21 NİSAN PAZAR İSTANBUL VELİEFENDİ HİPODROMU

1.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-4/DHÖW) 2100Sent.

TAŞKENT: Yarışın liderliğini viraj dönüldüğünde ele geçiren safkan son 200 geçildiğinde Ahen Tay'a yakalanıp yarım boy gerisine düşse de tekrar tazeleyerek rakibine hakim olup kazanmasıyla ilk yarışı için de ümit vermiştir.

AHEN TAY: Öndeki Taşkent'in dışından yaptığı ataklarıyla son 200 geçildiğinde hakimiyetini hissettirip yarım boy öne geçen safkan rakibinin tekrar tazelemesiyle fotoya yakın geçilerek 2.olurken ilk yarışında etkili formuyla adından söz ettirir.

2.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (HAND-15/DHÖ) 1500Sent.

ASİ TAHA: Grubun en gerisinde giderek virajı 12.dönen safkan en dış kulvardan son 50'de güçlü sprintiyle gelip Efsaneat'a tam fotoda burun farkıyla hakim olarak kazanırken ilk yarışında da değerlendiriniz.

EFSANEAT: Orta kulvardan gelip son 200 geçildiğinde Piyanist ile başa baş birincilik mücadelesi veren safkan son 50'de rakibinden kurtulsa da dıştan gelen Asi Taha'ya tam fotoda geçilerek 2.olurken ilk yarışında adından söz ettirir.

PİYANİST: Dış kulvardan gelip son 200 geçildiğinde Asi Taha ile başa baş birincilik mücadelesi veren safkan sonlarda en dıştaki Asi Taha'ya da geçilerek koşuyu 3.tamamlarken ilk yarışında iyi formuyla dikkat diyoruz.

ÇALHAN: Bariyer dibinden son 200 geçildiğinde güçlü atakları ile gelerek 4.olan safkanın formunu bulmaya başladığı görülüp yakın takibe alınmasını öneririz.

3.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-3/D) 2000Sent.

RUNES: Uzun mesafede yarışı önde forse eden safkan temposunu bozmayıp rakiplerini fotoya kadar yanına yaklaştırmadan beyaz bayrak ayna kazanırken ilk yarışında da dikkat edilmelidir.

DARK BREEZE: Bekleme yaparak düzlüğü 6.dönen safkanın iç kulvardan yaptığı atakları Runes'i yakalamaya yetmeyip 2.olurken ilk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

4.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (HAND-15/DHÖ) 2000Sent.

HIZLI AYAK: Orta kulvardan ataklarına başlayıp öndeki Kunya'nın dışından güçlü gelen safkan rakibine son 100'de hakimiyetini hissettirerek kazanırken 61 kiloya rağmen gayet iyi koşmasıyla ilk yarışında da değerlendiriniz.

KUNYA: Yarışın liderliğini son 800'de alan safkan dışından gelen Hızlı Ayak'a son 100'de yakalanıp geçilse de mücadeleden fotoya kadar kopmayıp yarım boy farkla 2.olurken ilk yarışında adından söz ettirir.

5.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-1/TRAPPER KŞ.) 1500Sent.

MY TRUE ROMANCE: Düzlüğe 8.çıkan safakn en dış kulvardan yaptığı güçlü ataklarıyla son 100 geçildiğinde Akbergü'ye hakim olup farkı 3.5 boya çıkartarak kazanırken bundan sonraki yarışı için de ümit vermiştir.

MISTY HILLS: Dış kulvardan son 200'den itibaren etkili ataklarıyla gelen safkan Akbergü'den 2.liği son anda kurtarmasıyla dikkat çekerken ilk yarışında adından söz ettirir.

AKBERGÜ: Orta kulvardan gelip son 300 geçildiğinde yarışa hakimiyetini hissettiren safkan dışından gelen My True Romance'a son 100 geçildiğinde yakalanıp 2.liği de son anda Mısty Hılls'e kaptırarak 3.oldu. İlk yarışında daha farklı koşar.

6.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (KV-9/SADIK ELİYEŞİL KŞ.) 2000Sent.

MADRAS: Sentetik piste alınan yarışı grubun gerisinde takip ederek bekleme yapan safkan virajı 10.dönerken en dış kulvardan ataklarına başlayıp son 200 geçildiğinde koşuya hakimiyetini hissettirerek 4 boy farkla kazanırken ilk yarışında da dikkat diyoruz.

