22 NİSAN PAZARTESİ BURSA OSMANGAZİ HİPODROMU

1.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (ŞARTLI-4/DHÖW) 1200Kum

DİRLİK: Son 400'den itibaren dış kulvardan ataklarına başlayıp yarışa 300 geçildiğinde hakim olarak kazanan safkan yakaladığı formu ve 1.21.07 bitiriş derecesiyle etkili koşmaya devam eder.

ŞAH DRAGON: Bekleme yapan safkan dış kulvardan son 200 geçildiğinde güçlü atakları ile gelerek 2.liği kurtarırken 1.21.38 bitiriş derecesiyle ilk yarışında değerlendirilmelidir.

SON OĞUL: Düzlüğü ön grubun gerisinde dönerek en dış kulvardan son 150'de kuvvetli sprinti ile gelerek 3.lüğü kurtaran safkanı 1.21.47 bitiriş derecesiyle yakın takibe alınız.

ÇEKOĞLU: İlk metrelerden itibaren önde giden safkan son 100'de düşen temposuna rağmen mücadeleden tam kopmayıp 4.olurken 1.21.74 bitiriş derecesiyle yakın takibe alınmalıdır.

2.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (MAIDEN) 1400Kum

MISS ECDAD: Son virajı 5.dönen safkan dış kulvardan yaptığı ataklarıyla Olorfo'ya 200 geçildiğinde hakim olup kazanırken bundan sonraki yarışına da ışık tutmuştur.

OLORFO: Yarışa son 300'de hakimiyetini hissettiren safkan dışından gelen Mıss Ecdad'a son 150'de karşı gelemeyerek 2.ourken ilk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

LORD OF NORTH: Orta kulvardan özellikle son 100'de canlı ataklarıyla gelip 3.lük elde eden safkanın formunda gelişmeler görülmesiyle takibe alınmasını tavsiye ederiz.

3.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-3) 1900Kum

ETERNAL CITY: 1000 startı geçildiğinde yarışa tempo vererek liderliği alan safkan fotoya kadar rakiplerini yanına yaklaştırmayıp 5 boy farkla kazanırken fazla zorlanmadığı görülmesiyle ilk yarışına da ışık tutmuştur.

STAY HAPPY: Son virajı 5.dönerek bekleme yapan safkan dış kulvardan etkili ataklarıyla gelip 2.liği kurtarırken fotoya canlı girişiyle ilk yarışında dikkate alınmalıdır.

4.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (HAND-15) 1400Kum

CHUMLEE: 62.5 kilo ile start aldığı yarışında liderliği alan safkan son 300'de Asil Utku'ya yakalansa da rakibine karşı gelip içindeki Çavdarlı'ya direnerek kazanırken 1.27.02 bitiriş derecesiyle ilk yarışında adından söz ettirir.

ÇAVDARLI: İç kulvardan son 300'den itibaren ataklarına başlayan safkan Chumlee ile arasındaki farkı azaltarak gelip dışındaki Asil Utku'dan 2.liği kurtarırken 1.27.23 bitiriş derecesiyle ilk yarışında takibe alınız.

ASİL UTKU: Öndeki Chumlee'yi kovalayıp son 300'de rakibini yakalayıp başa baş mücadele veren safkan içten gelen Çavdarlı'y ada geçilip istediği gibi artıramayarak 3.olurken 1.27.40 bitiriş derecesiyle ilk yarışında değerlendiriniz.

5.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (KV-6) 1900Kum

SÖNMEZ YİĞİT: Yarışın liderliğini son 600'de alan safkan temposunu bozmayıp rakiplerine fotoya kadar karşı gelerek kazanırken ilk yarışında da değerlendirilmelidir.

AVALANCHE: Orta kulvardan son 400'den itibaren ataklarına başlayan safkan öndeki Sönmez Yiğit'i yakalayamasa da 2.liği kurtararak fotoya canlı girerken ilk yarışında  dikkat edilmelidir.

RİNTİNTİN: Grubun gerisinde yarışı takip ederek bekleme yapan safkan son 100'de dış kulvardan geç kalan atakları ile 3.lüğü son anda kurtarırken ilk yarışında daha farklı koşabileceği belirlenmiştir.

6.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (HAND-16/DHÖW) 1200Kum

ESESLİ AKİF: İlk metrelerden itibaren yarışı önde götüren safkan kendisini kovalayan Dilçağ'ın ataklarına fotoya kadar karşı gelerek kazanırken 1.20.86 bitiriş derecesiyle bundan sonraki yarışında da dikkat ediniz.

DİLÇAĞ: Öndeki Esesli Akif'i kovalayan safkan dışından yaptığı ataklarıyla rakibi ile arasındaki farkı fotoya kadar buruna düşürüp 2.olurken 1.20.88 bitiriş derecesiyle ilk yarışında mutlaka değerlendiriniz.

