30 Temmuz Salı günü startı verilen ve 3 Ağustos Cumartesi günü sona erecek olan Glorious Goodwood yarış festivalinde birbirinden başarılı safkanlar piste çıkmaya ve önemli yarışlar koşulmaya devam ediyor.

‘Kadınlar Günü’ olarak bilinen festivalin üçüncü gününde, Goodwood Hipodromu festivalin adına yakışan anlamlı bir koşuya ev sahipliği yaptı. Farkındalık yaratmak adına düzenlenen Magnolia Cup adlı Amatör Kadın Binici Koşusu’nu, İngiltere tarihinde başörtülü olarak at binen ilk kadın jokey olan Khadijah Mellah, Haverland isimli safkanıyla kazanmayı başardı ve adını tarihe yazdırdı.

Mellah’ın kazandığı Magnolia Cup’ı izlemek için tıklayınız

Bu yıl Nisan ayına kadar hiç at binmemiş olan 18 yaşındaki Mellah, TV sunucusu olan Oli Bell’in desteğiyle Pony Club’ta çalışmalara başladı ve ilk bindiği yarışta galibiyete ulaştı. Koşu sonrası Mellah’ın bu anlamlı başarısı, The Guardian ve BBC gibi dünyanın en önemli yayın organlarında yer aldı.

Glorious Goodwood festivalinin üçüncü günü olan Kadınlar Günü’nde koşulan ve günün en önemli mücadelesi olan G1 Nassau Stakes’i ise Japon menşeili kısrak DEIRDRE (Harbinger – Reizend / Special Week) sonlardaki etkili atakları neticesinde jokeyi Oisin Murphy ile kazandı.

G1 Nassau Stakes’in son metrelerini izlemek için tıklayınız

5 yaşındaki kısrak DEIRDRE, G1 Nassau Stakes ile birlikte kariyerinin 25. startında 2. Grup 1 zaferine ulaşırken, toplam birincilik sayısını da 8’e çıkarmış oldu. Deirdre, ilk G1 galibiyetini ise 2017 yılında Japonya’da G1 Shuka Sho'yu kazanarak elde etmişti.

Glorious Goodwood festivalinin ilk gününde G1 Goodwood Cupgerçekleştirilmiş ve koşuyu geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da John Gosden’in antrene ettiği, jokey Frankie Dettori ile start alan STRADIVARIUS (Sea The Stars – Private Life / Bering) kazanmayı başarmıştı.

G1 Goodwood Cup’ı izlemek için tıklayınız

5 yaşındaki Stradivarius, ikinci Goodwood Cup zaferiyle birlikte Mayıs 2018’den bu yana sürdürdüğü galibiyet serisine devam etti ve 4’ü G1 olmak üzere üst üste 8. birinciliğine uzandı.

Festivalin ikinci günündeki tek G1 mücadele ise sezonun önemli mil yarışlarından G1 Sussex Stakes idi. Koşuyu bu yıl John Gosden’in antrenesindeki TOO DARN HOT (Dubawi – Dar Re Mi / Singspiel) jokeyi Frankie Dettori ile kazandı.

G1 Sussex Stakes’i izlemek için tıklayınız

Geçen yıl 4’te 4 ile “Yılın 2 yaşlı şampiyon tayı” seçilen Too Darn Hot, G1 Sussex Stakes ile birlikte bu yılki üst üste 2., kariyer genelinde ise 3. Grup 1 zaferine ulaştı.