KOMİK KOMEDYEN: Orta kulvardan son 300'den itibaren ataklarına başlayan safkan dışından gelen Madras'a karşı gelemese de 2.liği Iron Sky'dan kurtarırken ilk yarışında mutlaka değerlendirilmelidir.

IRON SKY: Yarışın liderliğini viraj dönüldükten sonra ele geçiren safkan dıştan gelen Madras'a karşı gelemeyip 2.liği de Komik Komedyen'e son anda kaptırarak 3.olurken ilk yarışında biraz daha sabırlı olursa daha farklı netice alabilir.

7.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (G3/ALİ DOĞAN ÜNLÜ KŞ.) 1400Sent.

ALİHAN: Sentetik piste alınan yarışta startla birlikte liderliği ele geçiren safkan kendisini kovalayan Captaın Fantastıc'e düzlük boyunca karşılık vererek kazanırken 1.22.88 derecesiyle başarılı yarışlarına bundan sonra da devam eder.

CAPTAIN FANTASTIC: Yarışın başından itibaren Alihan'ı kovalayan safkan rakibini tüm çabalarına rağmen yakalayamasa da fotoya kadar mücadelesini sürdürüp 1 boy gerisinde koşudan 2.ayrılırken 1.22.99 derecesi ve yakaladığı formuyla etkili koşmaya devam eder.

EMIL KURJAK: Sentetik piste alınan yarışta son 200'den itibaren öndeki Alihan ve Captaın Fantastıc'in dışından ataklarına başlayan safkan yakın ara koşuyu 3.bitirip fotoya canlı girmesiyle ilk çim pist yarışında etkili sonuç alır.

8.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (KV-7/ŞÜKRÜ DİNÇEL KŞ.) 2000Sent.

KOCA SEYİD: Grubun gerisinde yarışı takip ederek bekleme yapan safkan dış kulvardan yaptığı ataklarıyla son 200'de Zafer Ateşi ile başa baş mücadelesi verip yarım boy önünde kazanırken ilk yarışında da dikkat edilmelidir.

ZAFER ATEŞİ: Bekleme yaparak yarışı grubun gerisinde takip eden safkan en dış kulvardan gelip son 200'den itibaren Koca Seyid ile başa baş mücadele vererek yarım boy gerisinde 2.olurken ilk yarışında değerlendiriniz.

9.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-1/TRAPPER KŞ.) 1500Sent.

WOLF PALACE: Düzlüğe 9.çıkan safkan bariyer dibinden gelip son 100'de Osmanım ile verdiği başa baş birincilik mücadelesinden burun farkıyla kazanırken 1.30.80 derecesi aynı gün diğer Şartlı-1 kazanan My True Romance'in 1.32.87 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışı için de ümit vermiştir.

OSMANIM: Son 400'den itibaren dış kulvardan ataklarına başlayıp içerdeki Wolf Palace ile son 100'de başa baş birincilik mücadelesi veren safkan rakibine burun farkıyla geçilerek 2.olurken 1.30.81 derecesi aynı gün diğer Şartlı-1 kazanan My True Romance'in 1.32.87 derecesinden daha iyi olmasıyla takibe alınmalıdır.

NATIVE TALENT: Yarışa iyi başlayıp ilk metrelerden itibaren önde giden safkan içerden gelen Wolf Palace ve dıştaki Osmanım'a karşı gelemeyerek koşuyu 3.bitirirken 1.31.22 derecesi aynı gün diğer Şartlı-1 kazanan My True Romance'in 1.32.87 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışında çok daha iyi koşar.

SKY LIGHT: Yarışa biraz geç adapte olan safkan bariyer dibinden son 200 geçildiğinde etkili atakları ile gelerek 4.olurken 1.31.68 derecesi aynı gün diğer Şartlı-1 kazanan My True Romance'in 1.32.87 derecesinden daha iyi olmasıyla takibe alınız.

HADİ BERABER: Son 200'de ön grupta birincilik mücadelesi veren safkan son 100'de faule maruz kalıp temposunun bozulmasıyla koşudan 5.ayrılırken ilk yarışında çok daha farklı koşabileceği öngörülmüştür.