BAL PERİSİ: Son düzlüğe çıkıldığında orta kulvardan ataklarına başlayan safkan fotoya kadar mücadelesini sürdürüp öndeki rakipleriyle arasındaki farkı azaltarak koşudan 3.ayrılırken 1.20.95 derecesiyle ilk yarışında dikkate alınmalıdır.

KARA KORSAN: Dış kulvardan son 100'de etkili sprintiyle gelip ön grup ile arasındaki farkı azaltarak gelen safkan yakın aralarla 4.olurken o gelişiyle çtok daha iyi sonuç alabilirdi. 1.21.03 bitiriş derecesiyle takibe alınmasını tavsiye ederiz.

7.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (KV-6) 1400Kum

YURT BAŞI: İlk metrelerde Sabotaj ile liderlik uğraşına girişip 1000 startında rakibine hakim olan safkan üstünlüğünü fotoya kadar sürdürerek 4 boy farkla kazanırken 1.26.60 bitiriş derecçesiyle ilk yarışı için de ümit vermiştir.

SABOTAJ: Startla birlikte Yurtbaşı ile liderlik uğraşı veren safkan rakibine 1000 startında karşı gelemeyip düzlük boyunca yaptığı ataklarıyla aradaki farkı eritemeyerek 2.olurken 1.27.24 bitiriş derecesiyle ilk yarışında değerlendiriniz.

8.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (MAIDEN) 1400Kum

ÇİKOK AĞA: Startla birlikte aldığı liderliği fotoya kadar taşıyıp rakipleriyle arasındaki farkı viraj dönüldükten sonra daha da açarak zorlanmadan kazanırken 1.26.47 bitiriş derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan Mıss Ecdad'ın 1.28.40 derecesinden daha iyi olmasıyla bundan sonraki yarışına da ışık tutmuştur.

MYTHICAL WARRIOR: Makineden 7 boy geç çıkarak grubun en gerisinde kalan ve düzlüğü 8.dönen safkan bariyer dibinden yaptığı etkili atakları ile 2.liği kurtarırken 1.28.87 bitiriş derecesiyle ilk yarışında çok daha iyi netice alır.

9.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (HAND-17/DHÖW) 2000Kum

YÜREKLİ POYRAZ: Grubun en gerisinde giderek virajı 11.dönen safkan bariyer dibinden yaptığı güçlü atakları ile son 100'de Gerçekçioğlu'na hakim olup kazanırken farkı bir anda 4.5 boya çıkarmasıyla ilk yarışında da adından söz ettirir.

GERÇEKÇİOĞLU: Uzun mesafede yarışın önde tüm yükünü çekerek forse eden safkan üstünlüğünü son 100'e kadar korurken içinden gelen Yürekli Poyraz'a bu metrelerde karşı gelemeyerek 2.olurken ilk yarışında dikkat diyoruz.

22 NİSAN PAZARTESİ ŞANLIURFA HİPODROMU

1.KOŞU: 2 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-1) 1000Kum

OĞLUM SALİH: Son virajı 3.dönen safkan dış kulvardan güçlü sprinti ile gelip Vahşikızım'a fotoya yakın hakim olarak kazanırken bundan sonraki yarışında da değerlendiriniz.

VAHŞİKIZIM: Önde giderek virajı 2.dönen safkan son 200'de yarışa hakimiyetini hissettirip iki boy fark yaparken dışından gelen Oğlum Salih'e fotoya yakın geçilerek koşudan 2.ayrıldı. İlk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

2.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (HAND-16) 1200Kum

KANEKONUN TORUNU: Son 300'e 5.girerek bekleme yapan safkan en dış kulvardan güçlü atakları ile gelip Şimendifer'e son anda hakim olarak yarım boy farkla kazanırken 1.16.95 derecesiyle ilk yarışında da etkili sonuç elde eder.

ŞİMENDİFER: Son 200'de yarışa hakimiyetini hissettiren safkan dışından gelen Kanekonun Torunu'na fotoya yakın yarım boyla geçilerek 2.olurken ilk yarışında etkili formu ile yine adından söz ettirir.

3.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (ŞARTLI-4) 1900Kum

SILVER CLOUD: Yarışı ilk metrelerden itibaren önde kabullenerek forse eden safkan temposunu düzlüğe çıkıldıktan sonra bozmayıp 6.5 boy farkla fazla zorlanmadan kazanırken ilk yarışında da dikkat edilmelidir.

KING BALOTELLI: Orta kulvardan yaptığı etkili atakları Sılver Cloud'u yakalamaya yetmese de 2.liği kurtaran safkan ilk yarışında yakaladığı formu ile takibe alınmalıdır.

PENABER: Son düzlüğe çıkıldığında iç kulvardan ataklarına başlayıp Kıng Balotellı ile ikincilik mücadelesi veren safkan rakibine karşı gelemeyerek 3.olurken ilk yarışında değerlendiriniz.

