18 NİSAN PERŞEMBE ANKARA 75.YIL HİPODROMU

1.KOŞU: 3 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-1/DHÖW) 1100Kum

MUKAN BEY: Son virajı 3.dönen safkan orta kulvardan yaptığı ataklarıyla öndeki Utkan'a son 50'de hakim olarak kazanırken 1.17.56 derecesi aynı gün diğer Şartlı-1 kazanan Tekağaç'ın 1.18.38, Taçyiğit'in 1.18.04 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışında da dikkat diyoruz.

UTKAN: İyi bir çıkışla yarışın liderliğini alan safkan üstünlüğünü son 50'ye kadar korurken Mukan Bey'e bu metrelerde geçilerek 1.5 boy gerisinde koşudan 2.ayrılırken 1.17.80 derecesi aynı gün diğer Şartlı-1 kazanan Tekağaç'ın 1.18.38, Taçyiğit'in 1.18.04 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışında değerlendiriniz.

EZHATIM TAY: Makineden 5 boy geç çıkarak grubun gerisinde kalıp virajı 10.dönen safkanın dış kulvardan sonlarda yaptığı atakları 4.olmasına yeterken bundan sonraki yarışında çok daha farklı koşacak güçtedir.

2.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-2/DHÖW) 1500Kum

KRALEFE: Yarışı ön tarafta kabullenen safkan viraj dönüldüğünde üstünlüğünü koruyup farkı başa kadar indiren Irmak Su'ya karşı gelerek kazanırken ilk yarışı için de ümit vermiştir.

IRMAK SU: Son düzlüğe 6.çıkarak bekleme yapan sasfkan dış kulvardan son 50 geçildiğinde etkili sprintiyle gelip farkı başa indirerek koşuyu 2.tamamlarken o gelişiyle kazanabilirdi. Formu iyi olup ilk yarışında dikkat ediniz.

DİDİ RUMAJA: Ön gruba yakın giden safkan son 400'den itibaren iç kulvardan ataklarına başlayıp fotoya kadar verdiği mücadele ile 3.olurken ilk yarışında daha farklı koşabileceği belirlenmiştir.

DEMİRDURAN: Orta kulvardan son 300'den itibaren ataklarına başlayan safkan fotoya kadar mücadelesini sürdürerek 4.olurken formunu bulmaya başladığı görülmesi ile takibe alınmasını tavsiye ederiz.

ÇAĞLAYAN: Dış kulvardan son 400 geçildiğinde ataklarına başlayan safkan ön grupta mücadele vererek son 100'de istediği gibi artıramayıp 5.olurken ilk yarışında daha farklı koşabileceği not edilmiştir.

3.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (ŞARTLI-2/DHÖW) 2000Kum

HER DAİM: Uzun mesafede liderliği ilk metrelerden itibaren alan safkan temposunu viraj dönüldükten sonra da bozmayıp 8 boy fark yaparak beyaz bayrak ayna kazanırken formunu bulmasıyla ilk yarışına da ışık tutmuştur.

ÇELİKKALKAN: Son düzlüğe 4.çıkan safkanın dış kulvardan yaptığı atakları önde farkı açan Her Daim'i yakalamaya yetmeyip 2.olurken ilk yarışında dikkat edilmelidir.

4.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-4) 2000Kum

HET SCHIP: Yarışa son 400'de hakimiyetini hissettiren safkan dışındaki We Are The Star'a fotoya kadar karşı gelerek kazanırken yakaladığı formuyla ilk yarışında da söz sahibidir.

WE ARE THE STAR: Öndeki Het Schıp'in dışından ataklarına başlayan rakibini yakalayamasa da fotoya canlı girişiyle koşuyu 2.tamamlayan safkanı iyi durumuyla ilk yarışında değerlendiriniz.