21 NİSAN PAZAR ADANA YEŞİLOBA HİPODROMU

1.KOŞU: 2 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-1) 1000Çim

VICTORY MATRA: İyi bir çıkışla liderliği alan safkan rakiplerini hiçbir metrede yanına yaklaştırmayıp 9 boy farkla zorlanmadan kazanırken 0.58.42 derecesi aynı gün diğer Şartlı-1 kazanan Ancalagon'un 1.00.43, La Tormenta'nın 1.00.54 derecesinden daha iyi olmasıyla ilerki yarışlarında adından sıkça söz ettirir.

SMART LATCH: Son düzlüğe çıkıldığında iç kulvardan ataklarına başlayan safkan Vıctory Matra'nın farkı açıp birinciliği garantilemesiyle boşlukta 2.olurken 0.59.89 derecesi aynı gün diğer Şartlı-1 kazanan Ancalagon'un 1.00.43, La Tormenta'nın 1.00.54 derecesinden daha iyi olmasıyla yakın takibe alınmalıdır.

2.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (ŞARTLI-4/D) 1300Çim

SER VEYRON: Son 400'de 5.durumda olan safkan dış kulvardan yaptığı ataklarıyla Best Of Canan ile son 100'de başa baş mücadele verip rakibine boyun farkıyla hakim olarak kazanırken ilk yarışına da ışık tutmuştur.

BEST OF CANAN: Orta kulvardan yaptığı ataklarıyla son 100'de Ser Veyron ile başa baş birincilik mücadelesi veren safkan rakibine az farkla geçilerek 2.olurken ilk yarışında değerlendiriniz.

YILDIRIM HANIM: Orta kulvardan son 200'den itibaren etkili atakları ile gelen safkan 3.lüğü kurtarmasıyla formunu bulmaya başladığını gösterirken yakın takibe alınız.

GÜL MATRA: Yarışı önde kabullenerek numara götüren safkan son 200 geçildiğinde rakiplerine yakalansa da fotoya kadar mücadelesini sürdürerek 4.olurken ilk yarışında değerlendiriniz.

PERİ ANA: Bariyer dibinden yaptığı ataklarıyla sonlara kadar iyi mücadele verip yakın ara koşudan 5.ayrılan safkanın formunu bulmaya başladığı görülüp ilk yarışında dikkat edilmelidir.

MOON AND SUN: Makineden tereddütlü çıkarak kısa mesafede gerilerde kalan safkan sonlarda iç kulvardan güçlü sprinti ile gelip yakın ara 6.olurken ilk yarışında daha farklı koşabilecek güçte görülmüştür.

SOUND OF GLORY: Makineden çıkmayıp koşuyu derecesiz bitirmiştir.

3.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-5/DHÖW) 1900Kum

KARAKURT BEYİ: İç kulvardan gelerek son 300'de yarışa hakimiyetini hissettiren safkan Erdi Bey'e fotoya kadar karşı gelerek kazanırken yakaladığı formuyla ilk yarışında da dikkat diyoruz.

ERDİ BEY: Bariyer dibinden yaptığı etkili atakları Karakurt Beyi'ni yakalayamasa yetmese de 2.liği vermeyip sahip bulunduğu formunu koruduğu görülen safkan ilk yarışında mutlaka değerlendirilmelidir.

KARACABEY ŞAHI: Dış kulvardan yaptığı etkili atakları ile fotoya kadar iyi mücadele vererek yakın aralarla koşuyu 3.bitiren safkana ilk yarışında dikkat diyoruz.

YAROVA: Önde yarışın tüm yükünü çeken safkan rakiplerine son 300'de yakalanıp fotoya kadar düşen temposunu rağmen pes etmeyip yakın ara 4.olurken ilk yarışında adından söz ettirecek güçtedir.

4.KOŞU: 2 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-1) 1000Çim

ANCALAGON: Grubun gerisinde yarışı takip ederek virajı 7.dönen safkan en dış kulvardan güçlü sprinti ile gelip rakiplerine tamk fotoda hakim olarak kazanırken 1.00.43 derecesi aynı gün diğer Şartlı-1 kazanan La Tormenta'nın 1.00.54 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışında dikkat edilmelidir.