4.KOŞU: 2 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-1) 1000Kum

FADELESS MOONLIGHT: Yarışa iyi başlayıp önde numara götüren safkan temposunu fotoya kadar bozmayıp 6.5 boy farkla kazanırken 1.03.58 bitiriş derecesi aynı gün  diğer Şartlı-1 kazanan Oğlum Salih'in 1.05.67 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışına da ışık tutmuştur.

HİMALA RÜZGARI: Son virajı 5.dönen safkan dış kulvardan yaptığı atakları ile 2.liği kurtararak dikkat çekerken 1.05.03 bitiriş derecesi aynı gün  diğer Şartlı-1 kazanan Oğlum Salih'in 1.05.67 derecesinden daha iyi olmasıyla takibe alınmalıdır.

5.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (HAND-14/DHÖW) 1800Kum

KRAL CAMUZ: Son 600'de yarışın liderliğini alan safkan rakiplerine fotoya kadar karşı gelerek kazanırken bu formuyla koşacağı ilk yarışında da ses getirir.

ESİLA SULTAN: İç kulvardan son 200 geçildiğinde canlı ataklarıyla gelerek 2.liği kurtaran safkanın formu gayet iyi olup ilk yarışında değerlendiriniz.

MADENCİ: Öndeki Kral Camuz'un dışından ataklarına başlayan safkan 2.liği Esila Sultan'a kaptırarak koşuyu 3.bitirirken ilk yarışında daha farklı koşabileceği belirlenmiştir.

ÖZGÜR FIRTINA: Makineden çıkmayıp koşuyu derecesiz bitirmiştir.

6.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (HAND-15) 1400Kum

CALL ME CHAMP: Bu defa değişik bir taktikle koşarak önde numara götüren safkan rakiplerini hiçbir metrede yanına yaklaştırmadan beyaz bayrak ayna kazanırken 1.29.21 bitiriş derecesiyle ilk yarışında da dikkate alınmalıdır.

RAINBOW SPIRIT: İç kulvardan son 300'den itibaren ataklarına başlayan safkan öndeki Call Me Champ'i yakalayamasa da 2.liği Demented'tan kurtarırken ilk yarışında adından söz ettirecek güçte bir isimdir.

DEMENTED: Son düzlüğe çıkıldığında dış kulvardan ataklarına başlayan safkan ön grupta mücadele verip içindeki Raınbow Spırıt'e 2.liği son anda kaptırarak 3.olurken ilk yarışında dikkate alınmalıdır.

7.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (ŞARTLI-4/DHT) 2100Kum

HİLVANLIOĞLU: Yarışın liderliğini son 800'de ele geçiren safkan dışından gelen Kelemer'e viraj dönüldükten sonra yakalansa da rakibine fotoya kadar karşı gelerek kazanırken ilk yarışında da etkili olur.

KELEMER: Son viraj dönüldüğünde Hilvanlıoğlu'nun dışından ataklarına başlayan safkan rakibiyle arasındaki farkı azaltıp birincilik mücadelesi verirken tüm çabalarına rağmen geçemeyip yarım boy gerisinde 2.oldu. İlk yarışında değerlendiriniz.

8.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-3) 1400Kum

HANDSOME LAKE: Öndeki Özay Sılaşara'nın dışından ataklarına başlayan safkan rakibine son 200'de hakimiyetini hissettirip farkı 9 boya çıkartarak gösterişli kazanırken 1.29.10 derecesiyle ilk yarışında da etkili koşar.

ÖZAY SILAŞARA: Yarışın liderliğini alarak önde numara götüren safkan dışından gelen Handsome Flake'e son 200'de karşı gelemese de 2.liği vermezken ilk yarışında dikkat edilmelidir.

9.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (HAND-14/DHÖW) 1400Kum

BENKURUŞ: Bariyer dibinden son 200'den itibaren etkili atakları ile gelip son 50'de rakiplerine hakim olarak kazanan safkanın fotoya canlı girişiyle ilk yarışında da dikkate alınmasını öneririz.

ULVİ: İç kulvardan yaptığı ataklarıyla öndeki Kocatepe ile arasındaki farkı azaltan safkan Benkuruş'a karşı gelemeyip 2.olurken formunu bulmaya başladığı görülmesi ile ilk yarışında dikkat ediniz.

MUŞFIRTINASI: Orta kulvardan son 100'de güçlü ataklarıyla gelip 3.olan safkan o gelişiyle bir aksiyon daha olsa 2.liği kurtarabilirdi. Fotoya canlı girişi dikkat çekerken ilk yarışında mutlaka değerlendirilmelidir.

KOCATEPE: 158 gün aradan sonraki yarışını önde kabullenerek numara götüren safkan son 100'de düşmeye başlayan temposu ile rakiplerine yakalanıp koşudan 4.ayrılırken ilk yarışında çok daha farklı koşabileceği not edilmiştir.