19 NİSAN CUMA İSTANBUL VELİEFENDİ HİPODROMU

1.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (HAND-15) 1300Sent.

NIGHT SHADOW: Son virajı 2.dönen safkan orta kulvardan yaptığı ataklarıyla son 200'de rakiplerine hakim olup kazanırken ilk yarışında da etkili formu ile dikkate alınmalıdır.

EFSANE CAN: Son 400'de 7.durumda olan safkan dış kulvardan yaptığı güçlü atakları ile 2.liği Anadolu Güzeli'nden kurtarırken ilk yarışında değerlendiriniz.

ANADOLU GÜZELİ: Düzlüğe çıkıldıktan sonra orta kulvardan ataklarına başlayan safkan dışındaki Efsane Can'a 2.liği son anda kaptırarak 3.olurken ilk yarışında dikkat diyoruz.

2.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (HAND-15) 2000Sent.

STARLINK: Ağır kilosu ile son 400'den itibaren öndeki Crowned'in dışından ataklarına başlayan safkan rakibine fotoya yakın yarım boy farkla hakim olarak kazanmasıyla ilk yarışı için de ümit vermiştir.

CROWNED: Yarışın liderliğini viraj dönüldüğünde ele geçirerek üstünlüğünü son ana kadar koruyan safkan dışındaki Starlınk'e fotoya yakın yarım boy farkla geçilerek 2.olurken ilk yarışında dikkat ediniz.

ABDÜL: 187 gün aradan sonraki yarışını en geride takip ederek virajı 7.dönen safkan bariyer dibinden özellikle son 100'de güçlü sprintiyle gelip öndeki rakipleriyle arasındaki farkı azaltarak 3.olurken ilk yarışında çok daha iyi sonuç elde eder.

GRYFFINDOR: Dış kulvardan son 200 geçildiğinde etkili atakları ile gelerek yakın aralarla koşuyu 4.bitiren safkanın ilk yarışında takibe alınmasını tavsiye ederiz.

ENGİNTRON: En dış kulvardan son 200 geçildiğinde güçlü atakları ile gelerek yakın aralarla 5.olan safkanın fotoya canlı girişi ile ilk yarışında değerlendirilmesini tavsiye ederiz.

3.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-4/DHÖW) 1300Sent.

UÇANKUTLUTAY: Son düzlüğe çıkıldığında bariyer dibinden kolay temposu ile gelerek 300'de yarışa hakimiyetini hissettiren safkan farkı 6 boya çıkartarak zorlanmadan kazanırken yakaladığı formuyla ilk yarışına da ışık tutmuştur.

GÖKYÜZÜNDE: Son 200'de 4.durumda olan safkan bariyer dibinden yaptığı ataklarıyla 2.liği kurtarıp fotoya canlı girişiyle dikkat çekerken takibe alınmasını tavsiye ederiz.

ÇELİK MURAT: Son viraj dönüldüğünde orta kulvardan ataklarına başlayan safkan 2.liği içinden gelen Gökyüzünde'ye kaptırıp 3.olurken ilk yarışında devreye girecek güçtedir.

4.KOŞU: 2 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-1/ISLAMBOL KŞ.) 800Çim

ALCHEMILLA:  Yarışa iyi başlayıp ilk metrelerden itibaren önde giden safkan son 400'de yarışa hakimiyetini hissettirip Run For Wın'e karşı gelerek kazanırken ilk yarışında da dikkat ediniz.

RUN FOR WIN: Bariyer dibinden etkili ataklarıyla gelen safkan Alchemılla'yı yakalayamasa da 2.liği ile dikkat çekerken ilk yarışında daha farklı koşabileceği belirlenmiştir.

LION DYNASTY: Son virajı 9.dönerek yarışa geç adapte olan safkan dış kulvardan özellikle son 100'de canlı ataklarıyla gelerek 4.olurken ilk yarışında çok daha farklı koşabilecek güçte bir isimdir.

5.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (KV-8/D/F.DERYA BEŞİKÇİ KOŞUSU) 1400Çim

GİZ: Sentetik piste alınan yarışta 159 gün aradan sonra start aldığı koşusunda düzlüğe 7.çıkan safkan dış kulvardan etkili ataklarıyla gelip son 50'de Alkız ve Mıtros On Fıre ile verdiği başa baş mücadeleden rakiplerine hakim olarak kazanırken bundan sonra adından sıkça söz ettireceğini göstermiştir.