DIFFERENT ANGEL: Orta kulvardan yaptığı ataklarıyla son 100'de yarışa hakimiyetini hissettiren safkan dışındaki Ancalagon'a tam fotoda geçilerek 2.olurken ilk yarışında mutlaka değerlendirilmelidir.

TAHİR CANN: Düzlüğe 6.çıkan safkan dış kulvardan yaptığı ataklarıyla ön grubu yakalayıp yakın ara koşuyu 3.bitirirken ilk yarışında adından söz ettirecek güçte bir isimdir.

QUAILITY LIFE: Yarışa iyi başlayıp önde liderliği ele geçiren safkan rakiplerine son 100'de yakalansa da fotoya kadar mücadelesini sürdürerek yakın ara 4.olurken ilk yarışında dikkat diyoruz.

KATRAN: İlk metrelerden itibaren önde giderek virajı 2.dönen safkan bariyer dibinde sonlara kadar iyi mücadele verip yakın ara 5.olurken ilk yarışında daha farklı koşabileceği belirlenmiştir.

5.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (HAND-16) 1900Çim

AMADIS: 62 kilo ile önde yarışın liderliğini alan safkan düzlüğe çıkıldığında temposunu bozmayıp rakiplerine fotoya kadar karşı gelerek beyaz bayrak ayna kazanırken yakaladığı formuyla ilk yarışında da ses getirir.

BATI KASIRGASI: Bekleme yapan safkan en dış kulvardan son 200'den itibaren ataklarına başlayıp Amadıs'in 1 boy gerisinde koşuyu 2.bitirirken ilk yarışında mutlaka değerlendiriniz.

KING BORA: 96 gün aradan sonraki yarışında bekleme yapan safkan dış kulvardan son 200'de etkili atakları ile gelerek yakın ara 3.olurken o gelişiyle 2.liği kurtarabilirdi. İlk yarışında çok daha iyi koşacak güçte olup dikkate alınmalıdır.

SANTORINI: Son 400'den itibaren iç kulvardan ataklarına başlayan safkan mücadelesini fotoya kadar sürdürerek 4.lüğü ile formunda gelişme gösterirken takibe alınmalıdır.

6.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-19/DHÖW) 1800Çim

BOĞAZINBOĞASI: Son 400'de 10.durumda olan safkan dış kulvardan etkili ataklarıyla gelip içindeki Kıraç Köylü ile giriştiği birincilik mücadelesinden rakibine yarım boy farkla hakim olarak kazanırken ilk yarışına da ışık tutmuştur.

KIRAÇ KÖYLÜ: Son virajı 6.dönen safkan orta kulvardan yaptığı etkili ataklarıyla dışındaki Boğazınboğası ile başa baş birincilik mücadelesi verip rakibine yarım boy farkla geçilerek 2.olurken ilk yarışında dikkat diyoruz.

NATURALTAY: İç kulvardan son 200'den itibaren ataklarına başlayan safkan 3.lüğü kurtarıp formunu bulmaya başladığını gösterirken ilk yarışında takibe alınmasını  tavsiye ederiz.

7.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (HAND-15) 1200Çim

LAST SHOT: Ağır kilosu ile virajı 3.dönen safkan dış kulvardan yaptığı etkili ataklarıyla The Kıng Siayer'e fotoya yakın hakim olarak kazanırken 1.10.35 bitiriş derecesiyle ilk yarışında da etkili sonuç elde eder.

THE KING SİAYER: Orta kulvardan yaptığı ataklarıyla son 200 geçildiğinde yarışa hakimiyetini hissettiren safkan Last Shot'a fotoya yakın geçilerek koşudan 2.ayrılırken 1.10.46 bitiriş derecesiyle ilk yarışında dikkat diyoruz.

KING OF DELATIERRA: İç kulvardan ataklarına başlayıp bariyer dibinden güçlü gelernek koşuyu 3.tamamlayan safkanın 1.10.62 derecesiyle ilk yarışında değerlendirilmesini tavsiye ederiz.

KABA RÜZGAR: Yarışa geç adapte olarak virajı gerilerde dönen safakn en dış kulvardan son 50'de etkili sprinti ile gelerek yakın ara koşuyu 4.bitirirken o gelişiyle daha iyi sonuç alabilirdi. İlk yarışında sürpriz gerçekleştirebilir.