HALLAND: Önde yarışı forse eden safkan son 400'de rakiplerine yakalanıp fotoya kadar düşen temposu ile 4.olurken bugün için mesafenin uzun geldiği görülüp ilk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

5.KOŞU: 3 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-1/DHÖW) 1100Kum

TEKAĞAÇ: Yarışa geç adapte olarak virajı 6.dönen safkan orta kulvardan yaptığı ataklarıyla son 100'de öndeki Dıraxter'i yakalayıp hakim olarak kazanırken bundan sonraki yarışında da dikkat diyoruz.

FIRTINA BEY: Son düzlüğü 7.dönerek ilk metrelerde gerilerde kalan safkan en dış kulvardan özellikle son 100'de güçlü sprinti ile gelerek koşuyu 2.tamamlarken fotoya canlı girişiyle ilk yarışında takibe alınmasını tavsiye ederiz.

DIRAXTER: Yarışa iyi başlayıp önde numara götüren safkan üstünlüğünü son 100'e kadar taşırken bu metrelerde önce Tekağaç'a daha sonra Fırtına Bey'e geçilerek koşudan 3.ayrıldı. İlk yarışında daha farklı koşacak olup dikkat diyoruz.

6.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (HAND-17) 1500Kum

EVERYTHING ALRIGHT: Son 400'de 9.durumda olan safkan dış kulvardan güçlü sprintiyle gelip Sheıkh Murat'a son anda hakim olarak kazanırken yakaladığı formu ile ilk yarışında da adından söz ettirir.

SHEIKH MURAT: Son 200 geçildiğinde yarışa hakimiyetini hissettiren safkan dışından gelen Everythıng Alrıght'e fotoya yakın geçilerek koşuyu 2.bitirirken iyi formuyla ilk yarışında yine etkili sonuç alır.

KING HESO: Startla birlikte liderliği alan safkan son 200 geçildiğinde Sheıkh Murat'a yakalanıp dıştan gelen Everythıng Alrıght'e karşı gelemese de 3.lüğü vermezken ilk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

BEST FRIEND: Makineden 7 boy geç çıkarak grubun gerisinde kalan safkan dış kulvardan son 50'de güçlü sprinti ile gelerek yakın ara 6.olurken ilk yarışında çok daha farklı koşabileceğinin işaretlerini vermiştir.

7.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (KV-18/DHÖW/CEVDET KARATAŞ KOŞUSU) 1400Çim

ALKANLI: Son 400'den itibaren dış kulvardan ataklarına başlayan safkan 200'de Azimli'ye hakim olarak Aktaşkaya ve Bay Taylan'a fotoya kadar karşı gelip kazanırken 1.31.77 bitiriş derecesiyle ilk yarışında da değerlendiriniz.

AKTAŞKAYA: Grubun gerisinde yarışı takip ederek virajı 7.dönen safkan dış kulvardan son 200 geçildiğinde etkili atakları ile gelerek Alkanlı'nın 1.5 boy gerisinde koşudan 2.ayrılırken ilk yarışında iyi formuyla adından söz ettirir.

BAY TAYLAN: 62 kilo ile start aldığı yarışında iç kulvardan ataklarına başlayan safkan Alkanlı'yı yakalayamayıp dıştan gelen Aktaşkaya'ya da geçilerek 3.olurken ilk yarışında daha farklı koşacak güçte bir isimdir.

AZİMLİ: Yarışı ön tarafta kabullenerek numara götüren safkan son 200'de rakiplerine yakalanıp fotoya kadar düşen temposu ile 4.olurken ilk yarışında daha farklı koşabileceği not edilmiştir.

8.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (KV-7/POLİS GÜNÜ KOŞUSU) 2000Kum

MEMORY REMAINS: Bekleme yaparak düzlüğü 4.dönen safkan dış kulvardan yaptığı ataklarıyla koşuyu 2.tamamlarken kazanan Espınoza'nın protesto sonucu geriye atılmasıyla 1.sayıldı. İyi formu ile ilk yarışında yine etkili sonuç alır.