ALKIZ: Orta kulvardan son 400'den itibaren temposunu yükselterek ön grubu yakalayıp başa baş birincilik mücadelesi veren safkan Giz'e boyun farkıyla geçilerek koşuyu 2.bitirirken ilk yarışında dikkat diyoruz.

MITROS ON FIRE: En dış kulvardan yaptığı ataklarıyla son 50'de Alkız ve Giz ile başa baş birincilik mücadelesi veren safkan yakın aralarla koşuyu 3.tamamlarken iyi formuyla ilk yarışında adından söz ettirir.

MANGUSTA: 195 gün aradan sonra ilk defa sentetik pistte start alan safkan bariyer dibinden yaptığı ataklarıyla son 50'ye kadar ön grupta mücadele verirken bu metreler geçildiğinde artıramayıp 4.oldu. İlk yarışında çok daha iyi sonuç alacaktır.

6.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (KV-9/DHT/MOHAÇ KŞ.) 1600Çim

AKATAHAN: Bekleme yaparak virajı 8.dönen safkan en dış kulvardan yaptığı güçlü sprintiyle içindeki Soyluşah'a hakim olarak kazanırken 1.38.29 bitiriş derecesiyle bundan sonraki yarışında da etkili sonuç alır.

SOYLUŞAH: Dış kulvardan yaptığı ataklarıyla son 100'de öndeki Zincir Koparan ve Jafar'dan kurtulan safkan dışından gelen Akatahan'a karşı gelemeyerek koşuyu 2.tamamlarken ilk yarışında dikkat diyoruz.

JAFAR: Öndeki Zincir Koparan'ı takibe alan safkan orta kulvardan yaptığı ataklarıyla rakibini son 100'de yakalarken Soyluşah ve Akatahan'a karşı gelemeyerek koşudan 3.ayrıldı. Formu iyi olup ilk yarışında değerlendiriniz.

ZİNCİR KOPARAN: Yarışı ilk metrelerden itibaren önde kabullenen safkan son 100'de rakiplerine yakalanıp fotoya kadar düşen temposu ile 4.olurken ilk yarışında daha farklı koşabileceği belirlenmiştir.

7.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (KV-8/D/M.MUHLİS AKALIN KŞ.) 1400Sent.

LAVENDER: Startla birlikte liderliği alan safkan temposunu fotoya kadar bozmayıp rakiplerine karşı gelerek kazanırken yakaladığı formuyla ilk yarışında da dikkat ediniz.

ANABELLA: İç kulvardan ataklarına başlayıp son 300'de öndeki Lavender'in dışına çıkan safkan tüm çabalarına rağmen rakibini yakalayamasa da 2.liği The Beauıtul Ece'ye vermezken ilk yarışında adından söz ettirir.

THE BEAUTIFUL ECE: Bariyer dibinden son 300'den itibaren ataklarına başlayan safkan Anabella'nın boyun farkıyla gerisinde koşuyu 3.tamamlarken ilk yarışında mutlaka değerlendiriniz.

8.KOŞU: 2 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-1/ISLAMBOL KŞ.) 800Çim

CAZATOR DE OSOS: Son düzlüğü 2.dönen safkan orta kulvardan ataklarına başlayıp Gold Flower'ın dışından etkili gelerek rakibine 200'de hakim olarak 3.5 boy farkla kazanırken 0.59.49 derecesi aynı gün diğer Şartlı-1 kazanan Alchemılla'nın 1.01.38 derecesinden daha iyi olmasıyla bundan sonraki yarışında da dikkat edilmelidir.

GOLD FLOWER: İyi bir makine çıkışı ile yarışın liderliğini alan safkan son 200'de dışındaki Cazator De Osos'a karşı gelemeyerek 2.olurken 1.00.03 derecesi aynı gün diğer Şartlı-1 kazanan Alchemılla'nın 1.01.38 derecesinden daha iyi olmasıyla takibe alınmalıdır.