8.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (ŞARTLI-3/DHÖW) 1400Kum

TUMBUL ÇİÇEĞİ: Bekleme yaparak son 400'e 5.giren safkan dış kulvardan etkili sprinti ile gelip son 50'de Kapaklıcan'a hakim olarak kazanırken bundan sonraki yarışı için de ümit vermiştir.

KAPAKLICAN: 63 gün aradan sonraki yarışında koşuya son 200'de hakimiyetini hissettiren safkan dışından gelen Tumbul Çiçeği'ne karşı gelemeyerek koşudan 2.ayrılırken ilk yarışında çok daha iyi koşacak güçtedir.

DÜNYA KRALI: Dış kulvardan son 200'den itibaren yaptığı etkili atakları ile yakın ara koşuyu 3.tamamlayan safkanın iyi formuyla ilk yarışında değerlendirilmesini tavsiye ederiz.

ZEREF ŞAN: Bariyer dibinden son 200'de yaptığı ataklarıyla fotoya kadar iyi mücadele vererek yakın ara koşuyu 4.tamamlayan safkan ilk yarışında takibe alınmalıdır.

YÜCEL: 96 gün aradan sonraki yarışına geç adapte olarak bekleme yapan safkan dış kulvardan sonlarda etkili ataklarıyla gelerek 6.olurken ilk yarışında çok daha farklı koşabilecek güçtedir.

9.KOŞU: 2 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-1) 1000Çim

LA TORMENTA: Orta kulvardan yaptığı ataklarıyla son 200 geçildiğinde yarışa hakimiyetini hissettirerek 3 boy farkla kazanan sakan ilk yarışında da değerlendirilmelidir.

SON OF MAHFER: Dış kulvardan yaptığı güçlü sprinti ile 2.liği Afternıght'den kurtaran safkanın fotoya canlı girişi  dikkat çekerek ilk yarışında takibe alınmalıdır.

AFTERNIGHT: Yarışı iyi bir start çıkışı ile önde kabullenen safkan son 200 geçildiğinde rakiplerine yakalanıp 3.olurken ilk yarışında daha farklı koşabilecek güçte bir isimdir.

RIO THE GLORY: Yarışa geç adapte olarak ilk metrelerde gerilerde kalan safkan orta kulvardan sonlarda güçlü sprinti ile gelerek 4.olurken o gelişiyle 50 metre daha olsa farkıl sonuç alabilirdi. İlk yarışında dikkat diyoruz.

STAR OF THE DAY: Son 600'de keskin virajı alamayarak dışa savrulmasıyla mücadeleden kopup kendi halinde 8.olan safkanın ilk yarışını buna göre değerlendiriniz.

10.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (HAND-15/DHÖW) 1300Çim

LAL HANIM: Dış kulvardan son 300'den itibaren ataklarına başlayıp içerdeki Ateş Ayaz ile başa baş birincilik mücadelesi veren safkan rakibine yarım boy farkla hakim olarak kazanırken ilk yarışı için de ümit vermiştir.

ATEŞ AYAZ: Son düzlüğe çıkıldığında bariyer dibinden ataklarına başlayıp birincilik mücadelesi veren safkan dışındaki Lal Hanım'a karşı gelemeyerek yarım boy gerisinde 2.olurken ilk yarışında dikkat edilmelidir.

UĞURBÖCEĞİM: 133 gün aradan sonraki yarışında iç kulvardan yaptığı ataklarıyla yakın ara koşuyu 3.tamamlayan safkan ilerki yarışlarında adından söz ettirecek güçte bir isimdir.

KASAP ENDER: Ağır kilosu ile bekleme yapan safkan en dış kulvardan sonlarda güçlü sprinti ile gelerek yakın ara 4.olurken formunu bulmaya başladığı görülmesi ile yakın takibe alınmasını öneririz.

HATTAT: İç kulvardan sonlarda etkili gelerek yakın aralarla 5.olan safkanın ilk yarışında geç kalmadığı taktirdeç daha farklı koşabilecek güçte olduğu belirlenmiştir.

KUZEYSENA: Yarışı ilk metrelerden itibaren önde götüren safkan rakiplerine son 200'e gelindiğinde yakalanıp düşen temposu ile 6.olurken ilk yarışında daha farklı koşabilecek güçte bir isimdir.