SELANİK ASLANI: Son 400'de yarışa hakimiyetini hissettiren safkan dışından gelen Espınoza ile mücadele verip Memory Remaıns'e de geçilerek koşuyu 3.bitirirken Espınoza'nın kendisine faul yaptığı gerekçesiyle geriye atılmasından dolayı 2.sayıldı. İlk yarışını buna göre değerlendiriniz.

ESPINOZA: Son 300'de öndeki Selanik Aslanı'nı yakalayıp başa baş birincilik mücadelesi veren safkan rakibine son 150'de hakim olup Memory Remains'in önünde kazanmasına rağmen Selanik Aslanı'na faul yaptığı gerekçesiyle rakibinin gerisine atılarak 3.sayıldı. İlk yarışını buna göre değerlendiriniz.

9.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (HAND-14/DHÖW) 1200Kum

HÜKÜMHAN: Son 400'de 9.durumda olan safkan orta kulvardan dış kulvara açılarak yaptığı etkili sprinti ile rakiplerine son anda hakim olup kazanırken 1.25.36 bitiriş derecesiyle ilk yarışı için de ümit vermiştir.

FETHİYELİ: 74 gün aradan sonraki yarışında iç kulvardan son 200'den itibaren ataklarına başlayan safkan Hükümhan'ın yarım boy gerisinde koşuyu 2.tamamlarken 1.25.47 bitiriş derecesiyle ilk yarışında dikkat diyoruz.

LORDUM: Yarışa son 200'de hakimiyetini hissettiren safkan dıştaki Hükümhan ve içindeki Fethiyeli'ye fotoya yakın geçilerek az farkla koşuyu 3.tamamlarken formunu bulmaya başladığı görülmesi ile takibe alınız.

COŞDUR: En dış kulvardan son 100 geçildiğinde etkili ataklarıyla gelerek 4.lüğü kurtaran safkanın fotoya canlı girişiyle formunu bulmaya başladığı görülüp takibe alınmalıdır.

KEYFO: Grubun gerisinde yarışı takip ederek bekleme yapan sa fkan orta kulvardan son 50'de güçlü sprinti ile gelerek yakın ara 6.olurken fotoya canlı girişiyle ilk yarışında sürpriz gerçekleştirebilir. 

10.KOŞU: 3 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-1/DHÖW) 1100Kum

TAÇYİĞİT: İyi bir start çıkışıyla liderliği alarak önde numara götüran safkan dışından gelen Ayaz Tay'ın tüm ataklarına fotoya kadar karşı gelerek kazanırken 1.18.04 derecesi aynı gün diğer Şartlı-1 kazanan Tekağaç'ın 1.18.38 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışı için de ümit vermiştir.

AYAZ TAY: Son virajı 7.dönerek yarışa geç adapte olan safkan dış kulvardan güçlü sprintiyle gelip Taçyiğit ile arasındaki farkı azaltarak 2.olurken 1.18.32 derecesi aynı gün diğer Şartlı-1 kazanan Tekağaç'ın 1.18.38 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışında dikkat diyoruz.

18 NİSAN PERŞEMBE ANTALYA HİPODROMU

1.KOŞU: 3 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-1/DHÖW) 1000Kum

GÜNÇE KIZ: Yarışın liderliğini düzlüğe çıkıldığında ele geçiren safkan rakiplerini yanına yaklaştırmadan 5 boy farkla kazanırken 1.10.03 derecesi aynı gün diğer Şartlı-1 kazanan Pehlivan Güneşi'nin 1.10.87, Gökçeyol'un 1.10.88 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışı için de ümit vermiştir.

ADANALI TAY: Orta kulvardan yaptığı ataklarıyla Kosovalı Yiğit ile verdiği 2.lik mücadelesinden rakibine yarım boy farkla hakim olarak kurtaran safkan ilk yarışında mutlaka değerlendirilmelidir.

KOSOVALI YİĞİT: Dış kulvardan yaptığı ataklarıyla Adanalı Tay ile ikincilik mücadelesi veren safkan rakibine yarım boy farkla geçilerek 3.olurken ilk yarışında takibe alınmalıdır.