9.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (ŞARTLI-5/DHÖW) 1900Çim

ÖZÜDOĞRU: Son düzlüğü Ersavaş'ın arkasında ikinci dönen safkan dışından yaptığı ataklarıyla rakibini yakalayıp verdiği başa baş birincilik mücadelesinden boyun farkıyla hakim olarak kazanırken ilk yarışında da dikkat diyoruz.

ERSAVAŞ: 1400 startından itibaren yarışa tempo veren safkan düzlüğe çıkıldığında dışındaki Özüdoğru'ya yakalanıp verdiği başa baş birincilik mücadelesinden boyun farkıyla 2.olurken formunu bulduğu görülmesi ile ilk yarışında değerlendiriniz.

NİĞBOLU: Dış kulvardan son 200'den itibaren yaptığı atakları öndeki Özüdoğru ve Ersavaş'ı yakalamaya yetmeyen safkan 3.lüğü ile etkili formunu koruduğunu gösterirken ilk yarışında da değerlendiriniz.

TUNÇYILMAZ: En dış kulvardan son 300'den itibaren ataklarına başlayan safkan bu gruptaki 4.lüğü ile dikkat çekerken ilk yarışında yakın takibe alınmasını öneririz.

FIRTINALAR DİYARI: İç kulvardan son 300'den itibaren ataklarına başlayan safkan fotoya kadar verdiği mücadele ile 5.olarak formunu bulmaya başladığını gösterirken ilk koşusunda sürpriz gerçekleştirebilir.

19 NİSAN CUMA BURSA OSMANGAZİ HİPODROMU

1.KOŞU: 2 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-1) 800Çim

COLTON: İyi bir çıkışla yarışı önde götüren safkan üstünlüğünü fotoya kadar koruyuq 4.5 boy farkla kazanırken 0.47.04 derecesi aynı gün diğer Şartlı-1 kazanan The Last Man'ın 0.47.11, Kızım Beril'in 0.47.15 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışı için de ümit vermiştir.

SUN OF THE EAST: Öndeki Colton'un içinden ataklarına başlayan safkan rakibini yakalayamasa da 2.liği vermezken ilk yarışında dikkat edilmelidir.

BRUSK SHOT: Yarışa biraz geç adapte olan safkan orta kulvardan son 100 geçildiğinde güçlü sprinti ile gelerek koşuyu 3.tamamlarken ilk yarışında daha farklı koşabileceği belirlenmiştir.

ROCKET FIRE: Bariyer dibinden son 100 geçildiğinde kuvvetli atakları ile gelerek yakın ara 4.olan safkanın ilk yarışında daha farklı koşabilecek güçte olduğu görülmüştür.

2.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (ŞARTLI-4) 2000Çim

CAN YOLDAŞIM: Son virajı Rotovatör'ün arkasında ikinci dönen safkan dışından yaptığı ataklarıyla rakibine 300'de hakimiyetini hissettirerek kazanırken ilk yarışında da adından söz ettirir.

SELLYBOY: Bekleme yapan safkan dış kulvardan son 200'den itibaren etkili atakları ile gelerek 2.liği kurtarırken ilk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

TORUN YUSUF: İç kulvardan son 150'de etkili ataklarıyla gelerek yakın ara koşuyu 3.tamamlayan safkanın formunu bulduğu görülüp takibe alınmasını öneririz.

ROTOVATÖR: Startla birlikte yarışın liderliğini ele geçiren safkan son 300'de Can Yoldaşım'a yakalanıp fotoya kadar geriden gelen rakiplerine geçilerek 4.olurken ilk yarışında daha farklı koşabileceği not edilmiştir.

STAIN FREE: Jokeyini düşürerek yarışı derecesiz bitirmiştir.

3.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-19/DHÖW) 1400Kum

TAARUZ: Yarışı ön tarafta kabullenen safkan temposunu viraj dönüldükten sonra da bozmayıp Atom Enerjisi'ne fotoya kadar karşı gelerek kazanırken ilk yarışı için de ümit vermiştir.

ATOM ENERJİSİ: 62 kilo ile start aldığı yarışında düzlüğe 4.çıkan safkan Taaruz'un dışından ataklarına başlayıp son 200'de içine girerek mücadelesini devam ettirip 2.olurken bu formuyla Maiden'dan çıkması yakındır.

