9 Ağustos Cuma günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda yapılan 8.koşu KV.7 Koşusu 3 Yaşlı Arap taylarına ait yarışta TUMBUL ÇİÇEĞİ son 300'den sonra bariyer dibinden yapmış olduğu güzel sprinti ile son 150'den sonra 2 boy öndeyken dış kulvardan açığından ROMANOLUR ile GURBET ATEŞİN birbirini sürüklemesini jokey Müslüm Baydam görünce safkanı bariyer dibinden yanlarına doğru götürmesi, ROMAN OLUR'un sprint kulvarına son 50'de girmesi, dışındaki GURBET ATEŞİ'nin önünde baş farkıyla kazanma başarısı göstermesine rağmen koşuya ROMAN OLUR'un yetkilileri protesto çekmeyince İstanbul Yarış Komiserleri re'sen protesto çekme kararına %100 haklı koşuyu değiştirmesinde son 50'de yapılan faulde hiç bir tartışmaya gerek olmayıp %100 sıralamanın Müslüm Baydam'ın affedilmez hatasından dolayı değişmesi de çok doğru bir karardır. 26 Temmuz Cuma günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda yapılan 3 yaşlı İngilizlere ait koşuda, koşuyu kazanan safkan COSTINING MEMORY, DO NOT WORRY kontrolsüz bir şekilde tampon yapması, bunu 50 metre içinde ikinci kez safkanın sprint kulvarına girerek engelleme yapması ve sıralaması değişmeyen koşu o koşu ile bu koşu arasında ne fark var ki? Bu nasıl %100 değişmesi gereken koşu ise o koşunun da %100 sıralamasının değişmesi o gün için gerekiyordu.Dileriz İstanbul yarış komiserleri bu gün olduğu gibi artık adaletin kantarını faullerde doğru tartar.

KOŞU NO: 8

1-) 2 numaraya kayıtlı olarak koşan TUMBUL ÇİÇEĞİ isimli atın binicisinin, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek 6 numaraya kayıtlı olarak koşan ROMANOLUR isimli atın koşu yolunu kapatmak suretiyle faul yaptığı kurulumuzca tespit edildiğinden koşu re'sen incelemeye alınmış olup;

1 inci 2 numaraya kayıtlı TUMBUL ÇİÇEĞİ

2 nci 1 numaraya kayıtlı GURBET ATEŞİ

3 üncü 6 numaraya kayıtlı ROMANOLUR

4 üncü 4 numaraya kayıtlı HANIMCIM

5 inci 5 numaraya kayıtlı KARAVAŞ

Şeklinde sonuçlanan koşu sonucu 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 122. maddesinin 7. fıkrası uyarınca aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

1 inci 1 numaraya kayıtlı GURBET ATEŞİ

2 nci 6 numaraya kayıtlı ROMANOLUR

3 üncü 2 numaraya kayıtlı TUMBUL ÇİÇEĞİ

4 üncü 4 numaraya kayıtlı HANIMCIM

5 inci 5 numaraya kayıtlı KARAVAŞ

2-) Jokey Müslüm BAYDAN, koşu esnasında son düzlükte usulsüz kulvar değiştirip dışındaki atın koşu yolunu kapatmak suretiyle faul yaptığından dolayı komiserler kuruluna çağırılmış, savunma tutanağı tebliğ edilmiş ve kendi isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 122. maddesinin 7. fıkrasının (b) ve (d) bentleri uyarınca tribün ve eklentileri dışında, yarışlarla ilgili yer ve tesislere girmekten ve sanat icra etmekten 10 (on) gün süre ile geçici olarak yasaklanmış ve ayrıca 458 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

Cezalı Günler: 12 – 21 Ağustos 2019

 

9 Ağustos Cuma Günü 8.Koşu Protesto Ve Yarışın Videosu

26 Temmuz Cuma Günü 5.Koşu Protesto Ve Yarışın Videosu