2.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (ŞARTLI-4/DHÖW) 1400Sent.

KEREMİM: Bekleme yaparak düzlüğü 9.dönen safkan iç kulvardan etkili ataklarıyla gelip son 150'de rakiplerine hakimiyetini hissettirerek 4 boy farkla kazanırken yakaladığı formuyla ilk yarışında da adından söz ettirir.

KILIÇASLI: Son 400'den itibaren dış kulvardan ataklarına başlayıp ön grupta mücadele veren safkan içinden gelen Keremim'e karşı gelemeyerek 2.olurken formunu bulmasıyla ilk yarışında dikkat diyoruz.

DAĞ AVCISI: İlk metrelerden itibaren ön grupta giden safkan iç kulvarda mücadelesini fotoya kadar sürdürerek yakın ara 3.lüğü ile dikkat çekerken ilk yarışında takibe alınmalıdır.

3.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-4/DHÖW) 2100Sent.

MUNZUR: Bekleme yaparak virajı 7.dönen safkan en  dış kulvardan etkili sprinti ile gelip rakiplerine fotoya yakın hakim olarak kazanırken yakaladığı formuyla ilk yarışında da adından söz ettirir.

BERTAN BİR: Yarışın liderliğini son 800'de alan safkan üstünlüğünü son ana kadar korurken dışından gelen Munzur'a tam fotoda burun farkıyla geçilerek 2.olurken ilk yarışında etkili formu ile yine iyi koşar.

SAADIN KASIRGASI: 61 kilo ile ilk metrelerde liderliği alan safkan son 800'de üstünlüğünü kaptırıp bu metrelerde faullere maruz kalarak bozulan temposu ile tekrar yarışa adapte olup düzlükten sonra birincilik mücadelesi vererek yakın ara koşuyu 3.tamamlarken ilk yarışında çok daha iyi netice elde eder.

ÖNDER: Son düzlüğe çıkıldığında Bertan Bir ile liderlik mücadelesi veren safkan son 100 geçildiğinde rakiplerine karşı gelemeyerek koşuyu 5.bitirirken bugün için ön tarafa biraz erken geldiği görülmesi ile ilk yarışında daha iyi netice alır.

4.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (ŞARTLI-5) 1400Kum

KINGSA: Süratli giden yarışta bekleme yaparak virajı 5.dönen safkan iç kulvardan yaptığı atakları ile son 50'de Osırıs'e hakim olarak 3.5 boy farkla kazanırken 1.27.25 derecesiyle ilk yarışında da dikkat diyoruz.

OSIRIS: Dış kulvardan yaptığı ataklarıyla yarışa son 200'de hakimiyetini hissettiren safkan içinden gelen Kıngsa'ya fotoya 50 metre kala geçilerek 2.olurken ilk yarışında 1.27.72 derecesiyle mutlaka değerlendirilmelidir.

5.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (HAND-14) 2100Kum

NALDÖKEN RÜZGARI: Uzun mesafede yarışı önde götüren safkan üstünlüğünü düzlüğe çıkıldıktan sonra da koruyup Ocean Wave'e fotoya kadar karşı gelerek kazanırken ilk yarışında da dikkat diyoruz.

OCEAN WAVE: Son 400'den itibaren dış kulvardan ataklarına başlayan safkan öndeki Naldöken Rüzgarı ile arasındaki farkı boyuna kadar düşürerek 2.olurken bu formuyla kazanması yakındır.

DISTURBIA: Son viraj dönüldüğünde iç kulvara girerek bariyer dibinden ataklarına başlayan safkan son 100'de orta kulvara açılarak mücadelesini sürdürüp yakın ara 3.olurken ilk yarışında değerlendiriniz.

FLYING MAN: Makineden çıkmayıp koşuyu derecesiz bitirmiştir.