4.KOŞU: 2 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-1) 800Çim

THE LAST MAN: Dış kulvardan sonlarda yaptığı güçlü sprinti ile son anda rakiplerine hakim olarak kazanan safkanın 0.47.11 derecesi aynı gün diğer Şartlı-1 kazanan Kızım Beril'in 0.47.15 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışında da değerlendiriniz.

PLATA O PLOMO: Yarışın liderliğini viraj dönüldüğünde alan safkan son ana kadar üstünlüğünü korurken The Last Man'e tam fotoda burun farkıyla geçilerek 2.oldu. 0.47.13 derecesi aynı gün diğer Şartlı-1 kazanan Kızım Beril'in 0.47.15 derecesinden daha iyi olmasıyla takibe alınız.

KARAÖRS: Orta kulvardan yaptığı ataklarıyla fotoya kadar başa baş birincilik mücadelesi veren safkan yakın aralarla koşuyu 3.tamamlarken 0.47.14 derecesi aynı gün diğer Şartlı-1 kazanan Kızım Beril'in 0.47.15 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışında dikkat diyoruz.

MURATIN KIZI: En dış kulvardan son 50'de güçlü sprinti ile gelerek yakın aralarla koşuyu 4.tamamlayan safkanın fotoya canlı girmesiyle ilk yarışında daha farklı koşabileceği belirlenmiştir.

5.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (HAND-14) 1300Çim

BERKAY TAY: Bekleme yapan safkan orta kulvardan etkili atakları ile gelip son 50'de Kıng Uğur'a hakim olarak kazanırken formunu bulmasıyla ilk yarışında da değerlendiriniz.

KING UĞUR: Yarışı ön tarafta kabullenerek numara götüren safkan üstünlüğünü son 50'ye kadar korurken Berkay Tay'a bu metrelerde geçilerek yarım boy farkla gerisinde 2.oldu. Yakaladığı formu ile ilk yarışında dikkat ediniz.

KING MİRBEY: Orta kulvardan son 300'den itibaren yaptığı ataklarıyla ön grupta mücadele verip yakın ara 3.lüğü ile formda görünen safkanı ilk yarışında takibe alınız.

YELE DILO: Bariyer dibinden son 200'den itibaren yaptığı atakları ile fotoya kadar mücadeleden kopmayıp yakın ara 4.olan safkana ilk yarışında dikkat edilmelidir.

HIGH VOLUME: Bekleme yapan safkan dış kulvardan son 100'de güçlü atakları ile gelerek yakın aralarla 5.olurken ilk yarışında geç kalmazsa çok daha iyi sonuç alacak güçtedir.

GRAVITY OF LOVE: Son düzlüğü gerilerde dönen safkan en dış kulvardan özellikle son 50'de güçlü sprinti ile gelerek yakın ara 6.olurken fotoya canlı girişiyle ilk yarışında sürpriz gerçekleştirebilir.

6.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (KV-6/DHT) 1700Çim

ŞAFAK ZAMANI: Yarışı ilk metrelerden itibaren önde kabullenen safkan temposunu bozmayıq dışından gelen Kaşmir Tay'ın ataklarından etkilenmeyerek kazanırken bundan sonraki yarışı için de ümit vermiştir.

KAŞMİR TAY: Son 300'den itibaren dış kulvardan ataklarına başlayan safkan Şafak Zamanı'nı yakalayamasa da 2.liği kurtarıp formunu bulmaya başladığını gösterirken ilk yarışında değerlendiriniz.

RÜZGARKANAT: İç kulvardan son 200'den itibaren etkili ataklarıyla gelen safkan Kaşmir Tay'ın yarım boy gerisinde koşuyu 3.tamamlarken ilk yarışında dikkat diyoruz.

7.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (KV-6/BURSA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ KŞ.) 1500Çim

MAKUL: İlk metrelerden itibaren yarışı önde götüren safkan viraj dönüldüğünde temposunu bozmayıp dışından gelen Tale Of The Dream'e karşı gelerek 4 boy farkla kazanırken ilk yarışında da dikkat ediniz.

TALE OF THE DREAM: Son 400'den itibaren Makul'un dışından ataklarına başlayan safkan rakibiyle arasındaki farkı eritemese de 2.liği vermezken ilk yarışında adından söz ettirir.

