIRATIN GÜCÜ: Düzlüğe çıkıldıktan sonra Mehmetoğlu ile başa baş birincilik mücadelesi veren safkan rakibine fotoya yakın karşı gelemeyerek 2.olurken 1.07.07 derecesi aynı gün diğer Şartlı-1 kazanan Kocaefe'nin 1.07.16 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışında dikkate alınmalıdır.

TURNADAĞ: İç kulvardan yaptığı ataklarıyla 3.lüğü kurtaran safkanın fotoya canlı ve diri girişi dikkat çekerken ilk yarışında daha farklı koşabilecek güçte bir isim olduğu belirlenmiştir.

BEŞBUDAKLI: Makineden 2 boy tereddütlü çıkarak yarışa adapte olmakta geciken safkan sonlarda iç kulvardan kuvvetli ataklarıyla gelerek 6.olurken fotoya canlı girişiyle ilk yarışında daha farklı koşabileceğini göstermiştir.

10.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-19/DHÖW) 1500Sent.

ÖZCANIM: Orta kulvardan yaptığı ataklarıyla son 200'de Kerpiçli'ye hakimiyetini hissettirerek kazanan safkanın formunu bulduğu görülüp ilk yarışı için de ümit vermiştir.

MUTEBER: Bekleme yapan safkan orta kulvardan son 200'de ataklarına başlayıp aralardan çıkarak etkili sprinti ile gelip 2.liği kurtarmasıyla formda görünürken ilk yarışında takibe alınmasını tavsiye ederiz.

KERPİÇLİ: Yarışı ilk metrelerden itibaren önde götüren safkan son 200'de Özcanım'a yakalanıp 2.liği de son anda Muteber'e kaptırarak 3.olurken bu formuyla kazanması yakındır.

PINAR AĞASI: Bekleme yaparak son viraj dönüldükten sonra dış kulvardan ataklarına başlayan safkan 4.lüğü ile formunu bulmaya başladığını gösterip yakın takibe alınmalıdır.

FLORYA: Kalabalık grupta yarışa adapte olmakta geciken safkan son 100 geçildiğinde dış kulvardan canlı ataklarıyla gelip 5.olurken ilk yarışında çok daha farklı koşabilecek güçtedir.

17 NİSAN ÇARŞAMBA ELAZIĞ HİPODROMU

1.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (HAND-14/DHÖW) 1800Kum

ŞANSLI ENES: Düzlüğe çıkıldığında orta kulvardan ataklarına başlayıp Göze Çarpan ile 200'de başa baş birincilik mücadelesi veren safkan rakibine burun farkıyla hakim olarak kazanırken ilk yarışında da değerlendiriniz.

GÖZE ÇARPAN: Dış kulvardan yaptığı ataklarıyla son 200'de Şanslı Enes ile başa baş birincilik mücadelesi veren safkan rakibine burun farkıyla geçilerek 2.olurken formunu bulmaya başlaması ile takibe alınmalıdır.

2.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (ŞARTLI-3/DHÖ) 2000Kum

VİTAL: Ön gruba yakın giderek yarışa son 300'de hakimiyetini hissettiren safkan Şimşek Oğlu'na fotoya kadar karşı gelerek kazanırken ilk yarışında da dikkat edilmelidir.

ŞİMŞEK OĞLU: Orta kulvardan özellikle son 200 geçildiğinde etkili ataklarıyla gelip Vital ile arasındaki farkı azaltarak 2.olan safkan ilk yarışında mutlaka değerlendirilmelidir.

ERGÜÇLÜ: 163 gün aradan sonra uzun mesafede yarışın tüm yükünü çeken safkan son 300'de Vital'e yakalanıp daha sonra Şimşek Oğlu'na da karşı gelemeyerek koşuyu 3.bitirirken ilk yarışında çok daha iyi sonuç alacak güçtedir.

3.KOŞU: 3 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-1/DHÖW) 1000Kum

BADEGÜLÜM: Yarışa iyi başlayıp önde numara götüren safkan temposunu hiçbir metrede bozmayıp 5.5 boy farkla kazanırken 1.17.47 derecesi aynı gün diğer Şartlı-1 kazanan Ceku Balım'ın 1.17.72 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışı için de ümit vermiştir.

BAY YAKUT: Orta kulvardan ataklarına başlayıp Koşan Serüven ile başa baş ikincilik mücadelesi veren safkan rakibine hakim olarak koşuyu 2.tamamlarken ilk yarışında dikkat diyoruz.

KOŞAN SERÜVEN: Dış kulvardan yaptığı ataklarıyla Bay Yakut ile başa baş ikincilik mücadelesi veren safkan rakibine az farkla geçilerek koşuyu 3.tamamlarken ilk yarışında daha farklı koşabileceği belirlenmiştir.