6.KOŞU: 3 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-1/DHÖW) 1000Kum

PEHLİVAN GÜNEŞİ: İyi bir makine çıkışı ile liderliği alan safkan temposunu fotoya kadar bozmayıp Sadık Kızım'ın ataklarına karşı gelerek kazanırken 1.10.87 derecesi aynı gün diğer Şartlı-1 kazanan Gökçeyol'un 1.10.88 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışı için de ümit vermiştir.

SADIK KIZIM: Öndeki Pehlivan Güneşi'ni kovalayan safkan dışından yaptığı ataklarıyla rakibini yakalayamasa da 2.likteki yerini koruyup dikkat çekerken lik yarışında değerlendirilmesini tavsiye ederiz.

NESİB: Yarışa düzlüğe çıkıldıktan sonra biraz geç adapte olan safkan dış kulvardan özellikle son 100'de güçlü ataklarıyla gelip fotoya canlı girişiyle 3.olurken bundan sonraki yarışında çok daha farklı koşacak güçtedir.

7.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (HAND-17/DHÖW) 2000Kum

HÜKÜMSÜZ: Öndeki Saitbey'in dışından yaptığı ataklarıyla rakibi ile arasındaki farkı fotoya kadar azaltıp son anda hakim olarak kazanan safkan bu formuyla koşacağı ilk yarışında da değerlendirilmelidir.

SAİTBEY: 61 kilo ile yarışı ön tarafta forse ederek uzun mesafede tüm yükünü çeken safkan dışından gelen Hükümsüz'e fotoya yakın geçilerek koşuyu 2.tamamlarken iyi formuyla ilk yarışında yine etkili sonuç alır.

ÇİVİCİ: Öndeki Saitbey'i ilk metrelerden itibaren kovalayan safkan rakibini yakalayamayıp dıştan gelen Hükümsüz'e de karşı gelemeyerek 3.olurken ilk yarışında takibe alınmasını tavsiye ederiz.

8.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (HAND-14) 2200Sent.

OSOLIMIA: Düzlüğe çıkıldığında Babaşakir'in dışından ataklarına başlayıp rakibine son 300'de hakim olarak farkı 4.5 boya çıkartıp kazanan safkanın formunu bulduğu görülmesi ile ilk yarışında da dikkat diyoruz.

RIDER OF THE RAIN: Orta kulvardan son 200'den itibaren etkili ataklarıyla gelip Babaşakir'in  dışından yaptığı atakları ile 2.liği kurtaran safkanın formunu bulmaya başladığı görülüp ilk yarışında değerlendiriniz.

BABAŞAKİR: Yarışın liderliğini viraj dönüldüğünde ele geçiren safkan dışından gelen Osolımıa'ya son 300'de geçilip 2.liği de Rıder Of The Raın'e kaptırarak 3.olurken ilk yarışında acele etmezse daha iyi sonuç alır.

9.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-4) 1200Kum

DESERT FEVER: Yarışı ilk metrelerden itibaren önde kabullenerek numara götüren safkan düzlük boyunca Mınd The Devıl'ın ataklarına karşı gelerek kazanırken 1.14.95 bitiriş derecesi ile ilk yarışı için de ümit vermiştir.

MIND THE DEVIL: Önde yarışın liderliğini yapan Desert Fever'ı kovalayan safkan viraj dönüldükten sonra yaptığı tüm ataklarına rağmen rakibini yakalayamayıp 2.olurken 1.15.32 bitiriş derecesiyle ilk yarışında dikkat edilmelidir.

10.KOŞU: 3 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-1/DHÖW) 1000Kum

GÖKÇEYOL: İç kulvardan yaptığı etkili ataklarıyla öndeki Asil Oğul ile arasındaki farkı azaltarak gelip rakibine fotoya yakın hakim olarak kazanan safkan ilk yarışında da adından söz ettirir.

ASİL OĞUL: En dış kulvardan gelerek yarışa son 200'de hakimiyetini hissettiren safkan içindeki Gökçeyol'a fotoya yakın geçilerek baş farkıyla gerisinde koşuyu 2.tamamlarken ilk yarışında dikkat diyoruz.