MR BAYBARS: Bekleme yaparak düzlüğü ön grubun gerisinde dönen safkan dış kulvardan özellikle son 200 geçildiğinde etkili ataklarıyla gelip 3.olurken ilk yarışında daha farklı koşacak güçte bir isimdir.

8.KOŞU: 2 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-1) 800Çim

KIZIM BERİL: Son viraj dönüldüğünde dış kulvardan ataklarına başlayıp yarışa 300'de hakimiyetini hissettiren safkan 3.5 boy farkla kazanırken ilk yarışında da dikkat diyoruz.

STORM DİGOR: Orta kulvardan gelip Kızım Beril'in içinden ataklarına başlayan safkan 2.liği vermeyip fotoya kadar mücadelesini sürdürürken ilk yarışında değerlendiriniz.

LORD GÖKHAN: Son 100 geçildiğinde orta kulvardan güçlü ataklarıyla gelip 3.lüğü kurtaran safkanın fotoya canlı girişiyle ilk yarışında takibe alınmasını öneririz.

MİGRASYON: Bariyer dibinden yaptığı ataklarıyla sonlara kadar iyi mücadele vererek yakın ara 4.olan safkanın ilk yarışında daha farklı koşabileceği belirlenmiştir.

PANFOFARO: Yarışa adapte olmakta geciken safkan en dış kulvardan son 50'de güçlü sprinti ile gelerek yakın ara 5.olurken ilk koşusunda mutlaka değerlendirilmelidir.

9.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (KV-6/SELAMİ KAVÇIN KŞ.) 1200Çim

VECTOR: Son virajı 6.dönen safkan dış kulvardan yaptığı ataklarıyla son 200 geçildiğinde Poınt Of Fınally ile başa baş mücadele verip boyun farkıyla hakim olarak kazanırken 1.09.42 derecesiyle ilk yarışında da dikkat edilmelidir.

POINT OF FINALLLY: 189 gün aradan sonraki yarışında orta kulvardan gelip son 200 geçildiğinde Vector ile başa baş birincilik mücadelesi veren safkan rakibine boyun farkıyla geçilerek 2.olurken 1.09.45 derecesiyle bundan sonra adından söz ettirir.

ZORRO: Dış kulvardan son 200 geçildiğinde canlı atakları ile gelerek koşuyu 3.bitiren safkanın fotoya canlı girişiyle ilk yarışında daha farklı koşabileceği belirlenmiştir.

AIRFIELD: Bekleme yapan safkan dış kulvardan son 100'de kuvvetli atakları ile gelerek yakın aralarla koşuyu 5.bitirirken fotoya canlı girişiyle ilk yarışında takibe alınmasını öneririz.

10.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (ŞARTLI-4/DHÖW) 1500Çim

ATILIMBEYİ: İç kulvardan yaptığı ataklarıyla son 200'de rakiplerine hakimiyetini hissettirerek kazanan safkan formunu bulduğunu göstermesiyle ilk yarışında da dikkate alınmalı.

BOZHAYAT: Düzlüğü ön grubun gerisinde dönen safkan en dış kulvardan sonlarda etkili sprinti ile gelerek 2.liği kurtarırken ilk yarışında mutlaka değerlendirilmelidir.

KÖYAĞASI DEMİR: Bekleme yapan safkan dış kulvardan son 200'den itibaren etkili ataklarıyla gelip Bozhayat'a yarım boy farkla geçilerek koşudan 3.ayrılırken ilk yarışında dikkat edilmelidir.

FIRAT BABA: Bekleme yapan safkanın orta kulvardan son 200 geçildikten sonra gerçekleştirdiği atakları 4.olmasına yeterken ilk yarışında çok daha iyi koşabileceği görülmüştür.

DENİZCANLI: Grubun gerisinde yarışı takip ederek bekleme yapan safkan en dış kulvardan son 50'de etkili sprinti ile gelerek yakın ara 5.olurken ilk yarışında sprint mesafesini kısaltması halinde daha farklı koşacak güçtedir.

KOÇAKALP: 61 kilo ile makineden tereddütlü çıkarak yarışa başlayan ve gerilerde kalan safkan kalabalık grupta dış kulvardan sonlarda güçlü sprinti ile gelerek 6.olurken ilk yarışında dikkate alınmasını öneririz.