4.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (HAND-15/DHÖW) 1200Kum

ELİTTAY: Öndeki Anadolu Gücü'nün dışından yaptığı ataklarıyla rakibine son 200'de hakimiyetini hissettirip farkı giderek açarak zorlanmadan kazanan safkanın formunu bulduğu görülüp ilk yarışında da dikkat edilmelidir.

HARPUT ATEŞİ: İç kulvardan son 200'den itibaren yaptığı etkili ataklarıyla 2.liği Anadolu Gücü'nden kurtaran safkanın formunu bulmaya başladığı görülüp yakın takibe alınız.

ANADOLU GÜCÜ: Yarışı ilk metrelerden itibaren önde götüren safkan son 200'de Elittay'a yakalanıp 2.liği de Harput Ateşi'ne de son anda kaptırarak 3.olurken ilk yarışında daha farklı koşacak güçte bir isimdir.

5.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (G3/ELAZIĞ BLD.BŞKL.KŞ.) 1600Kum

HASOĞLUM: Son virajı 4.dönen safkan dış kulvardan güçlü sprinti ile gelip rakiplerine son 50'de hakimiyetini hissettirerek kazanırken bundan sonraki yarışı için de ümit vermiştir.

EMİN AMCA: Son 300'de 7.durumda olan safkan en dış kulvardan güçlü sprinti ile gelerek 2.liği kurtarırken fotoya canlı girişiyle ilk yarışında mutlaka değerlendirilmelidir.

ALTUĞBEY: Bekleme yaparak virajı ön grubun gerisinde dönen safkan dış kulvardan sonlarda etkili sprinti ile gelerek yakın ara 3.olurken ilk yarışında adından söz ettirir.

FATHER FERİT: Bariyer dibinden son 100 geçildiğinde güçlü atakları ile gelip yetiştiremeyerek 4.olan safkanın bugün için geç kaldığı görülürken ilk yarışında çok daha farklı sonuç alacak güçte bir isimdir.

MASTER CHEF: Yarışın önde tüm yükünü çeken safkan son 100'e kadar üstünlüğünü korurken rakiplerine bu metrelerde yakalanarak 5.oldu. İlk yarışında dikkat diyoruz.

6.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (HAND-14) 1800Kum

BLACK MUSTANG: Son düzlüğü 4.dönen safkan dış kulvardan yaptığı etkili ataklarıyla ön grubu son 100'de yakalayıp verdiği başa baş mücadeleden rakiplerine fotoya yakın hakim olarak kazanırken ilk yarışında da dikkat diyoruz.

NOBLE BLOSSOM: Orta kulvardan yaptığı ataklarıyla ön grupta son 100'den itibaren başa baş birincilik mücadelesi veren safkan boyun farkıyla koşuyu 2.bitirirken ilk yarışında mutlaka değerlendirilmelidir.

KUZEY KARTALI: 129 gün aradan sonraki yarışında iç kulvardan yaptığı ataklarıyla ön grupta başa baş mücadele vererek yakın ara 3.olan safkanı ilk yarışında takibe almanızı öneririz.

REAL GRACE: En dış kulvardan son 100'de yaptığı güçlü sprinti ile koşuyu yakın aralarla 4.bitiren safkan o gelişiyle daha iyi sonuç alabilirdi. İlk yarışında dikkat diyoruz.

CAKA: Yarışın önde tüm yükünü çekerek numara götüren safkan rakiplerine son 100'de yakalansa da mücadeleden tam kopmayarak yakın ara 5.olurken ilk yarışında mutlaka değerlendirilmesini öneririz.

7.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-3) 1800Kum

BABA DERVİŞ: Startla birlikte liderliği alarak önde koşuya tempo veren safkan rakiplerinin ataklarından etkilenmeyip farkı daha da açarak kazanırken fazla zorlanmamasıyla bundan sonraki yarışında da dikkat diyoruz.

ALTINIŞIĞIM: Son viraj dönüldüğünde iç kulvardan yaptığı atakları öndeki Baba Derviş'i yakalamaya yetmese de 2.likteki yerini koruyan safkanı ilk yarışında değerlendiriniz.

8.KOŞU: 3 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-1/DHÖW) 1000Kum

CEKU BALIM: Yarışın liderliğini startla birlikte alarak numara götüren safkan rakiplerine fotoya kadar direnerek kazanırken ilk yarışında da dikkat diyoruz.

HAFTASONU: Orta kulvardan yaptığı atakları öndeki ekürisi Ceku Balım'ı yakalamaya yetmese de 2.liği vermeyen safkan ilk yarışında daha iyi koşacak güçtedir.

BIÇKIN KRAL: Orta kulvardan son 200'den itibaren etkili ataklarıyla gelen safkan Haftasonu'nu geçemeyerek koşudan 3.ayrılırken fotoya canlı girişiyle ilk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.